معادن در بنگلادش: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''معادن و گاز'''
معادن و گاز از منابع اقتصادی مهم [[بنگلادش]] می‌باشند. گاز 70 درصد از نیازهای سوخت این کشور را تأمین می‌کند. عملیات بهره برداری محدود گاز در زمان پاکستان، قبل از دهه هفتاد میلادی، شروع شد و شرکت هلندی و انگلیسی «شیل ویل کمپانی» در سال 1960 در رشید پور، در سال 1962 در تیتاس و در همان سال در کیلاش تیلا ، در سال 1963 در هوبی گنج و در سال 1969 در نواحی دیگر گاز اکتشاف کرد. در سال 1977 بعد از استقلال [[بنگلادش]] در جزیره قطبدیا در نزدیکی شهر ککس بازار یک حوزه گاز کشف شد. علاوه بر این سازمان انرژی دولتی [[بنگلادش]] «پتروبنگل» در سال 1977 در بیگم گنج، در سال 1981 در فینی، در همان سال در کامتا، در سال 1988 در فنسوگنج، در سال 1990 در نارسیندی و در همان سال در میگنا و در سال 1995 در شاهبازپور و در سال 1997 در رودخانه‌های شامل حوزه‌های گازی، به گاز رسید.


معادن و گاز از منابع اقتصادی مهم [[بنگلادش]] می باشند. گاز 70 درصد از نيازهاي سوخت اين كشور را تأمين مي كند. عمليات بهره برداري محدود گاز در زمان پاكستان، قبل از دهه هفتاد ميلادي، شروع شد و شركت هلندي و انگليسي « شيل ويل كمپاني » در سال 1960 در رشيد پور، در سال 1962 در تيتاس و در همان سال در كيلاش تيلا ، در سال 1963 در هوبي گنج و در سال 1969 در نواحی دیگر گاز اكتشاف کرد. در سال 1977 بعد از استقلال بنگلادش در جزيره قطبديا در نزديكي شهر ككس بازار يك حوزه گاز كشف شد. علاوه بر اين سازمان انرژي دولتي بنگلادش  «پتروبنگل» در سال 1977 در بيگم گنج، در سال 1981 در فيني، در همان سال در كامتا، در سال 1988 در فنسوگنج، در سال 1990 در نارسيندي و در همان سال در ميگنا و در سال 1995 در شاهبازپور  و در سال 1997 در رودخانه های شامل حوزه هاي گازی، به گاز رسید.
در ماه سپتامبر 1993 میلادی به منظور حفاری برای اکتشاف نفت در [[بنگلادش]] طی مناقصه‌ای بین المللی برای حفاری در 22 حوزه، از شرکت‌های خارجی دعوت به عمل آمد. براساس آن به شرکت‌های بین المللی زیر، در حوزه‌های مختلف، اجاره حفاری داده شد:


  در ماه سپتامبر 1993 ميلادي به منظور حفاري براي اكتشاف نفت در بنگلادش طي مناقصه ای بين المللي براي حفاري در 22 حوزه، از شركت هاي خارجي دعوت به عمل آمد. براساس آن به شركت هاي بين المللي زير، در حوزه هاي مختلف، اجاره حفاری داده شد:
شرکت کیان انرژی، دو حوزه در منطقه چیتاگنگ؛ شرکت اکسیدنتال ویل ، 3 حوزه در منطقه سیلهت؛ و شرکت رکس اوداکلند دو حوزه از منطقه ککس بازار. همچنین به شرکت یونایتد مریدیان کورپورشن در منطقه چیتاگنگ جنگلی عملیات حفاری داده شد.


شركت كيان انرژي ، دو حوزه در منطقه چيتاگنگ؛ شركت اكسيدنتال ويل ، 3 حوزه در منطقه سيلهت؛ و شركت ركس اوداكلند دو حوزه از منطقه ككس بازار. همچنین به شرکت يونايتد مريديان كورپورشن در منطقه [[چيتاگنگ]] جنگلي عمليات حفاري داده شد.
شرکت کیان انرژی برای اولین بار در سال 1996 م حوزه گازی سانگو در چیتاگنگ را اکتشاف نمود و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره برداری از آن را تدارک دید. شرکت کیان انرژی روزانه 160 میلیون مکعب گاز تولید می‌کند و قرار است میزان تولیدات خود را به 200 میلیون مکعب در روز برساند. شرکت‌های یونایتد، مریدیان و آکلند ریکس اود نیز قرار است به زودی بهره برداری از حوزه‌های مربوطه را آغاز کنند.


شركت كيان انرژي براي اولين بار در سال 1996 م حوزه گازي سانگو در چيتاگنگ را اكتشاف نمود و برنامه ريزي هاي لازم براي بهره برداري از آن را تدارك ديد. شركت كيان انرژي روزانه 160 ميليون مكعب گاز توليد مي كند و قرار است ميزان توليدات خود را به 200 ميليون مكعب در روز برساند.
معادن بنگلادش عبارتند از: زغال سنگ، سنگ آهن و شن‌های معدنی ساحل خلیج (‌که دارای خاصیت عناصر پژوهشی اتمی است). همچنین معدن زغال سنگ لاوبروپوکوریا و پروژه سنگ آهن مد یا پاره، از جمله این معادن هستند. علاوه بر این در سواحل ککس بازار و تکناف، جزیره‌های ماهش خالی، ماترباری، قطب دیا، نیجوم،‌ هاتیا و کواکاتا در پتواکهالی، 104096981 تن شن دریایی پالایش نشده وجود دارد<ref name=":0">Bangladesh-Britannica Online Encyclopedia, 2011‌</ref><ref>توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ [[بنگلادش]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.  


    شركت هاي يونايتد، مريديان و آكلند ريكس اود نيز قرار است به زودي بهره برداري از حوزه هاي مربوطه را آغاز کنند.
== نیز نگاه کنید به ==
[[جامعه و نظام اجتماعی بنگلادش]]؛ [[ساختار و نظام اقتصادی بنگلادش]]؛ [[کشاورزی در بنگلادش]]


  معادن بنگلادش عبارتند از: زغال سنگ، سنگ آهن و شن هاي معدني ساحل خليج ( كه داراي خاصيت عناصر پژوهشي اتمي است). همچنین معدن زغال سنگ لاوبروپوكوريا و پروژه سنگ آهن مد يا پاره، از جمله اين معادن هستند. علاوه بر اين در سواحل ككس بازار و تكناف، جزيره هاي ماهش خالي،  ماترباري، قطب ديا، نيجوم، هاتيا و كواكاتا در پتواكهالي، 104096981 تن شن دريایي پالايش نشده وجود دارد (.Bangladesh-Britannica Online Encyclopedia, 2011 ).
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۰

معادن و گاز از منابع اقتصادی مهم بنگلادش می‌باشند. گاز 70 درصد از نیازهای سوخت این کشور را تأمین می‌کند. عملیات بهره برداری محدود گاز در زمان پاکستان، قبل از دهه هفتاد میلادی، شروع شد و شرکت هلندی و انگلیسی «شیل ویل کمپانی» در سال 1960 در رشید پور، در سال 1962 در تیتاس و در همان سال در کیلاش تیلا ، در سال 1963 در هوبی گنج و در سال 1969 در نواحی دیگر گاز اکتشاف کرد. در سال 1977 بعد از استقلال بنگلادش در جزیره قطبدیا در نزدیکی شهر ککس بازار یک حوزه گاز کشف شد. علاوه بر این سازمان انرژی دولتی بنگلادش «پتروبنگل» در سال 1977 در بیگم گنج، در سال 1981 در فینی، در همان سال در کامتا، در سال 1988 در فنسوگنج، در سال 1990 در نارسیندی و در همان سال در میگنا و در سال 1995 در شاهبازپور و در سال 1997 در رودخانه‌های شامل حوزه‌های گازی، به گاز رسید.

در ماه سپتامبر 1993 میلادی به منظور حفاری برای اکتشاف نفت در بنگلادش طی مناقصه‌ای بین المللی برای حفاری در 22 حوزه، از شرکت‌های خارجی دعوت به عمل آمد. براساس آن به شرکت‌های بین المللی زیر، در حوزه‌های مختلف، اجاره حفاری داده شد:

شرکت کیان انرژی، دو حوزه در منطقه چیتاگنگ؛ شرکت اکسیدنتال ویل ، 3 حوزه در منطقه سیلهت؛ و شرکت رکس اوداکلند دو حوزه از منطقه ککس بازار. همچنین به شرکت یونایتد مریدیان کورپورشن در منطقه چیتاگنگ جنگلی عملیات حفاری داده شد.

شرکت کیان انرژی برای اولین بار در سال 1996 م حوزه گازی سانگو در چیتاگنگ را اکتشاف نمود و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره برداری از آن را تدارک دید. شرکت کیان انرژی روزانه 160 میلیون مکعب گاز تولید می‌کند و قرار است میزان تولیدات خود را به 200 میلیون مکعب در روز برساند. شرکت‌های یونایتد، مریدیان و آکلند ریکس اود نیز قرار است به زودی بهره برداری از حوزه‌های مربوطه را آغاز کنند.

معادن بنگلادش عبارتند از: زغال سنگ، سنگ آهن و شن‌های معدنی ساحل خلیج (‌که دارای خاصیت عناصر پژوهشی اتمی است). همچنین معدن زغال سنگ لاوبروپوکوریا و پروژه سنگ آهن مد یا پاره، از جمله این معادن هستند. علاوه بر این در سواحل ککس بازار و تکناف، جزیره‌های ماهش خالی، ماترباری، قطب دیا، نیجوم،‌ هاتیا و کواکاتا در پتواکهالی، 104096981 تن شن دریایی پالایش نشده وجود دارد[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی بنگلادش؛ ساختار و نظام اقتصادی بنگلادش؛ کشاورزی در بنگلادش

کتابشناسی

  1. Bangladesh-Britannica Online Encyclopedia, 2011‌
  2. توسلی، محمد مهدی، علی زاده کندی، عزیز، توسلی، سینا(1391). جامعه و فرهنگ بنگلادش. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)