روابط خارجی گرجستان با آمریکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Georgia and us relations.jpg|بندانگشتی|گرجستان و آمریکا - برگرفته از سایت georgiatoday - قابل بازیابی از: https://georgiatoday.ge/the-path-forward-for-u-s-georgia-relations/]][[آمریکا]] پس از آلمان دومین کشوری بود که پس از استقلال [[گرجستان]] در این جمهوری اقدام به تاسیس نمایندگی سیاسی نمود. فعالیت [[آمریکا]] در [[گرجستان]] از بدو استقلال این کشور آغاز شد. حضور [[آمریکا]] در [[گرجستان]] از بعد اقتصادی نیز درخور تأمل است. حضور شرکت‌های متعدد به ویژه شرکت‌های نفتی نظیر شرکت شورون بسیار پررنگ می‌باشد. آمریکا به عنوان مهم‌ترین عضو ناتو پیشگام در برقراری روابط نظامی با [[گرجستان]] بوده و سعی نموده تا ساختار روسی ارتش [[گرجستان]] را به سمت همسویی با ساختارهای غربی خصوصاً ناتو سوق دهد. این کشور از مدت‌ها قبل تلاش گسترده‌ای برای افزایش مناسبات نظامی با [[گرجستان]] به عمل آورده است که از آن میان می‌توان به توافق آمریکا در خصوص اعطای اعتبار 50 میلیون دلاری به مرزبانی [[گرجستان]] برای حفاظت مستقل از مرزهای آبی این کشور، آموزش نیروهای [[گرجستان]] در مراکز آموزش نظامی [[آمریکا]]، برگزاری تمرینات نظامی مشترک، اهداء کشتی‌های مرزبانی [[آمریکا]] اشاره کرد.


==== روابط با آمریكا ====
تحولات یازده سپتامبر و حمایت مقامات گرجی از ائتلاف ضد تروریستی به رهبری واشنگتن و اعلام باز بودن قلمرو هوایی [[گرجستان]] بر روی کشورهای عضو ائتلاف مذکور زمینه‌ساز گسترش هر چه بیشتر روابط دو کشور گردید و حمایت [[گرجستان]] از حمله امریکا به عراق روند گسترش و تحکیم روابط دو کشور را تعمیق بخشید. مقامات گرجی ضمن حمایت از حمله [[آمریکا]] به عراق و اعلام آمادگی کامل برای همکاری با واشنگتن، رژیم عراق را تهدیدی جدی برای امنیت جهانی عنوان نمودند و اقدام [[آمریکا]] را کاملا مشروع دانستند.
آمریكا پس از آلمان دومین كشوری بود كه پس از استقلال [[گرجستان]] در این جمهوری اقدام به تاسیس نمایندگی سیاسی نمود. فعالیت آمریكا در گرجستان از بدو استقلال این كشور آغاز شد. حضور آمریكا در گرجستان از بعد اقتصادی نیز درخور تأمل است. حضور شركت های متعدد به ویژه شركت های نفتی نظیر شركت شورون بسیار پر


رنگ می باشد. آمریكا به عنوان مهمترین عضو ناتو پیشگام در برقراری روابط نظامی با گرجستان بوده و سعی نموده تا ساختار روسی ارتش گرجستان را به سمت همسویی با ساختارهای غربی خصوصاً ناتو سوق دهد. این كشور از مدتها قبل تلاش گسترده ای برای افزایش مناسبات نظامی با گرجستان به عمل آورده است كه از آن میان می توان به توافق آمریكا در خصوص اعطای اعتبار 50 میلیون دلاری به مرزبانی گرجستان برای حفاظت مستقل از مرزهای آبی این كشور، آموزش نیروهای گرجستان در مراكز آموزش نظامی آمریكا، برگزاری تمرینات نظامی مشترك، اهداء كشت یهای مرزبانی آمریكا اشاره كرد.
پس از انقلاب رز که از حمایت همه جانبه [[آمریکا]] برخوردار بود، توجه و حمایت آمریکا به زمام‌داران جدید در همه ابعاد به ویژه اقتصادی تشدید گردید. پاول وزیر خارجه وقت آمریکا در مراسم تحلیف ساآکاشویلی خبر از کمک 160 میلیون دلاری از سوی آمریکا داد که این مبلغ در سفر رییس جمهور [[گرجستان]] به آمریکا به 200 میلیون دلار افزایش یافت. رفت و آمدها در سطوح بالای دو کشور نشان از نزدیکی و مراودت این دو کشور با هم دارد.


تحولات یازده سپتامبر و حمایت مقامات گرجی از ائتلاف ضد تروریستی به رهبری واشنگتن و اعلام باز بودن قلمرو هوایی گرجستان بر روی كشورهای عضو ائتلاف مذكور زمینه ساز گسترش هر چه بیشتر روابط دو كشور گردید و حمایت گرجستان از حمله امریكا به عراق روند گسترش و تحكیم روابط دو كشور را تعمیق بخشید. مقامات گرجی ضمن حمایت از حمله آمریكا به عراق و اعلام آمادگی كامل برای همكاری با واشنگتن، رژیم عراق را تهدیدی جدی برای امنیت جهانی عنوان نمودند و اقدام آمریكا را كاملا مشروع دانستند.
پس از جنگ آگوست 2008 روابط دو کشور توسعه بیشتری یافت. دولت آمریکا در سال جاری مبلغی معادل 350 میلیون دلار برای کمک به [[گرجستان]] اختصاص داده است که در چارچوب کمک‌های مالی وعده داده شده به این کشور به مبلغ کلی یک میلیارد دلاری است که [[تفلیس]] باید ظرف سه سال از دولت ایالات متحده دریافت کند. این تفاهم‌نامه در آخرین روزهای دولت بوش به امضاء رسید. وزیر دارایی [[گرجستان]] در جریان سفر خود به ایالات متحده تاکنون با مقامات وزارت دارایی و آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا ملاقات کرده که در جریان این مذاکرات جزئیات کمک‌های مالی دولت آمریکا به [[گرجستان]] مورد بررسی قرار گرفته است. کشورهای حامی مالی [[گرجستان]] در تاریخ 22 اکتبر سال 2008 در کنفرانسی در بروکسل تصمیم گرفتند که طی سه سال آینده مبلغ 5/4 میلیارد دلار به دولت [[گرجستان]] که در اثر جنگ پنج روزه ماه آگوست با [[روسیه]] به زیر ساختارهای آن خسارات‌های جدی وارد شده، بپردازند. از این میان سهم دولت آمریکا در ارائه این کمک‌های مالی، یک میلیارد دلار است که [[تفلیس]] تاکنون 400 میلیون دلار آن را دریافت کرده است<ref>بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ [https://wikimelal.ir/%DA%AF%D8%B1%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86 گرجستان]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص83-84.</ref>.
 
==نیز نگاه کنید به==
پس از انقلاب رز كه از حمایت همه جانبه آمریكا برخوردار بود، توجه و حمایت آمریكا به زمامداران جدید در همه ابعاد به ویژه اقتصادی تشدید گردید. پاول وزیر خارجه وقت آمریكا در مراسم تحلیف ساآكاشویلی خبر از كمك 160 میلیون دلاری از سوی آمریكا داد كه این مبلغ در سفر رییس جمهور گرجستان به آمریكا به 200 میلیون دلار افزایش یافت. رفت و آمدها در سطوح بالای دو كشور نشان از نزدیكی و مراودت این دو كشور با هم دارد.
[[گرجستان]]؛ [[سیاست و حکومت گرجستان]]؛ [[روابط گرجستان با کشورهای جهان]]؛ [[روابط خارجی گرجستان]]
 
==کتابشناسی==
پس از جنگ آگوست 2008 روابط دو كشور توسعه بیشتری یافت. دولت آمریكا در سال جاری مبلغی معادل 350 میلیون دلار برای كمك به گرجستان اختصاص داده است كه در چارچوب كمكهای [[مالی]] وعده داده شده به این كشور به مبلغ كلی یك میلیارد دلاری است كه [[تفلیس]] باید ظرف سه سال از دولت [[ایالات متحده]] دریافت كند. این تفاهم نامه در آخرین روزهای دولت بوش به امضاء رسید. وزیر دارایی گرجستان در جریان سفر خود به ایالات متحده تاكنون با مقامات وزارت دارایی و آژانس توسعه بین المللی آمریكا ملاقات كرده كه در جریان این مذاكرات جزئیات كمك های مالی دولت آمریكا به گرجستان مورد بررسی قرار گرفته است. كشورهای حامی مالی گرجستان در تاریخ 22 اكتبر سال 2008 در كنفرانسی در بروكسل تصمیم گرفتند كه طی سه سال آینده مبلغ 5/4 میلیارد دلار به دولت گرجستان كه در اثر جنگ پنج روزه ماه آگوست با [[روسیه]] به زیر ساختارهای آن خساراتهای جدی وارد شده، بپردازند. از این میان سهم دولت آمریكا در ارائه این كمك های مالی، یك میلیارد دلار است كه تفلیس تاكنون 400 میلیون دلار آن را دریافت كرده است.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۲۰

گرجستان و آمریکا - برگرفته از سایت georgiatoday - قابل بازیابی از: https://georgiatoday.ge/the-path-forward-for-u-s-georgia-relations/

آمریکا پس از آلمان دومین کشوری بود که پس از استقلال گرجستان در این جمهوری اقدام به تاسیس نمایندگی سیاسی نمود. فعالیت آمریکا در گرجستان از بدو استقلال این کشور آغاز شد. حضور آمریکا در گرجستان از بعد اقتصادی نیز درخور تأمل است. حضور شرکت‌های متعدد به ویژه شرکت‌های نفتی نظیر شرکت شورون بسیار پررنگ می‌باشد. آمریکا به عنوان مهم‌ترین عضو ناتو پیشگام در برقراری روابط نظامی با گرجستان بوده و سعی نموده تا ساختار روسی ارتش گرجستان را به سمت همسویی با ساختارهای غربی خصوصاً ناتو سوق دهد. این کشور از مدت‌ها قبل تلاش گسترده‌ای برای افزایش مناسبات نظامی با گرجستان به عمل آورده است که از آن میان می‌توان به توافق آمریکا در خصوص اعطای اعتبار 50 میلیون دلاری به مرزبانی گرجستان برای حفاظت مستقل از مرزهای آبی این کشور، آموزش نیروهای گرجستان در مراکز آموزش نظامی آمریکا، برگزاری تمرینات نظامی مشترک، اهداء کشتی‌های مرزبانی آمریکا اشاره کرد.

تحولات یازده سپتامبر و حمایت مقامات گرجی از ائتلاف ضد تروریستی به رهبری واشنگتن و اعلام باز بودن قلمرو هوایی گرجستان بر روی کشورهای عضو ائتلاف مذکور زمینه‌ساز گسترش هر چه بیشتر روابط دو کشور گردید و حمایت گرجستان از حمله امریکا به عراق روند گسترش و تحکیم روابط دو کشور را تعمیق بخشید. مقامات گرجی ضمن حمایت از حمله آمریکا به عراق و اعلام آمادگی کامل برای همکاری با واشنگتن، رژیم عراق را تهدیدی جدی برای امنیت جهانی عنوان نمودند و اقدام آمریکا را کاملا مشروع دانستند.

پس از انقلاب رز که از حمایت همه جانبه آمریکا برخوردار بود، توجه و حمایت آمریکا به زمام‌داران جدید در همه ابعاد به ویژه اقتصادی تشدید گردید. پاول وزیر خارجه وقت آمریکا در مراسم تحلیف ساآکاشویلی خبر از کمک 160 میلیون دلاری از سوی آمریکا داد که این مبلغ در سفر رییس جمهور گرجستان به آمریکا به 200 میلیون دلار افزایش یافت. رفت و آمدها در سطوح بالای دو کشور نشان از نزدیکی و مراودت این دو کشور با هم دارد.

پس از جنگ آگوست 2008 روابط دو کشور توسعه بیشتری یافت. دولت آمریکا در سال جاری مبلغی معادل 350 میلیون دلار برای کمک به گرجستان اختصاص داده است که در چارچوب کمک‌های مالی وعده داده شده به این کشور به مبلغ کلی یک میلیارد دلاری است که تفلیس باید ظرف سه سال از دولت ایالات متحده دریافت کند. این تفاهم‌نامه در آخرین روزهای دولت بوش به امضاء رسید. وزیر دارایی گرجستان در جریان سفر خود به ایالات متحده تاکنون با مقامات وزارت دارایی و آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا ملاقات کرده که در جریان این مذاکرات جزئیات کمک‌های مالی دولت آمریکا به گرجستان مورد بررسی قرار گرفته است. کشورهای حامی مالی گرجستان در تاریخ 22 اکتبر سال 2008 در کنفرانسی در بروکسل تصمیم گرفتند که طی سه سال آینده مبلغ 5/4 میلیارد دلار به دولت گرجستان که در اثر جنگ پنج روزه ماه آگوست با روسیه به زیر ساختارهای آن خسارات‌های جدی وارد شده، بپردازند. از این میان سهم دولت آمریکا در ارائه این کمک‌های مالی، یک میلیارد دلار است که تفلیس تاکنون 400 میلیون دلار آن را دریافت کرده است[۱].

نیز نگاه کنید به

گرجستان؛ سیاست و حکومت گرجستان؛ روابط گرجستان با کشورهای جهان؛ روابط خارجی گرجستان

کتابشناسی

  1. بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ گرجستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص83-84.