سازا در افغانستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «سازا (سازمان انقلابی زحمت‌کشان افغانستان) جناح چپ ستم ملی بود و تحت رهبری بدخشی در ذیل همین نام حفظ شد. بیشتر تاجیک‌ها در ترکیب سازا شرکت داشتند. آنها از ستمگری پشتون‌ها ناراضی بودند. طاهر بدخشی به زندان افکنده شد و در آستانه کودتای آوریل ۱۹...» ایجاد کرد)
 
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
سازا (سازمان انقلابی زحمت‌کشان [[افغانستان]]) جناح چپ ستم ملی بود و تحت رهبری بدخشی در ذیل همین نام حفظ شد.  
سازا (سازمان انقلابی زحمت‌کشان [[افغانستان]]) جناح چپ [[حزب ستم ملی افغانستان|ستم ملی]] بود و تحت رهبری بدخشی در ذیل همین نام حفظ شد. بیشتر [[گروه های قومی تاجیک افغانستان|تاجیک‌ها]] در ترکیب سازا شرکت داشتند. آنها از ستمگری [[گروه‌های قومی پشتون افغانستان|پشتون‌ها]] ناراضی بودند. طاهر بدخشی به زندان افکنده شد و در آستانه کودتای آوریل ۱۹۷۸، از زندان آزاد شد. رهبران سازا در ماه‌های مه و ژوئن ۱۹۷۸ به رهبران خلقی پیشنهاد همکاری دادند؛ اما خلقی‌ها که حالا بر مصدر حکومت بودند پیشنهاد [[سازا در افغانستان|سازا]] را رد کردند و چندی بعد محمدطاهر بدخشی به اتهام دست‌داشتن در توطئه ضد خلقی زندانی و در دسامبر ۱۹۷۹ اعدام شد، اعضای سازا متواری شدند.<ref>علی آبادی، علیرضا (1395). جامعه و فرهنگ افغانستان. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص 463-464.</ref>


بیشتر تاجیک‌ها در ترکیب سازا شرکت داشتند. آنها از ستمگری پشتون‌ها ناراضی بودند. طاهر بدخشی به زندان افکنده شد و در آستانه کودتای آوریل ۱۹۷۸، از زندان آزاد شد.
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام حزبی افغانستان]]


رهبران سازا در ماه‌های مه و ژوئن ۱۹۷۸ به رهبران خلقی پیشنهاد همکاری دادند؛ اما خلقی‌ها که حالا بر مصدر حکومت بودند پیشنهاد سازا را رد کردند و چندی بعد محمدطاهر بدخشی به اتهام دست‌داشتن در توطئه ضد خلقی زندانی و در دسامبر ۱۹۷۹ اعدام شد، اعضای سازا متواری شدند.
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۶

سازا (سازمان انقلابی زحمت‌کشان افغانستان) جناح چپ ستم ملی بود و تحت رهبری بدخشی در ذیل همین نام حفظ شد. بیشتر تاجیک‌ها در ترکیب سازا شرکت داشتند. آنها از ستمگری پشتون‌ها ناراضی بودند. طاهر بدخشی به زندان افکنده شد و در آستانه کودتای آوریل ۱۹۷۸، از زندان آزاد شد. رهبران سازا در ماه‌های مه و ژوئن ۱۹۷۸ به رهبران خلقی پیشنهاد همکاری دادند؛ اما خلقی‌ها که حالا بر مصدر حکومت بودند پیشنهاد سازا را رد کردند و چندی بعد محمدطاهر بدخشی به اتهام دست‌داشتن در توطئه ضد خلقی زندانی و در دسامبر ۱۹۷۹ اعدام شد، اعضای سازا متواری شدند.[۱]

نیز نگاه کنید به

نظام حزبی افغانستان

کتابشناسی

  1. علی آبادی، علیرضا (1395). جامعه و فرهنگ افغانستان. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 463-464.