استان کبک کانادا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «کبک، با مساحت 1.540.687 کیلومتر مربع، بزرگ ترین استان کانادا است. انتاریو، نیوبرانزویک، لابرادور و ايالات متحده همسایگان کبک می‌باشند. حدود 80 درصد از ساکنین کبک در مراکز شهری زندگی می کنند که در حاشیه رودخانه سنت لارنس واقع شده است. زمین‌های پست...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
کبک، با مساحت 1.540.687 کیلومتر مربع، بزرگ ترین استان [[کانادا]] است. انتاریو، نیوبرانزویک، لابرادور و ايالات متحده همسایگان کبک می‌باشند. حدود 80 درصد از ساکنین کبک در مراکز شهری زندگی می کنند که در حاشیه رودخانه سنت لارنس واقع شده است. زمین‌های پست اطراف این رودخانه دارای بیش از یک میلیون دریاچه و رودخانه است. اولین ساکنان کبک را قبایل آلگونکویی و ایروکویی  تشکیل می‌دادند. بومیان این سرزمین از دیرباز در قسمت شمالی این استان ساکن بودند و هنوز نیز در همان بخش به سر می‌برند. گستردگی جغرافیایی این استان موجب گوناگونی آب و هوایی در این منطقه شده است. مناطق شمال و مرکز این استان، که به مناطق قطبی شباهت دارند، دارای زمستان‌های سرد و طولانی و تابستان‌های کوتاه و خنک است. نواحی جنوبی در زمستان پوشیده از برف و در تابستان گرم و مرطوب است.
کبک، با مساحت 1.540.687 کیلومتر مربع، بزرگ ترین استان [[کانادا]] است. [[استان اونتاریوی کانادا|انتاریو]]، [[استان نیوبرانزویک کانادا|نیوبرانزویک]]، [[استان نیوفاندلند و لابرادور کانادا|لابرادور]] و [[ایالات متحده]] همسایگان کبک می‌باشند. حدود 80 درصد از ساکنین کبک در مراکز شهری زندگی می کنند که در حاشیه رودخانه سنت لارنس واقع شده است. زمین‌های پست اطراف این رودخانه دارای بیش از یک میلیون دریاچه و رودخانه است. اولین ساکنان کبک را قبایل آلگونکویی و ایروکویی(Algonquian and Iroquois) تشکیل می‌دادند. بومیان این سرزمین از دیرباز در قسمت شمالی این استان ساکن بودند و هنوز نیز در همان بخش به سر می‌برند. گستردگی جغرافیایی این استان موجب گوناگونی آب و هوایی در این منطقه شده است. مناطق شمال و مرکز این استان، که به مناطق قطبی شباهت دارند، دارای زمستان‌های سرد و طولانی و تابستان‌های کوتاه و خنک است. نواحی جنوبی در زمستان پوشیده از برف و در تابستان گرم و مرطوب است.


کبک سیتی مرکز این استان و سومین شهر بزرگ کانادا است. از 7.903.001 نفر جمعیت ساکن استان کبک، بیش از 5 میلیون نفر ریشه فرانسوی دارند و زبان فرانسوی زبان مادری 82 درصد از ساکنان آن است. کبک سیتی به عنوان پایتخت نیوفرانس  (نام اولیه استان کبک)، در سال 1608م بنا شده است. این شهر درزمان حکومت فرانسه دارای استحکامات و مراکز مهم تجارتی بود. امروزه این شهر مهد تمدن فرانسه در آمریکای شمالی شناخته مي شود و در سال 1985م توسط سازمان یونسکو شهر میراث جهانی نامیده شد]2 و 9[.
کبک سیتی مرکز این استان و سومین شهر بزرگ [[کانادا]] است. از 7.903.001 نفر جمعیت ساکن استان کبک، بیش از 5 میلیون نفر ریشه فرانسوی دارند و زبان فرانسوی زبان مادری 82 درصد از ساکنان آن است. کبک سیتی به عنوان پایتخت نیوفرانس(New France)(نام اولیه استان کبک)، در سال 1608م بنا شده است. این شهر درزمان حکومت [[فرانسه]] دارای استحکامات و مراکز مهم تجارتی بود. امروزه این شهر مهد تمدن فرانسه در آمریکای شمالی شناخته می شود و در سال 1985م توسط [https://www.unesco.org/en سازمان یونسکو] شهر میراث جهانی نامیده شد.<ref name=":1">Statistics Canada. (2013, September 26). The Daily — Canada’s total population estimates, 2013. Retrieved from <nowiki>http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidien/130926/dq130926a-eng</nowiki>.</ref> <ref name=":8">Office Québécois de la langue française. (2010). Status of the French language, Retrieved November 10,</ref>


در سال 1759م، به دنبال جنگی هفت ساله کبک به طور کامل به نیروهای انگلیس واگذار شد. در سال 1763م، بر اساس معاهده پاریس نیوفرانس مستعمره بریتانیا شد، اما 15 سال بعد دولت انگلیس با به رسمیت شناختن حقوق فرانسویان، آزادی  مذاهب و کاربرد زبان فرانسوی را تضمین کرد. در سال 1791م، این استان به دو بخش کانادای علیا، انتاریوی امروزی و کانادای سفلی، یا کبک امروزی، تقسیم شد. سپس، در سال 1840م، به موجب "قانون اتحاد" این دو بخش به استان واحدی تبدیل شد و در نهایت استان کبک بنیانگذاری گردید. با ظهور انقلاب صنعتی دوم، بین سال‌های 1920م تا 1940م، شهر‌سازی و استانداردهای بالای زندگی رونق تازه‌ای به استان کبک بخشید. در سال 1980م، طی یک همه‌پرسی استانی مقدمات مذاکره برای استقلال این استان در کانادا به وجود آمد. این همه‌پرسی به وسیله اکثریت شهروندان کبک رد شد. دومین همه‌پرسی در سال 1995م برگزار شد. و این‌بار نیز مردم به استقلال آن رأی ندادند. کمتر از یک ماه بعد از همه‌پرسی، در30 اکتبرسال 1995م، مجلس کانادا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که براساس آن مردم این ایالت یک ملت را تشکیل می‌دهند که در کانادای متحد قرار دارند.
در سال 1759م، به دنبال جنگی هفت ساله کبک به طور کامل به نیروهای انگلیس واگذار شد. در سال 1763م، بر اساس معاهده [[پاریس]] نیوفرانس مستعمره بریتانیا شد، اما 15 سال بعد دولت انگلیس با به رسمیت شناختن حقوق فرانسویان، آزادی مذاهب و کاربرد زبان فرانسوی را تضمین کرد. در سال 1791م، این استان به دو بخش کانادای علیا، انتاریوی امروزی و کانادای سفلی، یا کبک امروزی، تقسیم شد. سپس، در سال 1840م، به موجب "قانون اتحاد" این دو بخش به استان واحدی تبدیل شد و در نهایت استان کبک بنیانگذاری گردید. با ظهور انقلاب صنعتی دوم، بین سال‌های 1920م تا 1940م، شهر‌سازی و استانداردهای بالای زندگی رونق تازه‌ای به استان کبک بخشید. در سال 1980م، طی یک همه‌پرسی استانی مقدمات مذاکره برای استقلال این استان در [[کانادا]] به وجود آمد. این همه‌پرسی به وسیله اکثریت شهروندان کبک رد شد. دومین همه‌پرسی در سال 1995م برگزار شد. و این‌بار نیز مردم به استقلال آن رأی ندادند. کمتر از یک ماه بعد از همه‌پرسی، در30 اکتبرسال 1995م، مجلس [[کانادا]] قطعنامه‌ای را تصویب کرد که براساس آن مردم این ایالت یک ملت را تشکیل می‌دهند که در کانادای متحد قرار دارند.
 
این استان منابع طبیعی و انرژی فراوانی در اختیار دارد و صادرکننده کالاهایی از جمله تجهیزات کنترل ترافیک هوایی، نرم‌افزار، مترو، بالگرد، لوح فشرده و اسباب‌بازی است. مونترال مرکز تجاری این استان در صنایع هوا و فضا، دارو، ارتباطات و حمل و نقل، بازارهای رقابتی بسیاری را ایجاد کرده است. درصد بالایی از تولیدات این استان، شامل كالاهاي مربوط به صنعت جنگلداری، حفاری معدن و تولید وسایل حمل و نقل است و به سایر کشورها صادر می‌شود]3 و 9[.


این استان منابع طبیعی و انرژی فراوانی در اختیار دارد و صادرکننده کالاهایی از جمله تجهیزات کنترل ترافیک هوایی، نرم‌افزار، مترو، بالگرد، لوح فشرده و اسباب‌بازی است. مونترال مرکز تجاری این استان در صنایع هوا و فضا، دارو، ارتباطات و حمل و نقل، بازارهای رقابتی بسیاری را ایجاد کرده است. درصد بالایی از تولیدات این استان، شامل کالاهای مربوط به صنعت جنگلداری، حفاری معدن و تولید وسایل حمل و نقل است و به سایر کشورها صادر می‌شود.<ref name=":2">Statistics Canada. (2013, November 19). Gross domestic product, expenditure-based, by province and territory</ref> <ref name=":8" /><ref>لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ [[کانادا]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی].ص.16.</ref>
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[کانادا]]؛ [[استان های کانادا]]


* [[استان های کانادا]]
== کتابشناسی ==
 
* نظام آموزشی کبک کانادا

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۴۴

کبک، با مساحت 1.540.687 کیلومتر مربع، بزرگ ترین استان کانادا است. انتاریو، نیوبرانزویک، لابرادور و ایالات متحده همسایگان کبک می‌باشند. حدود 80 درصد از ساکنین کبک در مراکز شهری زندگی می کنند که در حاشیه رودخانه سنت لارنس واقع شده است. زمین‌های پست اطراف این رودخانه دارای بیش از یک میلیون دریاچه و رودخانه است. اولین ساکنان کبک را قبایل آلگونکویی و ایروکویی(Algonquian and Iroquois) تشکیل می‌دادند. بومیان این سرزمین از دیرباز در قسمت شمالی این استان ساکن بودند و هنوز نیز در همان بخش به سر می‌برند. گستردگی جغرافیایی این استان موجب گوناگونی آب و هوایی در این منطقه شده است. مناطق شمال و مرکز این استان، که به مناطق قطبی شباهت دارند، دارای زمستان‌های سرد و طولانی و تابستان‌های کوتاه و خنک است. نواحی جنوبی در زمستان پوشیده از برف و در تابستان گرم و مرطوب است.

کبک سیتی مرکز این استان و سومین شهر بزرگ کانادا است. از 7.903.001 نفر جمعیت ساکن استان کبک، بیش از 5 میلیون نفر ریشه فرانسوی دارند و زبان فرانسوی زبان مادری 82 درصد از ساکنان آن است. کبک سیتی به عنوان پایتخت نیوفرانس(New France)(نام اولیه استان کبک)، در سال 1608م بنا شده است. این شهر درزمان حکومت فرانسه دارای استحکامات و مراکز مهم تجارتی بود. امروزه این شهر مهد تمدن فرانسه در آمریکای شمالی شناخته می شود و در سال 1985م توسط سازمان یونسکو شهر میراث جهانی نامیده شد.[۱] [۲]

در سال 1759م، به دنبال جنگی هفت ساله کبک به طور کامل به نیروهای انگلیس واگذار شد. در سال 1763م، بر اساس معاهده پاریس نیوفرانس مستعمره بریتانیا شد، اما 15 سال بعد دولت انگلیس با به رسمیت شناختن حقوق فرانسویان، آزادی مذاهب و کاربرد زبان فرانسوی را تضمین کرد. در سال 1791م، این استان به دو بخش کانادای علیا، انتاریوی امروزی و کانادای سفلی، یا کبک امروزی، تقسیم شد. سپس، در سال 1840م، به موجب "قانون اتحاد" این دو بخش به استان واحدی تبدیل شد و در نهایت استان کبک بنیانگذاری گردید. با ظهور انقلاب صنعتی دوم، بین سال‌های 1920م تا 1940م، شهر‌سازی و استانداردهای بالای زندگی رونق تازه‌ای به استان کبک بخشید. در سال 1980م، طی یک همه‌پرسی استانی مقدمات مذاکره برای استقلال این استان در کانادا به وجود آمد. این همه‌پرسی به وسیله اکثریت شهروندان کبک رد شد. دومین همه‌پرسی در سال 1995م برگزار شد. و این‌بار نیز مردم به استقلال آن رأی ندادند. کمتر از یک ماه بعد از همه‌پرسی، در30 اکتبرسال 1995م، مجلس کانادا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که براساس آن مردم این ایالت یک ملت را تشکیل می‌دهند که در کانادای متحد قرار دارند.

این استان منابع طبیعی و انرژی فراوانی در اختیار دارد و صادرکننده کالاهایی از جمله تجهیزات کنترل ترافیک هوایی، نرم‌افزار، مترو، بالگرد، لوح فشرده و اسباب‌بازی است. مونترال مرکز تجاری این استان در صنایع هوا و فضا، دارو، ارتباطات و حمل و نقل، بازارهای رقابتی بسیاری را ایجاد کرده است. درصد بالایی از تولیدات این استان، شامل کالاهای مربوط به صنعت جنگلداری، حفاری معدن و تولید وسایل حمل و نقل است و به سایر کشورها صادر می‌شود.[۳] [۲][۴]

نیز نگاه کنید به

کانادا؛ استان های کانادا

کتابشناسی

  1. Statistics Canada. (2013, September 26). The Daily — Canada’s total population estimates, 2013. Retrieved from http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidien/130926/dq130926a-eng.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ Office Québécois de la langue française. (2010). Status of the French language, Retrieved November 10,
  3. Statistics Canada. (2013, November 19). Gross domestic product, expenditure-based, by province and territory
  4. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.ص.16.