معماری دوران سلسله ی تانگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == ''معماری دوران سلسله­ی«تانگ»'' == دوران حکومت سلسله­ی«تانگ»(618 تا 907میلادی) دوران اوج پیشرفت اقتصادی و فرهنگی جامعه­ی فئودالیستی چین به­شمار می­رود. از ویژگی­های سبک معماری این عصر عظمت، شکوه، نظم، سادگی و وضوح رنگها است. در این دوران در شهر«...» ایجاد کرد)
 
خط ۱: خط ۱:


== ''معماری دوران سلسله­ی«تانگ»'' ==
[[پرونده:94245144164691458711015312823716179189140178.gif|بندانگشتی|نمونه ای از معماری در سلسله تانگ]]
دوران حکومت سلسله­ی«تانگ»(618 تا 907میلادی) دوران اوج پیشرفت اقتصادی و فرهنگی جامعه­ی فئودالیستی چین به­شمار می­رود. از ویژگی­های سبک معماری این عصر عظمت، شکوه، نظم، سادگی و وضوح رنگها است. در این دوران در شهر«چانگ آن» پایتخت سلسله­ی«تانگ»(شی­آن امروز) و پایتخت شرقی آن «لویانگ» قصرها، باغستان­ها و ساختمان­های ادارای زیادی با ترکیب بندی منظم و استانداردهای معقول معماری روز ساخته شده بود و شهر«چانگ اَن» در زمان خود بزرگ­ترین شهر جهان به­شمار می­رفت. قصر های امپراتوری در این شهر از عظمت و شکوه فو ق العاده­ای برخوردار بود و مساحت آن بیش از 3 برابر شهر ممتوعه­ی پکن بود.  
دوران حکومت سلسله ­ی«تانگ» (618 تا 907میلادی) دوران اوج پیشرفت اقتصادی و فرهنگی جامعه ­ی فئودالیستی [[چین]] به­ شمار می ­رود. از ویژگی ­های سبک معماری این عصر عظمت، شکوه، نظم، سادگی و وضوح رنگ ها است. در این دوران در شهر«چانگ آن» پایتخت سلسله­ ی«تانگ» (شی­آن امروز) و پایتخت شرقی آن «لویانگ» قصرها، باغستان ­ها و ساختمان ­های ادارای زیادی با ترکیب بندی منظم و استانداردهای معقول معماری روز ساخته شده بود و شهر«چانگ اَن» در زمان خود بزرگ­ترین شهر جهان به­ شمار می­ رفت. قصر های امپراتوری در این شهر از عظمت و شکوه فوق العاده ­ای برخوردار بود و مساحت آن بیش از 3 برابر شهر ممنوعه ­ی [[پکن]] بود.  


ساختمان­های چوبی این دوران هنر معماری را به اوج خود رسانده و تمامی بخش­های از جمله ستون­ها و سقف از چوب ساخته شده است. هم­چنین، در معماری سنگی و آجری این سلسله نیز پیشرفت­هایی حاصل شد و بیشتر برج­ها و معابد بودایی با سنگ و آجر ساخته می­شد.
ساختمان­ های چوبی این دوران هنر معماری را به اوج خود رسانده و تمامی بخش ­های از جمله ستون­ ها و سقف از چوب ساخته شده است. هم­چنین، در معماری سنگی و آجری این سلسله نیز پیشرفت ­هایی حاصل شد و بیشتر برج ­ها و معابد بودایی با سنگ و آجر ساخته می ­شد.<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد ...، ص ... .</ref>
 
نیز نگاه کنید به [[هنر در چین]]، [[هنر نقاشی در چین]]، [[هنر خوشنویسی چینی|هنر خوشنویسی چین]]، [[هنر معماری در چین]]، [[وضعیت عمومی معماری باستانی چین]]
 
= کتابشناسی =

نسخهٔ ‏۱۸ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۵

نمونه ای از معماری در سلسله تانگ

دوران حکومت سلسله ­ی«تانگ» (618 تا 907میلادی) دوران اوج پیشرفت اقتصادی و فرهنگی جامعه ­ی فئودالیستی چین به­ شمار می ­رود. از ویژگی ­های سبک معماری این عصر عظمت، شکوه، نظم، سادگی و وضوح رنگ ها است. در این دوران در شهر«چانگ آن» پایتخت سلسله­ ی«تانگ» (شی­آن امروز) و پایتخت شرقی آن «لویانگ» قصرها، باغستان ­ها و ساختمان ­های ادارای زیادی با ترکیب بندی منظم و استانداردهای معقول معماری روز ساخته شده بود و شهر«چانگ اَن» در زمان خود بزرگ­ترین شهر جهان به­ شمار می­ رفت. قصر های امپراتوری در این شهر از عظمت و شکوه فوق العاده ­ای برخوردار بود و مساحت آن بیش از 3 برابر شهر ممنوعه ­ی پکن بود.

ساختمان­ های چوبی این دوران هنر معماری را به اوج خود رسانده و تمامی بخش ­های از جمله ستون­ ها و سقف از چوب ساخته شده است. هم­چنین، در معماری سنگی و آجری این سلسله نیز پیشرفت ­هایی حاصل شد و بیشتر برج ­ها و معابد بودایی با سنگ و آجر ساخته می ­شد.[۱]

نیز نگاه کنید به هنر در چین، هنر نقاشی در چین، هنر خوشنویسی چین، هنر معماری در چین، وضعیت عمومی معماری باستانی چین

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد ...، ص ... .