پرش به محتوا

کدوی قلیایی خولو جیرجیرک: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
Mahdi (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Mahdi (بحث | مشارکت‌ها)
 
خط ۶: خط ۶:


== منبع اصلی ==
== منبع اصلی ==
<sub><big>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [https://dmelal.ir/%DA%86%DB%8C%D9%86 چین]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی].</big></sub>
<sub><big>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی].</big></sub>


== نویسنده مقاله ==
== نویسنده مقاله ==
علی محمد سابقی
علی محمد سابقی
[[رده:هنرهای نمایشی]]
[[رده:هنرهای نمایشی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ دسامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۶:۳۴

خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شده‌­ی آن وسیله­‌ای به نام «خولو جیرجیرک» می­‌سازند.

روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستان­‌های اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به­ صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کنده‌­کاری می­ کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک می­‌کنند. در جای کنده‌­کاری­‌ها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی می­‌ماند.

نیز نگاه کنید به

چین؛فرهنگ عمومی در چین؛ صنایع دستی و هنرهای مردمی و فولكلور

منبع اصلی

سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی.

نویسنده مقاله

علی محمد سابقی