استان پرنس ادوارد آیلند کانادا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «جزیره پرنس ‌ادوارد کوچک‌ترین استان کانادا است. اين استان در خلیج سنت ‌لورنس در شرق نیوبرانزویک و شمال نوااسکوشیا واقع شده ‌است. این جزیره یکی از چهار استانی است که در حاشیه اقیانوس اطلس قرار گرفته و از نظر جمعیت نیز کم جمعیت‌ترین استان کانا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
جزیره پرنس ‌ادوارد کوچک‌ترین استان [[کانادا]] است. اين استان در خلیج سنت ‌لورنس در شرق نیوبرانزویک و شمال نوااسکوشیا واقع شده ‌است. این جزیره یکی از چهار استانی است که در حاشیه اقیانوس اطلس قرار گرفته و از نظر جمعیت نیز کم جمعیت‌ترین استان کانادا به شمار می‌رود.
جزیره پرنس ‌ادوارد کوچک‌ترین استان [[کانادا]] است. این استان در [[خلیج سنت لورنس کانادا|خلیج سنت ‌لورنس]] در شرق [[استان نیوبرانزویک کانادا|نیوبرانزویک]] و شمال [[استان نوا اسکوشیای کانادا|نوااسکوشیا]] واقع شده ‌است. این جزیره یکی از چهار استانی است که در حاشیه اقیانوس اطلس قرار گرفته و از نظر جمعیت نیز کم جمعیت‌ترین استان [[کانادا]] به شمار می‌رود.


جزیره پرنس‌ ادوارد سرزمینی هلالی شکل با مساحت 5.660 کیلومتر مربع می‌باشد. آب و هوای این استان کاملاً ملایم، با تابستان‌های خنک و مطبوع و زمستان‌های سرد، است. اين استان به‌ علت برخورداری از خاک حاصلخیز، برای کشت انواع محصولات کشاورزی بسیار مناسب است.  
جزیره پرنس‌ ادوارد سرزمینی هلالی شکل با مساحت 5.660 کیلومتر مربع می‌باشد. آب و هوای این استان کاملاً ملایم، با تابستان‌های خنک و مطبوع و زمستان‌های سرد، است. این استان به‌ علت برخورداری از خاک حاصلخیز، برای کشت انواع محصولات کشاورزی بسیار مناسب است.


مدارک و شواهد موجود نشان می‌دهد که اجداد قبایل سرخ‌پوستان میک‌مک ده هزار سال پیش در جزیره پرنس ادوارد می‌زیسته‌اند. در سال 1719م، این جزیره مستعمره فرانسه شد. استعمار فرانسویان و تسلط آنان بر اين جزيره 30 سال ادامه يافت. در سال 17690م این جزیره با نام سنت‌جان به مستعمره‌ای مستقل تبدیل شد. در سال 1799 م، به افتخار پرنس ادوارد- شاهزاده انگلستان-‌  نام وی را بر این جزیره نهادند. جزیره پرنس ادوارد در سال 1873م به کانادا ملحق شد. جمعیت این جزیره 140.204 نفر است که 62 درصد از آنان در مناطق روستایی و بقیه در شهرها زندگی می‌کنند]6[.
مدارک و شواهد موجود نشان می‌دهد که اجداد قبایل سرخ‌پوستان میک‌مک ده هزار سال پیش در جزیره پرنس ادوارد می‌زیسته‌اند. در سال 1719م، این جزیره مستعمره [[فرانسه]] شد. استعمار فرانسویان و تسلط آنان بر این جزیره 30 سال ادامه یافت. در سال 17690م این جزیره با نام سنت‌جان به مستعمره‌ای مستقل تبدیل شد. در سال 1799 م، به افتخار پرنس ادوارد- شاهزاده انگلستان-نام وی را بر این جزیره نهادند. جزیره پرنس ادوارد در سال 1873م به [[کانادا]] ملحق شد. جمعیت این جزیره 140.204 نفر است که 62 درصد از آنان در مناطق روستایی و بقیه در شهرها زندگی می‌کنند. <ref name=":5">Prince Edward Island. (2013). In Britannica Concise Encyclopedia. Retrieved July 16, 2023, from 1.</ref>


کشاورزی، ماهیگیری و جهانگردی مهم‌ترین منابع اقتصادی این جزیره را تشکیل می‌دهد. اکثر فعالیت‌ها و صنایع آن در ارتباط با تولید مواد غذایی است. خاک حاصلخیز این جزیره برای کاشت سیب‌زمینی بسیار مناسب است؛ به‌طوری که مهم‌ترین منبع درآمد کشاورزان محسوب می‌شود. در این استان برای اولین بار سیب‌زمینی توسط بذر به‌ عمل آمد که از شگفتی‌های علم کشاورزی است. این استان از نظر تولید سیب‌زمینی در دنیا مقام اول را به خود اختصاص داده ‌است. جزیره پرنس ادوارد با داشتن 800 کیلومتر کناره ساحلی، سالانه 665.000 جهانگرد را جهت تفریح و ورزش‌های آبی به خود جذب می‌کند]7[.
کشاورزی، ماهیگیری و جهانگردی مهم‌ترین منابع اقتصادی این جزیره را تشکیل می‌دهد. اکثر فعالیت‌ها و صنایع آن در ارتباط با تولید مواد غذایی است. خاک حاصلخیز این جزیره برای کاشت سیب‌زمینی بسیار مناسب است؛ به‌طوری که مهم‌ترین منبع درآمد کشاورزان محسوب می‌شود. در این استان برای اولین بار سیب‌زمینی توسط بذر به‌ عمل آمد که از شگفتی‌های علم کشاورزی است. این استان از نظر تولید سیب‌زمینی در دنیا مقام اول را به خود اختصاص داده ‌است. جزیره پرنس ادوارد با داشتن 800 کیلومتر کناره ساحلی، سالانه 665.000 جهانگرد را جهت تفریح و ورزش‌های آبی به خود جذب می‌کند.<ref name=":6">Prince Edward Island. (2011). The Canadian Encyclopedia. Retrieved April 6, 2024.</ref><ref>لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ [[کانادا]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی].ص.14.</ref>
 
= نیز نگاه کنید به =
[[استان های کانادا]]؛ [[مناطق جغرافیایی کانادا]]
 
= کتابشناسی =

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۴۳

جزیره پرنس ‌ادوارد کوچک‌ترین استان کانادا است. این استان در خلیج سنت ‌لورنس در شرق نیوبرانزویک و شمال نوااسکوشیا واقع شده ‌است. این جزیره یکی از چهار استانی است که در حاشیه اقیانوس اطلس قرار گرفته و از نظر جمعیت نیز کم جمعیت‌ترین استان کانادا به شمار می‌رود.

جزیره پرنس‌ ادوارد سرزمینی هلالی شکل با مساحت 5.660 کیلومتر مربع می‌باشد. آب و هوای این استان کاملاً ملایم، با تابستان‌های خنک و مطبوع و زمستان‌های سرد، است. این استان به‌ علت برخورداری از خاک حاصلخیز، برای کشت انواع محصولات کشاورزی بسیار مناسب است.

مدارک و شواهد موجود نشان می‌دهد که اجداد قبایل سرخ‌پوستان میک‌مک ده هزار سال پیش در جزیره پرنس ادوارد می‌زیسته‌اند. در سال 1719م، این جزیره مستعمره فرانسه شد. استعمار فرانسویان و تسلط آنان بر این جزیره 30 سال ادامه یافت. در سال 17690م این جزیره با نام سنت‌جان به مستعمره‌ای مستقل تبدیل شد. در سال 1799 م، به افتخار پرنس ادوارد- شاهزاده انگلستان-‌ نام وی را بر این جزیره نهادند. جزیره پرنس ادوارد در سال 1873م به کانادا ملحق شد. جمعیت این جزیره 140.204 نفر است که 62 درصد از آنان در مناطق روستایی و بقیه در شهرها زندگی می‌کنند. [۱]

کشاورزی، ماهیگیری و جهانگردی مهم‌ترین منابع اقتصادی این جزیره را تشکیل می‌دهد. اکثر فعالیت‌ها و صنایع آن در ارتباط با تولید مواد غذایی است. خاک حاصلخیز این جزیره برای کاشت سیب‌زمینی بسیار مناسب است؛ به‌طوری که مهم‌ترین منبع درآمد کشاورزان محسوب می‌شود. در این استان برای اولین بار سیب‌زمینی توسط بذر به‌ عمل آمد که از شگفتی‌های علم کشاورزی است. این استان از نظر تولید سیب‌زمینی در دنیا مقام اول را به خود اختصاص داده ‌است. جزیره پرنس ادوارد با داشتن 800 کیلومتر کناره ساحلی، سالانه 665.000 جهانگرد را جهت تفریح و ورزش‌های آبی به خود جذب می‌کند.[۲][۳]

نیز نگاه کنید به

استان های کانادا؛ مناطق جغرافیایی کانادا

کتابشناسی

  1. Prince Edward Island. (2013). In Britannica Concise Encyclopedia. Retrieved July 16, 2023, from 1.
  2. Prince Edward Island. (2011). The Canadian Encyclopedia. Retrieved April 6, 2024.
  3. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.ص.14.