جِمبه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « "جِمبه"(Djembé)نیز آلت موسیقی کوبشی است، از تنه چوبی ساخته شده و به شکل جامی است که روی آن را پوست بز کشیده اند و با دست روی آن می زنند. اصل آن به امپراطوری "ماندینگ" (Mandingue) ها  در آفریقای غربی بر می گردد .اما از قرن 13 به گینه...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:جمبه2.jpg|بندانگشتی|قابل بازیابی از https://www.djembedirect.com/]]
 
"جِمبه" (Djembé) نیز آلت موسیقی کوبشی است، از تنه چوبی ساخته شده و به شکل جامی است که روی آن را پوست بز کشیده اند و با دست روی آن می زنند. اصل آن به امپراطوری "ماندینگ" (Mandingue) ها در آفریقای غربی بر می گردد.اما از قرن 13 به گینه و [[مالی]] و [[ساحل عاج]] و بورکی نافاسو هم آمد. گینه‎‌ای ها آنرا " بوته" (Boté) می نامند. در سال های 1950 بود که این آلت موسیقی به خارج از آفریقا صادر شد. در سال های 1980 جِمبه دنیا را فتح کرد و امروزه هم در مراکز آموزشی اروپا و [[آمریکا]] و [[ژاپن]] آموزش داده می شود.<ref>بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ [[سنگال]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>
"جِمبه"(Djembé)نیز [[ابزار موسیقی در سنگال|آلت موسیقی]] کوبشی است، از تنه چوبی ساخته شده و به شکل جامی است که روی آن را پوست بز کشیده اند و با دست روی آن می زنند.
 
اصل آن به امپراطوری "ماندینگ" (Mandingue) ها  در آفریقای غربی بر می گردد .اما از قرن 13 به گینه و مالی و ساحل عاج و بورکینافاسو هم آمد.  
 
گینه ای ها آنرا " بوته" (Boté) می نامند. در سال های 1950 بود که این [[ابزار موسیقی در سنگال|آلت موسیقی]] به خارج از آفریقا صادر شد. در سال های 1980 جِمبه دنیا را فتح کرد و امروزه هم در مراکز آموزشی اروپا و [[آمریکا]] و [[ژاپن]] آموزش داده می شود.  


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[موسیقی در سنگال]]؛ [[ابزار موسیقی در سنگال]]


* [[موسیقی در سنگال]]
== کتابشناسی ==
 
* [[ابزار موسیقی در سنگال]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۶

قابل بازیابی از https://www.djembedirect.com/

"جِمبه" (Djembé) نیز آلت موسیقی کوبشی است، از تنه چوبی ساخته شده و به شکل جامی است که روی آن را پوست بز کشیده اند و با دست روی آن می زنند. اصل آن به امپراطوری "ماندینگ" (Mandingue) ها در آفریقای غربی بر می گردد.اما از قرن 13 به گینه و مالی و ساحل عاج و بورکی نافاسو هم آمد. گینه‎‌ای ها آنرا " بوته" (Boté) می نامند. در سال های 1950 بود که این آلت موسیقی به خارج از آفریقا صادر شد. در سال های 1980 جِمبه دنیا را فتح کرد و امروزه هم در مراکز آموزشی اروپا و آمریکا و ژاپن آموزش داده می شود.[۱]

نیز نگاه کنید به

موسیقی در سنگال؛ ابزار موسیقی در سنگال

کتابشناسی

  1. بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)