جزاير مالويناس: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
جزاير مالويناس (نام آرژانتيني) و يا فالكلند[55] (نام انگليسي)، شامل مجموعه‌ای نزديك به 1000 جزيره‌ی كوچك و بزرگ است كه در اقيانوس منجمد جنوبي قرار دارند. اين جزاير در حدود 483 كيلومتري از سواحل آرژانتين، 1080 كيلومتري غربي جورجياي جنوبي و 940 كيلومتري شمالي از قطب جنوب مجمع‌الجزاير پنگوئن[56] قرار دارد. جزاير مالويناس از دو جزيره‌ی اصلي شرقي و غربي تشكيل شده است. بندر استانلي[57] به عنوان پايتخت مالويناس شناخته مي‌شود. (www.mrecic.gov.ar)
جزایر مالویناس(Islas Malvinas) (نام آرژانتینی) و یا فالکلند (Falkland Islands)(نام انگلیسی)، شامل مجموعه‌ای نزدیک به 1000 جزیره‌ی کوچک و بزرگ است که در اقیانوس منجمد جنوبی قرار دارند. این جزایر در حدود 483 کیلومتری از سواحل [[آرژانتین]]، 1080 کیلومتری غربی جورجیای جنوبی و 940 کیلومتری ش[[مالی]] از قطب جنوب مجمع‌الجزایر پنگوئن (Pinguin) قرار دارد. جزایر مالویناس از دو جزیره‌ی اصلی شرقی و غربی تشکیل شده است. بندر استانلی (Stanley) به عنوان پایتخت مالویناس شناخته می‌شود<ref>برگرفته از https://www.mrecic.gov.ar</ref>.


در سال‌های اخیر، بحث در مورد اهمیت قطب جنوب به صورت فزاینده نه تنها بین دانشمندان و محقّقین افزایش یافته است، بلکه سیاستمداران نیز علاقه‌ای خاص به قطب جنوب نشان داده‌اند. با در نظر گرفتن این موضوع مي‌توان به اهميت جزاير نزديك به اين منطقه از جمله مالويناس و نقش آن در ايجاد پايگاه‌هاي بزرگ نظامي و راه‌هاي مراسلاتي تجاري كه از اين جزاير خواهد گذشت، پی برد. از سوی دیگر، داشتن حاكميت بر اين مناطق مي‌تواند توجيه كننده‌ی ادّعاهاي ارضي كشورهاي مالك بر بخشي از قطب جنوب به عنوان بخشي از قلمرو سرزميني مدّعيان باشد. (طلایی، 1385: 105)
در سال‌های اخیر، بحث در مورد اهمیت قطب جنوب به صورت فزاینده نه تنها بین دانشمندان و محقّقین افزایش یافته است، بلکه سیاستمداران نیز علاقه‌ای خاص به قطب جنوب نشان داده‌اند. با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان به اهمیت جزایر نزدیک به این منطقه از جمله مالویناس و نقش آن در ایجاد پایگاه‌های بزرگ نظامی و راه‌های مراسلاتی تجاری که از این جزایر خواهد گذشت، پی برد. از سوی دیگر، داشتن حاکمیت بر این مناطق می‌تواند توجیه کننده‌ی ادّعاهای ارضی کشورهای مالک بر بخشی از قطب جنوب به عنوان بخشی از قلمرو سرزمینی مدّعیان باشد<ref>طلایی، فرهاد، منصوری، فرنگ تاج (1385). «نگرشی جدید به وضعیت حقوقی قطب جنوب». فصلنامهٔ حقوق تطبیقی، 10(3)،ص105.</ref>.


اکتشاف نفت در منطقه‌ی مالویناس در سال 1918 میلادی آغاز شد. در اوایل دهه‌ی 1990 میلادی مشخص گردید که مناطق اطراف جزایر مالویناس، به‌ویژه بستر شمالی، برخوردار از ذخایر عظیم نفتی می‌باشند امّا قیمت پایین جهانی نفت، تکنولوژی‌های مورد نیاز استخراج از اعماق بستر اقیانوس و بالأخره هزینه‌ی بالای استخراج، ادامه‌ی کار بر روی این پروژه‌ی غیراقتصادی را متوقّف کرد.
اکتشاف نفت در منطقه‌ مالویناس در سال 1918 میلادی آغاز شد. در اوایل دهه‌ی 1990 میلادی مشخص گردید که مناطق اطراف جزایر مالویناس، به‌ویژه بستر شمالی، برخوردار از ذخایر عظیم نفتی می‌باشند امّا قیمت پایین جهانی نفت، تکنولوژی‌های مورد نیاز استخراج از اعماق بستر اقیانوس و بالأخره هزینه‌ی بالای استخراج، ادامه‌ی کار بر روی این پروژه‌ی غیر اقتصادی را متوقّف کرد.


افزایش قیمت جهانی نفت و کاهش ذخایر مناطق دریای شمال، باعث علاقه‌مندی مجدّد انگلیس در ابتدای قرن بیست و یکم بر فعالیت در حوزه‌ی مهم نفتی مالویناس شد. نتیجه‌ی تحقیقات انجام شده نشان داد که در منطقه‌ای در شمال مالویناس بیش از 60 میلیارد بشکه نفت وجود دارد. بر این اساس، در منطقه‌ی شمال و در کم‌تر از 160 مایلی نفت در عمق 500 متری و در بستر جنوبی در عمق 3000 متری قابل استخراج است. در نتیجه شرکت نفت و گاز فالکلند در سال 2010 میلادی فعّالیت مجدّدی را آغاز نمود و با مهاجرت صدها کارگر نفتی عمدتاً اسکاتلندی به این جزایر، فعالیت برای استخراج نفت شدّت گرفت. (www.minutouno.com.ar)
افزایش قیمت جهانی نفت و کاهش ذخایر مناطق دریای شمال، باعث علاقه‌مندی مجدّد انگلیس در ابتدای قرن بیست و یکم بر فعالیت در حوزه‌ی مهم نفتی مالویناس شد. نتیجه‌ی تحقیقات انجام شده نشان داد که در منطقه‌ای در شمال مالویناس بیش از 60 میلیارد بشکه نفت وجود دارد. بر این اساس، در منطقه‌ی شمال و در کم‌تر از 160 مایلی نفت در عمق 500 متری و در بستر جنوبی در عمق 3000 متری قابل استخراج است. در نتیجه شرکت نفت و گاز فالکلند در سال 2010 میلادی فعّالیت مجدّدی را آغاز نمود و با مهاجرت صدها کارگر نفتی عمدتاً اسکاتلندی به این جزایر، فعالیت برای استخراج نفت شدّت گرفت<ref name=":3">برگرفته از https://www.minutouno.com.ar</ref>.


پافشاری [[آرژانتین]] در خصوص جزایر مالویناس یک اهمیت سیاسی نیز برای آن کشور به همراه داشته است و آن دمیدن روح ملّیت در کالبد شهروندان آرژانتینی است. در واقع آرژانتین متشکّل از مهاجرانی است که از سال 1870 شروع به مهاجرت به این کشور نموده و عمده‌ی آن‌ها در سده‌ی قبل به این کشور مهاجرت نموده‌اند و همچنان ملّیت خود را کشور مبدأ می‌دانند. بنابراین همچنان روح دولت ـ ملّت در بین مردم آرژانتین دیده نمی‌شود. گفته می‌شود که یکی از دلایل آغاز جنگ مالویناس، پافشاری بر چنین موضوعی بوده است. به هرحال دولت‌های آرژانتینی علاقه‌مندند، مالویناس سمبل هویّت و روح ملّی آرژانتینی باشد.
پافشاری [[آرژانتین]] در خصوص جزایر مالویناس یک اهمیت سیاسی نیز برای آن کشور به همراه داشته است و آن دمیدن روح ملّیت در کالبد شهروندان آرژانتینی است. در واقع [[آرژانتین]] متشکّل از مهاجرانی است که از سال 1870 شروع به مهاجرت به این کشور نموده و عمده‌ی آن‌ها در سده‌ی قبل به این کشور مهاجرت نموده‌اند و همچنان ملّیت خود را کشور مبدأ می‌دانند. بنابراین همچنان روح دولت ـ ملّت در بین مردم [[آرژانتین]] دیده نمی‌شود. گفته می‌شود که یکی از دلایل آغاز جنگ مالویناس، پافشاری بر چنین موضوعی بوده است. به هرحال دولت‌های آرژانتینی علاقه‌مندند، مالویناس سمبل هویّت و روح ملّی آرژانتینی باشد<ref>خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ [[آرژانتین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.39-42.</ref>.
==نیز نگاه کنید به==
[[جغرافیای طبیعی آرژانتین]]؛ [[جزایر و مجمع الجزایر آرژانتین]]
 
==کتابشناسی==

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۱۱

جزایر مالویناس(Islas Malvinas) (نام آرژانتینی) و یا فالکلند (Falkland Islands)(نام انگلیسی)، شامل مجموعه‌ای نزدیک به 1000 جزیره‌ی کوچک و بزرگ است که در اقیانوس منجمد جنوبی قرار دارند. این جزایر در حدود 483 کیلومتری از سواحل آرژانتین، 1080 کیلومتری غربی جورجیای جنوبی و 940 کیلومتری شمالی از قطب جنوب مجمع‌الجزایر پنگوئن (Pinguin) قرار دارد. جزایر مالویناس از دو جزیره‌ی اصلی شرقی و غربی تشکیل شده است. بندر استانلی (Stanley) به عنوان پایتخت مالویناس شناخته می‌شود[۱].

در سال‌های اخیر، بحث در مورد اهمیت قطب جنوب به صورت فزاینده نه تنها بین دانشمندان و محقّقین افزایش یافته است، بلکه سیاستمداران نیز علاقه‌ای خاص به قطب جنوب نشان داده‌اند. با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان به اهمیت جزایر نزدیک به این منطقه از جمله مالویناس و نقش آن در ایجاد پایگاه‌های بزرگ نظامی و راه‌های مراسلاتی تجاری که از این جزایر خواهد گذشت، پی برد. از سوی دیگر، داشتن حاکمیت بر این مناطق می‌تواند توجیه کننده‌ی ادّعاهای ارضی کشورهای مالک بر بخشی از قطب جنوب به عنوان بخشی از قلمرو سرزمینی مدّعیان باشد[۲].

اکتشاف نفت در منطقه‌ مالویناس در سال 1918 میلادی آغاز شد. در اوایل دهه‌ی 1990 میلادی مشخص گردید که مناطق اطراف جزایر مالویناس، به‌ویژه بستر شمالی، برخوردار از ذخایر عظیم نفتی می‌باشند امّا قیمت پایین جهانی نفت، تکنولوژی‌های مورد نیاز استخراج از اعماق بستر اقیانوس و بالأخره هزینه‌ی بالای استخراج، ادامه‌ی کار بر روی این پروژه‌ی غیر اقتصادی را متوقّف کرد.

افزایش قیمت جهانی نفت و کاهش ذخایر مناطق دریای شمال، باعث علاقه‌مندی مجدّد انگلیس در ابتدای قرن بیست و یکم بر فعالیت در حوزه‌ی مهم نفتی مالویناس شد. نتیجه‌ی تحقیقات انجام شده نشان داد که در منطقه‌ای در شمال مالویناس بیش از 60 میلیارد بشکه نفت وجود دارد. بر این اساس، در منطقه‌ی شمال و در کم‌تر از 160 مایلی نفت در عمق 500 متری و در بستر جنوبی در عمق 3000 متری قابل استخراج است. در نتیجه شرکت نفت و گاز فالکلند در سال 2010 میلادی فعّالیت مجدّدی را آغاز نمود و با مهاجرت صدها کارگر نفتی عمدتاً اسکاتلندی به این جزایر، فعالیت برای استخراج نفت شدّت گرفت[۳].

پافشاری آرژانتین در خصوص جزایر مالویناس یک اهمیت سیاسی نیز برای آن کشور به همراه داشته است و آن دمیدن روح ملّیت در کالبد شهروندان آرژانتینی است. در واقع آرژانتین متشکّل از مهاجرانی است که از سال 1870 شروع به مهاجرت به این کشور نموده و عمده‌ی آن‌ها در سده‌ی قبل به این کشور مهاجرت نموده‌اند و همچنان ملّیت خود را کشور مبدأ می‌دانند. بنابراین همچنان روح دولت ـ ملّت در بین مردم آرژانتین دیده نمی‌شود. گفته می‌شود که یکی از دلایل آغاز جنگ مالویناس، پافشاری بر چنین موضوعی بوده است. به هرحال دولت‌های آرژانتینی علاقه‌مندند، مالویناس سمبل هویّت و روح ملّی آرژانتینی باشد[۴].

نیز نگاه کنید به

جغرافیای طبیعی آرژانتین؛ جزایر و مجمع الجزایر آرژانتین

کتابشناسی

  1. برگرفته از https://www.mrecic.gov.ar
  2. طلایی، فرهاد، منصوری، فرنگ تاج (1385). «نگرشی جدید به وضعیت حقوقی قطب جنوب». فصلنامهٔ حقوق تطبیقی، 10(3)،ص105.
  3. برگرفته از https://www.minutouno.com.ar
  4. خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ آرژانتین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.39-42.