بودجه آموزشی تایلند: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بودجه آموزشی''' از میزان بودجه آموزشی در هر مقطع تحصیلی اطلاعاتی در دست نیست؛ اما می‌دانیم که از سال ۲۰۰۰م تا ۲۰۰۷م، کل بودجه سالانه آموزشی تایلند بالغ بر ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است؛ از این رو، می‌توان گفت که در مقایسه با دیگر کشورها...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''بودجه آموزشی'''
از میزان بودجهٔ آموزشی در هر مقطع تحصیلی اطلاعاتی در دست نیست؛ اما می‌دانیم که از سال ۲۰۰۰م تا ۲۰۰۷م، کل بودجهٔ سالانهٔ آموزشی [[تایلند]] بالغ بر ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است؛ از این رو، می‌توان گفت که در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و حتی بسیاری از کشورهای دیگر جهان، درصد بودجه اختصاص‌یافته به امور آموزشی در [[تایلند]]، بسیار بیشتر است.


از میزان بودجه آموزشی در هر مقطع تحصیلی اطلاعاتی در دست نیست؛ اما می‌دانیم که از سال ۲۰۰۰م تا ۲۰۰۷م، کل بودجه سالانه آموزشی تایلند بالغ بر ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است؛ از این رو، می‌توان گفت که در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و حتی بسیاری از کشورهای دیگر جهان، درصد بودجه اختصاص‌یافته به امور آموزشی در تایلند، بسیار بیشتر است. بیشتر هزینه‌های آموزشی از بودجه کل کشور تأمین می‌شود؛ اما بودجه‌های محلی به‌ویژه در نواحی شهری هم برای تأمین این‌گونه هزینه‌ها نقش مهمی بازی می‌کنند. همچنین از وام‌ها و کمک‌های آموزشی سازمان‌های جهانی مانند بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و سایر سازمان‌های مشابه، استفاده می‌شود. در ۲۰۰۸م برنامه‌هایی برای توزیع کتاب‌های درسی و مواد آموزشی رایگان در میان دانش‌آموزان مقاطع آمادگی، ابتدایی و دبیرستان اعلام شد و در آغاز سال تحصیلی ۲۰۰۹م به اجرا درآمد.
بیشتر هزینه‌های آموزشی از بودجه کل کشور تأمین می‌شود؛ اما بودجه‌های محلی به‌ویژه در نواحی شهری هم برای تأمین این‌گونه هزینه‌ها نقش مهمی بازی می‌کنند. همچنین از وام‌ها و کمک‌های آموزشی سازمان‌های جهانی مانند بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و سایر سازمان‌های مشابه، استفاده می‌شود. در ۲۰۰۸م برنامه‌هایی برای توزیع کتاب‌های درسی و مواد آموزشی رایگان در میان دانش‌آموزان مقاطع آمادگی، ابتدایی و دبیرستان اعلام شد و در آغاز سال تحصیلی ۲۰۰۹م به اجرا درآمد<ref>الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ [[تایلند]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی]،ص.288.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام آموزش، تحقیقات و فناوری تایلند]]؛ [[ساختار و سیاست های آموزشی تایلند]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۳۴

از میزان بودجهٔ آموزشی در هر مقطع تحصیلی اطلاعاتی در دست نیست؛ اما می‌دانیم که از سال ۲۰۰۰م تا ۲۰۰۷م، کل بودجهٔ سالانهٔ آموزشی تایلند بالغ بر ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است؛ از این رو، می‌توان گفت که در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و حتی بسیاری از کشورهای دیگر جهان، درصد بودجه اختصاص‌یافته به امور آموزشی در تایلند، بسیار بیشتر است.

بیشتر هزینه‌های آموزشی از بودجه کل کشور تأمین می‌شود؛ اما بودجه‌های محلی به‌ویژه در نواحی شهری هم برای تأمین این‌گونه هزینه‌ها نقش مهمی بازی می‌کنند. همچنین از وام‌ها و کمک‌های آموزشی سازمان‌های جهانی مانند بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و سایر سازمان‌های مشابه، استفاده می‌شود. در ۲۰۰۸م برنامه‌هایی برای توزیع کتاب‌های درسی و مواد آموزشی رایگان در میان دانش‌آموزان مقاطع آمادگی، ابتدایی و دبیرستان اعلام شد و در آغاز سال تحصیلی ۲۰۰۹م به اجرا درآمد[۱].

نیز نگاه کنید به

نظام آموزش، تحقیقات و فناوری تایلند؛ ساختار و سیاست های آموزشی تایلند

کتابشناسی

  1. الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی،ص.288.