نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان اردن: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نهادها و مراکز ديني غير مسلمانان (وضعيت، تعداد، کارکرد، تأثير مهم ترين آنها)''' درباره نهادها و مراکز ديني غير مسلمانان بايد اذعان داشت که مانند مسلمانان که اهم مراکز آنان مساجد مي باشند؛ اهم مراکز غير ديني نيز عبادتگاه هاي آنان است؛ به ع...» ایجاد کرد)
 
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''نهادها و مراکز ديني غير مسلمانان (وضعيت، تعداد، کارکرد، تأثير مهم ترين آنها)'''
[[نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان اردن|نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان (وضعیت، تعداد، کارکرد، تأثیر مهم ترین آن‌ها)]]


درباره نهادها و مراکز ديني غير مسلمانان بايد اذعان داشت که مانند مسلمانان که اهم مراکز آنان مساجد مي باشند؛ اهم مراکز غير ديني نيز عبادتگاه هاي آنان است؛ به عبارتي مراکز ديني مسيحيان و يهوديان منحصر در کليساها و کنيسه ها و مراکز ديني دروزي ها و بهايي ها نيز منحصر در عبادتگاه‌های ايشان مي باشد.
درباره نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان باید اذعان داشت که مانند مسلمانان که اهم مراکز آنان مساجد می‌باشند؛ اهم مراکز غیر دینی نیز عبادتگاه‌های آنان است؛ به عبارتی مراکز دینی مسیحیان و یهودیان منحصر در کلیساها و کنیسه ها و مراکز دینی دروزی ها و بهایی ها نیز منحصر در عبادتگاه‌های ایشان می‌باشد. با این اوصاف و با توجه به جمعیت غالب مسلمانان که حتی در نرخ رشد جمعیت مذاهب اسلامی‌ نیز تغییر قابل‌توجهی در طی زمان مشاهده نمی‌شود و آنچه که هست مربوط به رشد طبیعی جمعیت است که نرخ آن ثابت باقی مانده است، درباره‌ی اقلیت‌های مذهبی نیز نرخ رشد جمعیت اجمالاً ثابت است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کارکرد و تأثیر مراکز اقلیت‌های دینی تنها برای حفظ موقعیت موجود اقلیت هاست و تأثیر قابل‌توجهی در گرایشات دیگر اقلیت ها و مذاهب اسلامی‌ ندارد<ref>لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ [[اردن]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>.


با اين اوصاف و با توجه به جمعيت غالب مسلمانان که حتي در نرخ رشد جمعيت مذاهب اسلامي نيز تغيير قابل توجهي در طي زمان مشاهده نمي شود و آنچه که هست مربوط به رشد طبيعي جمعيت است که نرخ آن ثابت باقي مانده است، دربارة اقليت هاي مذهبي نيز نرخ رشد جمعيت اجمالاً ثابت است، بنابراين مي توان نتيجه گرفت که کارکرد و تأثير مراکز اقليت هاي ديني تنها براي حفظ موقعيت موجود اقليت هاست و تأثير قابل توجهي در گرايشات ديگر اقليت ها و مذاهب اسلامي ندارد.
== نیز نگاه کنید به ==
[[نهادها و مراكز دينی غيرمسلمان اسپانیا]]؛ [[نهادها و مراکز دینی غیرمسلمانان قطر]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۴۶

نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان (وضعیت، تعداد، کارکرد، تأثیر مهم ترین آن‌ها)

درباره نهادها و مراکز دینی غیر مسلمانان باید اذعان داشت که مانند مسلمانان که اهم مراکز آنان مساجد می‌باشند؛ اهم مراکز غیر دینی نیز عبادتگاه‌های آنان است؛ به عبارتی مراکز دینی مسیحیان و یهودیان منحصر در کلیساها و کنیسه ها و مراکز دینی دروزی ها و بهایی ها نیز منحصر در عبادتگاه‌های ایشان می‌باشد. با این اوصاف و با توجه به جمعیت غالب مسلمانان که حتی در نرخ رشد جمعیت مذاهب اسلامی‌ نیز تغییر قابل‌توجهی در طی زمان مشاهده نمی‌شود و آنچه که هست مربوط به رشد طبیعی جمعیت است که نرخ آن ثابت باقی مانده است، درباره‌ی اقلیت‌های مذهبی نیز نرخ رشد جمعیت اجمالاً ثابت است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کارکرد و تأثیر مراکز اقلیت‌های دینی تنها برای حفظ موقعیت موجود اقلیت هاست و تأثیر قابل‌توجهی در گرایشات دیگر اقلیت ها و مذاهب اسلامی‌ ندارد[۱].

نیز نگاه کنید به

نهادها و مراكز دينی غيرمسلمان اسپانیا؛ نهادها و مراکز دینی غیرمسلمانان قطر

کتابشناسی

  1. لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ اردن. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)