مشارکت زنان اتیوپی در فعالیت های سیاسی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''زنان و سیاست:''' طی سه دهه اخیر و از اواسط دهه 1990 میلادی پیشرفت هایی در ارتباط با وضعیت سیاسی زنان در این کشور بوجود آمده و هرچند تا پیش از آن کمتر پست و مقام رسمی دولتی به زنان اتیوپیائی واگذار می شد با این حال ملس زناوی در چرخش به سوی غرب و ایجا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''زنان و سیاست:'''
طی سه دهه اخیر و از اواسط دهه 1990 میلادی پیشرفت‌هایی در ارتباط با وضعیت سیاسی زنان در این کشور بوجود آمده و هرچند تا پیش از آن کمتر پست و مقام رسمی دولتی به زنان اتیوپیایی واگذار می‌شد با این حال ملس زناوی در چرخش به سوی غرب و ایجاد فضای نسبی مبتنی بر دمکراسی؛ واگذاری برخی مناصب عالی دولتی و اتحادیه‌های دولتی به زنان را نیز در دستور کار دولت خود قرار داد‌. از این روی در حالی که در سال 1984 تنها یک زن به عضویت کامل کمیته مرکزی حزب کارگران [[اتیوپی]] (WPE) انتخاب گردید و از 200 هیأتی که برای افتتاح کنگره حزب کارگران [[اتیوپی]] در سال 1984 شرکت کرده بودند تنها %6 از آنها را [[زنان در اتیوپی|زنان]] تشکیل می‌دادند ولی در دهه 1990 ده‌ها زن به عضویت این حزب درآمده و چند نفر از زنان هم به مجلس ملی کشور راه یافتند. علاوه بر آن در سال 1996 کمیسیونی ویژه زنان در مجلس نمایندگان مردم [[اتیوپی]] تشکیل شد و پس از انتخابات سال 2005 میلادی، پست وزیر امور زنان نیز به طور مستقل ایجاد شد.


طی سه دهه اخیر و از اواسط دهه 1990 میلادی پیشرفت هایی در ارتباط با وضعیت سیاسی زنان در این کشور بوجود آمده و هرچند تا پیش از آن کمتر پست و مقام رسمی دولتی به زنان اتیوپیائی واگذار می شد با این حال ملس زناوی در چرخش به سوی غرب و ایجاد فضای نسبی مبتنی بر دمکراسی ؛ واگذاری برخی مناصب عالی دولتی و اتحادیه های دولتی به زنان را نیز در دستور کار دولت خود قرار داد .از این روی در حالی که در سال 1984 تنها یک زن به عضویت کامل کمیته مرکزی حزب کارگران اتیوپی (WPE) انتخاب گردید و از 200 هیأتی که برای افتتاح کنگره حزب کارگران اتیوپی در سال 1984 شرکت کرده بودند تنها %6 از آنها را زنان تشکیل می دادند ولی در دهه 1990 ده ها زن به عضویت این حزب درآمده و چند نفر از زنان هم به مجلس ملی کشور راه یافتند. علاوه بر آن در سال 1996 کمیسیونی ویژه زنان در مجلس نمایندگان مردم اتیوپی تشکیل شد و پس از انتخابات سال 2005 میلادی، پست وزیر امور زنان نیز به طور مستقل ایجاد شد.
علیرغم بهبود جایگاه زنان در امور سیاسی کشور و برخورداری از حقوق قانونی برای مشارکت سیاسی و حق رای؛ آنها هنوز مسیر طولانی را برای به دست آوردن نقشی کاملا فعال در عرصه سیاسی کشور در پیش دارند. براساس گزارش سال 2010 کمیسیون ملی انتخابات [[اتیوپی]]، از 547 کرسی مجلس فدرال اتیوپی، تنها 11/4 درصد کرسی‌ها در اختیار زنان بوده‌است و آنها در سطوح منطقه‌ای و محلی نیز تنها %16 و %19 شوراهای محلی و پست‌های انتخابی را در اختیار دارند<ref>برگرفته از http://www.ethioembassy.org.uk/women/html</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ [[اتیوپی]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 70-71.</ref>.


علیرغم بهبود جایگاه زنان در امور سیاسی کشور و برخورداری از حقوق قانونی برای مشارکت سیاسی و حق رای ؛ آنها هنوز مسیر طولانی را برای بدست آوردن نقشی کاملا فعال در عرصه سیاسی کشور در پیش دارند. براساس گزارش سال 2010 کمیسیون ملی انتخابات اتیوپی، از 547 کرسی مجلس فدرال اتیوپی، تنها 11/4 درصد کرسی ها در اختیار زنان بوده است و آنها در
{{به روز رسانی}}


70
== نیز نگاه کنید به ==
[[مشارکت زنان فرانسه در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان مصری در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان اردن در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان سودان در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان اوکراین در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان کشور مالی در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان ساحل عاج در فعالیت های سیاسی]]؛ [[مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی و اجتماعی]]؛ [[مشارکت زنان بنگلادش در فعالیت های سیاسی]]


 
== کتابشناسی ==
سطوح منطقه ای و محلی نیز تنها %16 و %19 شوراهای محلی و پست های انتخابی را در اختیار دارند. (<nowiki>http://www.ethioembassy.org.uk/women/html</nowiki>)
<references />
[[رده:حضور و فعالیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۴۹

طی سه دهه اخیر و از اواسط دهه 1990 میلادی پیشرفت‌هایی در ارتباط با وضعیت سیاسی زنان در این کشور بوجود آمده و هرچند تا پیش از آن کمتر پست و مقام رسمی دولتی به زنان اتیوپیایی واگذار می‌شد با این حال ملس زناوی در چرخش به سوی غرب و ایجاد فضای نسبی مبتنی بر دمکراسی؛ واگذاری برخی مناصب عالی دولتی و اتحادیه‌های دولتی به زنان را نیز در دستور کار دولت خود قرار داد‌. از این روی در حالی که در سال 1984 تنها یک زن به عضویت کامل کمیته مرکزی حزب کارگران اتیوپی (WPE) انتخاب گردید و از 200 هیأتی که برای افتتاح کنگره حزب کارگران اتیوپی در سال 1984 شرکت کرده بودند تنها %6 از آنها را زنان تشکیل می‌دادند ولی در دهه 1990 ده‌ها زن به عضویت این حزب درآمده و چند نفر از زنان هم به مجلس ملی کشور راه یافتند. علاوه بر آن در سال 1996 کمیسیونی ویژه زنان در مجلس نمایندگان مردم اتیوپی تشکیل شد و پس از انتخابات سال 2005 میلادی، پست وزیر امور زنان نیز به طور مستقل ایجاد شد.

علیرغم بهبود جایگاه زنان در امور سیاسی کشور و برخورداری از حقوق قانونی برای مشارکت سیاسی و حق رای؛ آنها هنوز مسیر طولانی را برای به دست آوردن نقشی کاملا فعال در عرصه سیاسی کشور در پیش دارند. براساس گزارش سال 2010 کمیسیون ملی انتخابات اتیوپی، از 547 کرسی مجلس فدرال اتیوپی، تنها 11/4 درصد کرسی‌ها در اختیار زنان بوده‌است و آنها در سطوح منطقه‌ای و محلی نیز تنها %16 و %19 شوراهای محلی و پست‌های انتخابی را در اختیار دارند[۱][۲].

در حال به روز رسانی و ویرایش

نیز نگاه کنید به

مشارکت زنان فرانسه در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان مصری در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان اردن در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان سودان در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان اوکراین در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان کشور مالی در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان ساحل عاج در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی و اجتماعی؛ مشارکت زنان بنگلادش در فعالیت های سیاسی

کتابشناسی

  1. برگرفته از http://www.ethioembassy.org.uk/women/html
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 70-71.