کدوی قلیایی «خولو جیرجیرک»: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شده‌­ی آن وسیله­‌ای به نام «خولو جیرجیرک» می­‌سازند. روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستان­‌های اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شده‌­ی آن وسیله­‌ای به نام «خولو جیرجیرک» می­‌سازند. روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستان­‌های اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به­ صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کنده‌­کاری می­کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک می­‌کنند. در جای کنده‌­کاری­‌ها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی می­‌ماند.<ref>سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل [[چین]]. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---</ref>
 
 
خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شده‌­ی آن وسیله­‌ای به نام «خولو جیرجیرک» می­‌سازند.
 
روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستان­‌های اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به­ صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کنده‌­کاری می­ کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک می­‌کنند. در جای کنده‌­کاری­‌ها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی می­‌ماند.<ref>سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل [[چین]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص947.</ref>
 
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[چین]]
* [[فرهنگ عمومی در چین]]
* [[صنایع دستی و هنرهای مردمی و فولكلور]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۳۸


خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شده‌­ی آن وسیله­‌ای به نام «خولو جیرجیرک» می­‌سازند.

روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستان­‌های اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به­ صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کنده‌­کاری می­ کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک می­‌کنند. در جای کنده‌­کاری­‌ها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی می­‌ماند.[۱]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص947.