میزان اشتغال در سیرالئون: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اشتغال (بیکاری)''' با وجود آن که اشتغال زایی و فراهم آوردن امکانات شغلی برای مردم شهری و روستایی یکی از سیاست‌های اصولی تمامی دولت‌های وقت بوده و برخی از روسای جمهور سیرالئون نیز تلاش‌هایی مقطعی برای توسعه اشتغال در بخش‌های مختلف جامعه صور...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''اشتغال (بیکاری)'''
با وجود آن که اشتغال زایی و فراهم آوردن امکانات شغلی برای مردم شهری و روستایی یکی از سیاست‌های اصولی تمامی دولت‌های وقت بوده و برخی از روسای جمهور [[سیرالئون]] نیز تلاش‌هایی مقطعی برای توسعه اشتغال در بخش‌های مختلف جامعه صورت دادند با این حال یکی از مشکلات بزرگ کشور [[سیرالئون]] از زمان استقلال تاکنون بیکاری گسترده حاکم بر کشور بوده است که بر انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این کشور دامن زده است. این معضل عظیم که در حال حاضر سایه نکبت بار خود را بر سرتاسر [[سیرالئون]] گسترده است در دهه‌های 1990 و 2000 میلادی به اندازه‌ای شدت یافت که می‌توان گفت تقریباً اکثر نسل جوان کشور را در کام خود فرو برده بود. این وضعیت البته طی یک دهه اخیر اندکی بهبود یافته است با این حال همچنان یکی از چالش‌های اساسی اقتصادی و اجتماعی به‌شمار می‌رود به گونه‌ای که براساس اطلاعات موجود در حال حاضر 80 درصد از جوانان کشور از مشکل [[میزان اشتغال در سیرالئون|بیکاری]] رنج می‌برند. در ریشه یابی مشکل [[میزان اشتغال در سیرالئون|بیکاری]] در [[سیرالئون]] عواملی همچون سوء مدیریت مسئولان عالی‌رتبه دولتی، کودتاها، جابجایی قبایل از منطقه‌ای به منطقه دیگر، مهاجرت‌های گسترده روستائیان به شهرها و به‌ویژه پایتخت، بروز بحران‌های اقتصادی دهه‌های 1980 و 1990 و در رأس همه این‌ها [[جنگ داخلی سیرالئون|جنگ وحشتناک داخلی سیرالئون]] دخالت مستقیم داشته‌اند. این در حالی است که بخش قابل توجهی از [[میزان اشتغال در سیرالئون|بیکاران]] فعلی را دانش آموختگان مقطع تحصیلی متوسطه که پس از اخذ مدرک دیپلم وارد جامعه می‌شوند تشکیل می‌دهند که از دانش و مهارت خاصی نیز برخوردار نیستند و بسیاری از آنها به ناچار به مشاغلی همچون دستفروشی و دلالی روی می‌آورند. انستیتو مطالعات اجتماعی دانشگاه [[سیرالئون]] در گزارش سال‌های 2008 تا 2010میلادی یادآور شده است که [[میزان اشتغال در سیرالئون|بیکاری]] حاکم بر کشور عامل اصلی بروز برخی ناهنجاری‌های اجتماعی همچون دزدی، فساد، فحشا و... بوده و بسیاری از خلافکاران و جنایتکاران فعلی [[سیرالئون]] را افرادی تشکیل می‌دهند که صرفاً به‌دلیل بیکاری و ناگزیر از امرار معاش خود و خانواده هایشان به این اقدامات سیاه روی آورده‌اند. متأسفانه دولت [[سیرالئون]] نیز طی یک دهه گذشته در زمینه کارآفرینی و ایجاد مشاغل جدید برای جوانان کشور موفقیتی نداشته است و با وجود آن که طی یک مدیریت برنامه ریزی شده می‌توان هزاران شغل در معادن (و به‌ویژه معادن آبرفتی الماس) و اراضی حاصل‌خیز [[سیرالئون]] ایجاد نمود تاکنون اقدام مثبتی در این خصوص صورت نگرفته و به‌نظر نمی‌رسد در آینده نیز این مشکل بزرگ به‌صورت مهندسی شده خاتمه یافته و یا حداقل کاهش یابد<ref>عرب احمدی،امیر بهرام،اخوان کاظمی،مسعود(1386) .اشتغال در سیرالئون،گفت و گو</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ [[سیرالئون]]. تهران: [https://www.icro.ir سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.


با وجود آن که اشتغال زایی و فراهم آوردن امکانات شغلی برای مردم شهری و روستایی یکی از سیاست‌های اصولی تمامی دولت‌های وقت بوده و برخی از روسای جمهور سیرالئون نیز تلاش‌هایی مقطعی برای توسعه اشتغال در بخش‌های مختلف جامعه صورت دادند با این حال یکی از مشکلات بزرگ کشور سیرالئون از زمان استقلال تاکنون بیکاری گسترده حاکم بر کشور بوده است که بر انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این کشور دامن زده است. این معضل عظیم که در حال حاضر سایه نکبت بار خود را بر سرتاسر سیرالئون گسترده است در دهه‌های 1990 و 2000 میلادی به اندازه‌ای شدت یافت که می‌توان گفت تقریباً اکثر نسل جوان کشور را در کام خود فرو برده بود. این وضعیت البته طی یک دهه اخیر اندکی بهبود یافته است با این حال همچنان یکی از چالش‌های اساسی اقتصادی و اجتماعی به‌شمار می‌رود به گونه‌ای که براساس اطلاعات موجود در حال حاضر 80 درصد از جوانان کشور از مشکل بیکاری رنج می‌برند. در ریشه یابی مشکل بیکاری در سیرالئون عواملی همچون سوء مدیریت مسئولان عالیرتبه دولتی، کودتاها، جابجایی قبایل از منطقه‌ای به منطقه دیگر، مهاجرت‌های گسترده روستائیان به شهرها و بویژه پایتخت، بروز بحران‌های اقتصادی دهه‌های 1980 و 1990 و در رأس همه اینها جنگ وحشتناک داخلی سیرالئون دخالت مستقیم داشته‌اند. این در حالی است که بخش قابل توجهی از بیکاران فعلی را دانش آموختگان مقطع تحصیلی متوسطه که پس از اخذ مدرک دیپلم وارد جامعه می‌شوند تشکیل می‌دهند که از دانش و مهارت خاصی نیز برخوردار نیستند و بسیاری از آنها به ناچار به مشاغلی همچون دستفروشی و دلالی روی می‌آورند. انستیتو مطالعات اجتماعی دانشگاه سیرالئون در گزارش سال‌های 2008 تا 2010میلادی یادآور شده است که بیکاری حاکم بر کشور عامل اصلی بروز برخی ناهنجاری‌های اجتماعی همچون دزدی، فساد، فحشا و... بوده و بسیاری از خلافکاران و جنایتکاران فعلی سیرالئون را افرادی تشکیل می‌دهند که صرفاً بدلیل بیکاری و ناگزیر از امرار معاش خود و خانواده هایشان به این اقدامات سیاه روی آورده‌اند. متأسفانه دولت سیرالئون نیز طی یک دهه گذشته در زمینه کارآفرینی و ایجاد مشاغل جدید برای جوانان کشور موفقیتی نداشته است و با وجود آن که طی یک مدیریت برنامه ریزی شده می‌توان هزاران شغل در معادن (و بویژه معادن آبرفتی الماس) و اراضی حاصلخیز سیرالئون ایجاد نمود تاکنون اقدام مثبتی در این خصوص صورت نگرفته و به‌نظر نمی‌رسد در آینده نیز این مشکل بزرگ به‌صورت مهندسی شده خاتمه یافته و یا حداقل کاهش یابد. (گفت‌وگوی نویسنده با رئیس دانشکده علوم اجتماعی سیرالئون، فریتاون، 1386)
== نیز نگاه کنید به ==
[[میزان اشتغال در اردن]]؛[[میزان اشتغال در اوکراین]]؛[[میزان اشتغال در اسپانیا]]؛[[میزان اشتغال در روسیه]]؛[[میزان اشتغال در ساحل عاج]]؛[[میزان اشتغال در مصر]]؛[[میزان اشتغال در مالی]].
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۱۸

با وجود آن که اشتغال زایی و فراهم آوردن امکانات شغلی برای مردم شهری و روستایی یکی از سیاست‌های اصولی تمامی دولت‌های وقت بوده و برخی از روسای جمهور سیرالئون نیز تلاش‌هایی مقطعی برای توسعه اشتغال در بخش‌های مختلف جامعه صورت دادند با این حال یکی از مشکلات بزرگ کشور سیرالئون از زمان استقلال تاکنون بیکاری گسترده حاکم بر کشور بوده است که بر انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این کشور دامن زده است. این معضل عظیم که در حال حاضر سایه نکبت بار خود را بر سرتاسر سیرالئون گسترده است در دهه‌های 1990 و 2000 میلادی به اندازه‌ای شدت یافت که می‌توان گفت تقریباً اکثر نسل جوان کشور را در کام خود فرو برده بود. این وضعیت البته طی یک دهه اخیر اندکی بهبود یافته است با این حال همچنان یکی از چالش‌های اساسی اقتصادی و اجتماعی به‌شمار می‌رود به گونه‌ای که براساس اطلاعات موجود در حال حاضر 80 درصد از جوانان کشور از مشکل بیکاری رنج می‌برند. در ریشه یابی مشکل بیکاری در سیرالئون عواملی همچون سوء مدیریت مسئولان عالی‌رتبه دولتی، کودتاها، جابجایی قبایل از منطقه‌ای به منطقه دیگر، مهاجرت‌های گسترده روستائیان به شهرها و به‌ویژه پایتخت، بروز بحران‌های اقتصادی دهه‌های 1980 و 1990 و در رأس همه این‌ها جنگ وحشتناک داخلی سیرالئون دخالت مستقیم داشته‌اند. این در حالی است که بخش قابل توجهی از بیکاران فعلی را دانش آموختگان مقطع تحصیلی متوسطه که پس از اخذ مدرک دیپلم وارد جامعه می‌شوند تشکیل می‌دهند که از دانش و مهارت خاصی نیز برخوردار نیستند و بسیاری از آنها به ناچار به مشاغلی همچون دستفروشی و دلالی روی می‌آورند. انستیتو مطالعات اجتماعی دانشگاه سیرالئون در گزارش سال‌های 2008 تا 2010میلادی یادآور شده است که بیکاری حاکم بر کشور عامل اصلی بروز برخی ناهنجاری‌های اجتماعی همچون دزدی، فساد، فحشا و... بوده و بسیاری از خلافکاران و جنایتکاران فعلی سیرالئون را افرادی تشکیل می‌دهند که صرفاً به‌دلیل بیکاری و ناگزیر از امرار معاش خود و خانواده هایشان به این اقدامات سیاه روی آورده‌اند. متأسفانه دولت سیرالئون نیز طی یک دهه گذشته در زمینه کارآفرینی و ایجاد مشاغل جدید برای جوانان کشور موفقیتی نداشته است و با وجود آن که طی یک مدیریت برنامه ریزی شده می‌توان هزاران شغل در معادن (و به‌ویژه معادن آبرفتی الماس) و اراضی حاصل‌خیز سیرالئون ایجاد نمود تاکنون اقدام مثبتی در این خصوص صورت نگرفته و به‌نظر نمی‌رسد در آینده نیز این مشکل بزرگ به‌صورت مهندسی شده خاتمه یافته و یا حداقل کاهش یابد[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

میزان اشتغال در اردن؛میزان اشتغال در اوکراین؛میزان اشتغال در اسپانیا؛میزان اشتغال در روسیه؛میزان اشتغال در ساحل عاج؛میزان اشتغال در مصر؛میزان اشتغال در مالی.

کتابشناسی

  1. عرب احمدی،امیر بهرام،اخوان کاظمی،مسعود(1386) .اشتغال در سیرالئون،گفت و گو
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)