قبیله لیمبا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:قبیله لیمبا.jpg|بندانگشتی|174x174پیکسل|قبیله لیمبا]]
قبیله لیمبا سومین قبیله بزرگ کشور [[سیرالئون]] از نقطه‌نظر جمعیت به‌شمار می‌رود و اعضاء این قبیله در بخش‌هایی از ایالات شمالی و نوارمرزی [[سیرالئون]] با گینه زندگی می‌کنند. خاستگاه قبیله لیمبا و اینکه چگونه و از چه کشوری به [[سیرالئون]] مهاجرت کرده‌اند هنوز مشخص نشده است و به‌نظر می‌رسد در زمره نخستین قبایلی می‌باشند که از حدود یک هزار سال پیش در این کشور اقامت گزیده‌اند<ref>Conteh, P (2009). Traditionalists, Muslims, and Christians in Africa, interreligious encounters and dialogue: Canbra Press, p.29</ref>. شغل اصلی لیمباها کشاورزی است و اکثر آنان در روستاها اقامت دارند. نیمی از مردمان [[قبیله لیمبا|لیمبا]] مسلمان و سایرین پیروان دین مسیح و آئین‌های بومی می‌باشند. رئیس‌جمهور اسبق [[سیرالئون]] جوزف سعیدو مومو از قبیله لیمبا بود و از این نظر لیمباها در دهه 1990 به موقعیت سیاسی قابل ملاحظه‌ای در مقابل سایر قبایل کشور دست یافتند<ref>شکیبا، محمدرضا (1374). سرزمین و مردم [[سیرالئون]]. تهران: الهدی، ص.22.</ref>. استیونز رئیس‌جمهور اسبق [[سیرالئون]] (1971 تا 1985 ) و جانی پل کروما رئیس دولت غیرقانونی مؤتلف با جبهه متحد انقلابی نیز به قبیله لیمبا تعلق داشتند<ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ [[سیرالئون]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.  
قبیله لمبا (Lemba) از قبایل کوچک جنوب آفریقا و زیر مجموعه بانتو می‌باشد. امروزه بیشتر مردم این قبیله در [[زيمبابوه|زیمبابوه]]، مالاوی و آفریقای جنوبی ساکن بوده اقلیت کوچکی را در این کشورها تشکیل داده نوعاً به کشاورزی اشتغال دارند. لمباها شاخه جدا شده و استقلال یافته از [[قبیله وندا]] می‌باشند. بعضی از نویسندگان معتقدند که این قوم در زمان امپراتوری "[[زيمبابوه|زیمبابوه]] بزرگ" همراه [[قبیله وندا|ونداها]] در نزدیکی قلمرو امپراتوری ساکن بودند. مردم آن وظیفه حمل طبل مقدس [[قبیله وندا|ونداها]] را که از قدرت جادویی برخوردار بوده، بر عهده داشتند.


لمباهای ساکن [[زيمبابوه|زیمبابوه]] بیشتر در دهکده‌های کوچکی در منطقه جنوب غربی کشور ساکن بوده بر خلاف لمباهای آفریقای جنوبی از شرایط فرهنگی و اجتماعی مناسبی برخوردار نیستند<ref>ایپکچی، محمدحسن (1339). جامعه و فرهنگ [https://wikimelal.ir/%D8%B2%D9%8A%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D9%88%D9%87 زیمبابوه]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]. ص. 48.</ref><ref name=":0">عرب احمدی، امیربهرام (1382). [[زیمبابوه در یک نگاه|زیمبابوه]] سرزمین رازهای جاودان. تهران: توسعه دانش و پژوهش ایران. ص. 25.</ref>.
== نیز نگاه کنید به ==
[[جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون]]؛ [[اقوام و قبایل سیرالئون]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:اقوام شاخص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۲۵

قبیله لیمبا سومین قبیله بزرگ کشور سیرالئون از نقطه‌نظر جمعیت به‌شمار می‌رود و اعضاء این قبیله در بخش‌هایی از ایالات شمالی و نوارمرزی سیرالئون با گینه زندگی می‌کنند. خاستگاه قبیله لیمبا و اینکه چگونه و از چه کشوری به سیرالئون مهاجرت کرده‌اند هنوز مشخص نشده است و به‌نظر می‌رسد در زمره نخستین قبایلی می‌باشند که از حدود یک هزار سال پیش در این کشور اقامت گزیده‌اند[۱]. شغل اصلی لیمباها کشاورزی است و اکثر آنان در روستاها اقامت دارند. نیمی از مردمان لیمبا مسلمان و سایرین پیروان دین مسیح و آئین‌های بومی می‌باشند. رئیس‌جمهور اسبق سیرالئون جوزف سعیدو مومو از قبیله لیمبا بود و از این نظر لیمباها در دهه 1990 به موقعیت سیاسی قابل ملاحظه‌ای در مقابل سایر قبایل کشور دست یافتند[۲]. استیونز رئیس‌جمهور اسبق سیرالئون (1971 تا 1985 ) و جانی پل کروما رئیس دولت غیرقانونی مؤتلف با جبهه متحد انقلابی نیز به قبیله لیمبا تعلق داشتند[۳].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی سیرالئون؛ اقوام و قبایل سیرالئون

کتابشناسی

  1. Conteh, P (2009). Traditionalists, Muslims, and Christians in Africa, interreligious encounters and dialogue: Canbra Press, p.29
  2. شکیبا، محمدرضا (1374). سرزمین و مردم سیرالئون. تهران: الهدی، ص.22.
  3. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)