جریان ها و روابط اجتماعی سنگال: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[سنگال]] را معمولاً "سرزمین ترانگا"(Tranga)می نامند. اصطلاح "ترانگا" بیانگر روابط اجتماعی مبتنی برمهمان نوازی، همبستگی و اشتراک است. می توان گفت که مردم [[سنگال]] به ندرت در جامعه کلان خود به طور یکنواخت ترکیب می شوند، گر چه آنها بسیار جمع گرا هستند. در این جامعه گروه های قومی بسیاری مانند سونینکه (Soninké)، ماندینگ (Mandings)، لبوس (Lebous)، پولس (Peulhs) دیولاس (Diolas)، توکولورس (Toucouleurs) و غیره زندگی می کنند.
[[سنگال]] را معمولاً "سرزمین ترانگا" (Tranga) می نامند. اصطلاح "ترانگا" بیانگر روابط اجتماعی مبتنی بر مهمان نوازی، همبستگی و اشتراک است. می توان گفت که مردم [[سنگال]] به ندرت در جامعه کلان خود به طور یکنواخت ترکیب می شوند، گرچه آن‌ها بسیار جمع گرا هستند. در این جامعه گروه های قومی بسیاری مانند سونینکه (Soninké)، ماندینگ (Mandings)، لبوس (Lebous)، پولس (Peulhs)، دیولاس (Diolas)، توکولورس (Toucouleurs) و غیره زندگی می کنند.


به موازات گروه های قومی، کاست ها نیز در این کشور وجود دارند. گروه های قومی وجود دارد و قوم ها با هم ارتباط ندارند. گروه های قومی نماینده گروه های فرهنگی هستند، سیستم کاست نشان دهنده سلسله مراتب اجتماعی است. این سلسله مراتب اجتماعی مبتنی بر حرفه ای است که توسط نیاکان سال های گذشته استفاده می شده است.
به موازات گروه های قومی، کاست ها نیز در این کشور وجود دارند. گروه های قومی وجود دارد و قوم ها با هم ارتباط ندارند. گروه های قومی نماینده گروه های فرهنگی هستند، سیستم کاست نشان دهنده سلسله مراتب اجتماعی است. این سلسله مراتب اجتماعی مبتنی بر حرفه ای است که توسط نیاکان سال های گذشته استفاده می شده است.


در سیستم کاست، نجیب زادگان ("جیر") را می یابیم که شامل کشاورزان و دامداران، گریوت ها ("جول") است که نقش آنها خواندن ستایش از اشراف است، صنعتگران ("جف لک") هستند. مقوله های گروه مختلفی از جمله توگ (Teug) که آهنگران است، اود (Ude) که کفاشان و لائوب (Laobe) که کابینت سازان و مآ (Maa)بافندگان هستند. پیش از این، این نام خانوادگی بود که عضویت را در یک طبقه مشخص می کرد. علاوه بر این، سیستم کاست بسیار مشهود بود. امروزه فقط در بعضی از مناطق سنگال به دلیل اختلاط فرهنگی این مسئله وجود دارد.
در سیستم کاست، نجیب زادگان ("جیر") را می یابیم که شامل کشاورزان و دامداران، گریوت ها ("جول") است که نقش آن‌ها خواندن ستایش از اشراف است، صنعتگران ("جف لک") هستند. مقوله های گروه مختلفی از جمله توگ (Teug) که آهنگران است، اود (Ude) که کفاشان و لائوب (Laobe) که کابینت سازان و مآ (Maa) بافندگان هستند. پیش از این، این نام خانوادگی بود که عضویت را در یک طبقه مشخص می کرد. علاوه بر این، سیستم کاست بسیار مشهود بود. امروزه فقط در بعضی از مناطق [[سنگال]] به دلیل اختلاط فرهنگی این مسئله وجود دارد.


با این حال، هنوز در جامعه سنگال کاست کم و بیش وجود دارد. این سیستم اختلافاتی را در چندین سطح ایجاد می کند، همانطور که در مورد ازدواج وجود دارد. ازدواج برای دو نفر از قشرهای مختلف بسیار دشوار است، اگر غیر ممکن نباشد. بعلاوه، [[سنگال]] هرگز رئیس جمهوری نداشته است که از قشر دیگری غیر از طبقه نجیب زادگان باشد.<ref>Mbow, 2000. 71-91</ref><ref>بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401 ).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)</ref>
با این حال، هنوز در جامعه [[سنگال]] کاست کم و بیش وجود دارد. این سیستم اختلافاتی را در چندین سطح ایجاد می کند، همانطور که در مورد ازدواج وجود دارد. ازدواج برای دو نفر از قشرهای مختلف بسیار دشوار است، اگر غیر ممکن نباشد. بعلاوه، [[سنگال]] هرگز رئیس جمهوری نداشته است که از قشر دیگری غیر از طبقه نجیب زادگان باشد.<ref>Mbow, P. (2000). Démocratie, droits humains et castes au Sénégal. Journal des.</ref><ref>بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ [[سنگال]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[گروه‌ها و روابط اجتماعی اتیوپی]]؛ [[روابط اجتماعی در چین]]؛ [[روابط اجتماعی کوبا]]؛ [[روابط اجتماعی ژاپن]]؛ [[ساختار روابط اجتماعی کانادا]]؛ [[گروه‌ها و روابط اجتماعی تایلند]]؛ [[مناسبات و روابط اجتماعی در اوکراین]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی اسپانیا]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی مالی]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی اردن]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی در سیرالئون]]؛ [[روابط اجتماعی قزاقستان]]؛ [[روابط اجتماعی در بنگلادش]]؛ [[روابط اجتماعی در سریلانکا]]؛ [[مناسبات و روابط اجتماعی در تاجیکستان]]
* [[روابط اجتماعی در چین]]؛ [[روابط اجتماعی کوبا]]؛ جریان ها و روابط اجتماعی سنگال؛ [[روابط اجتماعی ژاپن]]؛ [[ساختار روابط اجتماعی کانادا]]؛ [[گروه‌ها و روابط اجتماعی تایلند]]؛ [[مناسبات و روابط اجتماعی در اوکراین]]؛  [[جریان ها و روابط اجتماعی اسپانیا]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی مالی]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی اردن]]؛ [[گروه‌ها و روابط اجتماعی اتیوپی]]؛ [[جریان ها و روابط اجتماعی در سیرالئون]]؛ [[روابط اجتماعی ژاپن]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:مناسبات و روابط اجتماعی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۰۶

سنگال را معمولاً "سرزمین ترانگا" (Tranga) می نامند. اصطلاح "ترانگا" بیانگر روابط اجتماعی مبتنی بر مهمان نوازی، همبستگی و اشتراک است. می توان گفت که مردم سنگال به ندرت در جامعه کلان خود به طور یکنواخت ترکیب می شوند، گرچه آن‌ها بسیار جمع گرا هستند. در این جامعه گروه های قومی بسیاری مانند سونینکه (Soninké)، ماندینگ (Mandings)، لبوس (Lebous)، پولس (Peulhs)، دیولاس (Diolas)، توکولورس (Toucouleurs) و غیره زندگی می کنند.

به موازات گروه های قومی، کاست ها نیز در این کشور وجود دارند. گروه های قومی وجود دارد و قوم ها با هم ارتباط ندارند. گروه های قومی نماینده گروه های فرهنگی هستند، سیستم کاست نشان دهنده سلسله مراتب اجتماعی است. این سلسله مراتب اجتماعی مبتنی بر حرفه ای است که توسط نیاکان سال های گذشته استفاده می شده است.

در سیستم کاست، نجیب زادگان ("جیر") را می یابیم که شامل کشاورزان و دامداران، گریوت ها ("جول") است که نقش آن‌ها خواندن ستایش از اشراف است، صنعتگران ("جف لک") هستند. مقوله های گروه مختلفی از جمله توگ (Teug) که آهنگران است، اود (Ude) که کفاشان و لائوب (Laobe) که کابینت سازان و مآ (Maa) بافندگان هستند. پیش از این، این نام خانوادگی بود که عضویت را در یک طبقه مشخص می کرد. علاوه بر این، سیستم کاست بسیار مشهود بود. امروزه فقط در بعضی از مناطق سنگال به دلیل اختلاط فرهنگی این مسئله وجود دارد.

با این حال، هنوز در جامعه سنگال کاست کم و بیش وجود دارد. این سیستم اختلافاتی را در چندین سطح ایجاد می کند، همانطور که در مورد ازدواج وجود دارد. ازدواج برای دو نفر از قشرهای مختلف بسیار دشوار است، اگر غیر ممکن نباشد. بعلاوه، سنگال هرگز رئیس جمهوری نداشته است که از قشر دیگری غیر از طبقه نجیب زادگان باشد.[۱][۲]

نیز نگاه کنید به

گروه‌ها و روابط اجتماعی اتیوپی؛ روابط اجتماعی در چین؛ روابط اجتماعی کوبا؛ روابط اجتماعی ژاپن؛ ساختار روابط اجتماعی کانادا؛ گروه‌ها و روابط اجتماعی تایلند؛ مناسبات و روابط اجتماعی در اوکراین؛ جریان ها و روابط اجتماعی اسپانیا؛ جریان ها و روابط اجتماعی مالی؛ جریان ها و روابط اجتماعی اردن؛ جریان ها و روابط اجتماعی در سیرالئون؛ روابط اجتماعی قزاقستان؛ روابط اجتماعی در بنگلادش؛ روابط اجتماعی در سریلانکا؛ مناسبات و روابط اجتماعی در تاجیکستان

کتابشناسی

  1. Mbow, P. (2000). Démocratie, droits humains et castes au Sénégal. Journal des.
  2. بصیری، محمدعلی، فتحی پور، ریحانه (1401).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)