اسپانیا و منطقه آسیا - پاسفیک: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


اهمیت آسیا در اقتصاد جهانی جایگاه ویژه ای در سطح بین الملل به آن بخشد، [[چین]] و هند بازیگران اقتصادی قوی هستند و دیگر کشورهایی چون ویتنام، [[تایلند]] مالزی، اندونزی توسعه اقتصادی و اجتماعی بیشتر گام بر می‌دارند. این توسعه سریع کشورهای این منطقه موجب بازسازی عمده اقتصاد جهانی شده و بر زندگی شهروندان در هر نقطه جهان تاثیر می‌گذارد. [[اسپانیا]] همگام با این تحولات به اتخاذ سیاست‌هایی همت گذاشته است. [[اسپانیا]] اقدامات متفاوتی را سپری کرده است که یکی از آن‌ها طرح، آسیا- پاسفیک نام دارد که شامل چهارصد اقدام مختلف در 23 کشور از طریق برنامه های دو جانبه یا چند جانبه  می‌باشد. [[اسپانیا]] سه هدف عمده دارد؛ افزایش حضور [[اسپانیا]] در آسیا، یکی کردن دستاوردهای سال‌های گذشته با توجه به دفاع از دستاوردها و منافع [[اسپانیا]]، پیدا کردن راه جدید برای ارتقا تصور و فعالیت [[اسپانیا]] در آسیا. در حال حاضر تجارت و سرمایه گذاری [[اسپانیا]] در آسیا محدود شده است. در نتیجه این طرح بر حوزه‌هایی  که حضور اقتصادی [[اسپانیا]] را  در آسیا افزایش دهد تاکید دارد. نکته دیگری که [[اسپانیا]] باید به آن توجه کند بحث زبان اسپانیولی است که با استفاده آن در زبان تجارت خود عاملی برای نفوذ شده است. در مورد [[افغانستان]]، اسپانیا نقش فعالی دارد و نیروهای نظامیش در آنجا قرار دارد و نیروهای امنیتیش به همکاری بین المللی برای برقراری امنیت در این کشور نقش دارند. [[اسپانیا]] تلاش دارد دو هدف حقوق بشری را در این منطقه مورد توجه قرار می‌دهد: مبارزه با لغو مجازات اعدام، و بهبود وضعیت زنان. این موضوعات را می‌توان در اقدامات سیاسی [[اسپانیا]] در سال‌های اخیر و گفتگوها و همکاری‌هایی که با کشورهای آسیایی انجام می‌دهد مورد مشاهده قرار داد. این طرح همچنین به جامعه مدنی در سیاست خارجی توجه می‌کند، "خانه آسیا"(''Casa Asia'' (Asia House)) نقش مهمی در روابط [[اسپانیا]]-آسیا دارد و در کوتاه مدت به طور خاص ابزاری ارزشمند برای توسعه طرح‌هایی است که روابط بین آسیا و [[اسپانیا]] را  از طریق جامعه مدنیشان تقویت می‌کند<ref>فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ [[اسپانیا]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.
اهمیت آسیا در اقتصاد جهانی جایگاه ویژه ای در سطح بین الملل به آن بخشد، [[چین]] و هند بازیگران اقتصادی قوی هستند و دیگر کشورهایی چون ویتنام، [[تایلند]] مالزی، اندونزی توسعه اقتصادی و اجتماعی بیشتر گام بر می‌دارند. این توسعه سریع کشورهای این منطقه موجب بازسازی عمده اقتصاد جهانی شده و بر زندگی شهروندان در هر نقطه جهان تاثیر می‌گذارد. [[اسپانیا]] همگام با این تحولات به اتخاذ سیاست‌هایی همت گذاشته است. [[اسپانیا]] اقدامات متفاوتی را سپری کرده است که یکی از آن‌ها طرح، آسیا- پاسفیک نام دارد که شامل چهارصد اقدام مختلف در 23 کشور از طریق برنامه های دو جانبه یا چند جانبه  می‌باشد.  
 
[[اسپانیا]] سه هدف عمده دارد؛ افزایش حضور [[اسپانیا]] در آسیا، یکی کردن دستاوردهای سال‌های گذشته با توجه به دفاع از دستاوردها و منافع [[اسپانیا]]، پیدا کردن راه جدید برای ارتقا تصور و فعالیت [[اسپانیا]] در آسیا. در حال حاضر تجارت و سرمایه گذاری [[اسپانیا]] در آسیا محدود شده است. در نتیجه این طرح بر حوزه‌هایی  که حضور اقتصادی [[اسپانیا]] را  در آسیا افزایش دهد تاکید دارد. نکته دیگری که [[اسپانیا]] باید به آن توجه کند بحث زبان اسپانیولی است که با استفاده آن در زبان تجارت خود عاملی برای نفوذ شده است. در مورد [[افغانستان]]، اسپانیا نقش فعالی دارد و نیروهای نظامیش در آنجا قرار دارد و نیروهای امنیتیش به همکاری بین المللی برای برقراری امنیت در این کشور نقش دارند.  
 
[[اسپانیا]] تلاش دارد دو هدف حقوق بشری را در این منطقه مورد توجه قرار می‌دهد: مبارزه با لغو مجازات اعدام، و بهبود وضعیت زنان. این موضوعات را می‌توان در اقدامات سیاسی [[اسپانیا]] در سال‌های اخیر و گفتگوها و همکاری‌هایی که با کشورهای آسیایی انجام می‌دهد مورد مشاهده قرار داد. این طرح همچنین به جامعه مدنی در سیاست خارجی توجه می‌کند، "خانه آسیا"(Casa Asia (Asia House)) نقش مهمی در روابط [[اسپانیا]] - آسیا دارد و در کوتاه مدت به طور خاص ابزاری ارزشمند برای توسعه طرح‌هایی است که روابط بین آسیا و [[اسپانیا]] را  از طریق جامعه مدنیشان تقویت می‌کند<ref>فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ [[اسپانیا]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.


==نیز نگاه کنید به==
==نیز نگاه کنید به==
[[سیاست و حکومت اسپانیا]]؛ [[روابط خارجی اسپانیا]]؛
[[سیاست و حکومت اسپانیا]]؛ [[روابط خارجی اسپانیا]]؛ [[سیاست خارجی اسپانیا در مدیترانه]]
==کتابشناسی==
==کتابشناسی==
<references />
[[رده:سیاست خارجی و کنشگری فراملی سایر کشورها در حوزه اقتصادی(دیپلماسی اقتصادی)]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۵۹

اهمیت آسیا در اقتصاد جهانی جایگاه ویژه ای در سطح بین الملل به آن بخشد، چین و هند بازیگران اقتصادی قوی هستند و دیگر کشورهایی چون ویتنام، تایلند مالزی، اندونزی توسعه اقتصادی و اجتماعی بیشتر گام بر می‌دارند. این توسعه سریع کشورهای این منطقه موجب بازسازی عمده اقتصاد جهانی شده و بر زندگی شهروندان در هر نقطه جهان تاثیر می‌گذارد. اسپانیا همگام با این تحولات به اتخاذ سیاست‌هایی همت گذاشته است. اسپانیا اقدامات متفاوتی را سپری کرده است که یکی از آن‌ها طرح، آسیا- پاسفیک نام دارد که شامل چهارصد اقدام مختلف در 23 کشور از طریق برنامه های دو جانبه یا چند جانبه  می‌باشد.

اسپانیا سه هدف عمده دارد؛ افزایش حضور اسپانیا در آسیا، یکی کردن دستاوردهای سال‌های گذشته با توجه به دفاع از دستاوردها و منافع اسپانیا، پیدا کردن راه جدید برای ارتقا تصور و فعالیت اسپانیا در آسیا. در حال حاضر تجارت و سرمایه گذاری اسپانیا در آسیا محدود شده است. در نتیجه این طرح بر حوزه‌هایی  که حضور اقتصادی اسپانیا را  در آسیا افزایش دهد تاکید دارد. نکته دیگری که اسپانیا باید به آن توجه کند بحث زبان اسپانیولی است که با استفاده آن در زبان تجارت خود عاملی برای نفوذ شده است. در مورد افغانستان، اسپانیا نقش فعالی دارد و نیروهای نظامیش در آنجا قرار دارد و نیروهای امنیتیش به همکاری بین المللی برای برقراری امنیت در این کشور نقش دارند.

اسپانیا تلاش دارد دو هدف حقوق بشری را در این منطقه مورد توجه قرار می‌دهد: مبارزه با لغو مجازات اعدام، و بهبود وضعیت زنان. این موضوعات را می‌توان در اقدامات سیاسی اسپانیا در سال‌های اخیر و گفتگوها و همکاری‌هایی که با کشورهای آسیایی انجام می‌دهد مورد مشاهده قرار داد. این طرح همچنین به جامعه مدنی در سیاست خارجی توجه می‌کند، "خانه آسیا"(Casa Asia (Asia House)) نقش مهمی در روابط اسپانیا - آسیا دارد و در کوتاه مدت به طور خاص ابزاری ارزشمند برای توسعه طرح‌هایی است که روابط بین آسیا و اسپانیا را  از طریق جامعه مدنیشان تقویت می‌کند[۱].

نیز نگاه کنید به

سیاست و حکومت اسپانیا؛ روابط خارجی اسپانیا؛ سیاست خارجی اسپانیا در مدیترانه

کتابشناسی

  1. فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ اسپانیا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)