کدوی قلیایی خولو جیرجیرک: تفاوت میان نسخهها
ظاهر
بدون خلاصۀ ویرایش |
|||
| (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد) | |||
| خط ۱: | خط ۱: | ||
خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شدهی آن وسیلهای به نام «خولو جیرجیرک» میسازند. | خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شدهی آن وسیلهای به نام «خولو جیرجیرک» میسازند. | ||
روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستانهای اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کندهکاری می کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک میکنند. در جای کندهکاریها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی میماند. | روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستانهای اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کندهکاری می کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک میکنند. در جای کندهکاریها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی میماند. | ||
==نیز نگاه کنید به== | |||
[[چین]]؛[[فرهنگ عمومی در چین]]؛ [[صنایع دستی و هنرهای مردمی و فولكلور]] | |||
== منبع اصلی == | |||
== | <sub><big>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی].</big></sub> | ||
== نویسنده مقاله == | |||
علی محمد سابقی | |||
[[رده:هنرهای نمایشی]] | |||
نسخهٔ کنونی تا ۲ دسامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۶:۳۴
خولن «نوعی کدوی قلیایی» به شکل شلغم است که از خشک شدهی آن وسیلهای به نام «خولو جیرجیرک» میسازند.
روی پوست کدوی خشک شده، و براساس شکل ظاهری آن با خطی نازک، تصاویری از مضمون داستانهای اپرایی، اساطیری، پرندگان، حیوانات، و گل و ماهی را به صورت خیلی ماهرانه و ظریف طراحی و کندهکاری می کنند. پس از حکاکی، ابتدا روی آن رنگ تیره مالیده و سریعا با پارچه پاک میکنند. در جای کندهکاریها رنگ سیاه نقش بسته و نقاط دیگر به رنگ اصلی کدو باقی میماند.
نیز نگاه کنید به
چین؛فرهنگ عمومی در چین؛ صنایع دستی و هنرهای مردمی و فولكلور
منبع اصلی
سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی.
نویسنده مقاله
علی محمد سابقی