نیروی هوایی روسیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «این نیرو با استعداد حدود 400 هزار نفر نیرو از نظر امكانات رزمي خود قادر است در تعامل با انواع ديگر نيروهاي مسلح فدراسيون روسيه در چارچوب تعرض، گروه بندي‎هاي نيروهاي مسلح دشمن را شكست داده و  سرزمين او را به دست آورد،  به عمق سرزمين دشمن ضربه وا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
این نیرو با استعداد حدود 400 هزار نفر نیرو از نظر امكانات رزمي خود قادر است در تعامل با انواع ديگر نيروهاي مسلح فدراسيون روسيه در چارچوب تعرض، گروه بندي‎هاي نيروهاي مسلح دشمن را شكست داده و  سرزمين او را به دست آورد،  به عمق سرزمين دشمن ضربه وارد كرده،  تجاوز دشمن را دفع كند و مناطق و مرزهاي تعيين شده را تحت كنترل خود درآورد. رياست نيروي زميني بر عهده فرماندهي كل نيروي زميني گذاشته شده است. فرماندهي كل نيروي زميني در ماه مارس سال 1946 تشكيل شد. در پايان جنگ جهاني دوم، تعداد نفرات نيروي زميني شوروي برابر 9 ميليون و 822 هزار نفر بود و بعد از ترخيص نفرات در سال 1948 اين تعداد تا 2 ميليون و 444 هزار نفر كاهش يافت كه براي اداره اين نيرو، ارگان ويژه‌اي لازم بود. فرماندهي كل نيروي زميني چندبار بازسازي شده و بالاخره اواخر سال‎هاي 1990  شكل فعلي خود را كسب كرده است. فرمانده نيروي زميني به عنوان معاون وزير دفاع سرپرست اداره كل نيروي زميني، اداره كل آمادگي رزمي نيروهاي مسلح فدراسيون روسيه، اداره نيروهاي موشكي و توپخانه، اداره پدافند هوايي نيروهاي مسلح فدراسيون روسيه، هواپيمايي ارتشي، اداره امنيت شيميايي و اداره نيروهاي مهندسي وزارت دفاع فدراسيون روسيه است. از نظر سازماني، در حال حاضر نيروي زميني از اجزاي تركيبي ذيل تشكيل شده است: نواحي نظامي (ناحيه نظامي مسكو، لنينگراد، شمال قفقاز، ولگا، اورال، سيبري و خاور دور)، ارتش ها، سپاهها، لشکرها، نواحی استقراری، تیپ ها، واحدهای نظامی مستقل، موسسات نظامی و سازمان های تولیدی. واحدهاي پياده‌نظام موتوريزه، از بيشترين تعداد نفرات برخوردار بوده و هسته نيروي زميني را تشكيل مي دهد. اين واحدها به سلاح‌هاي كافي براي نابود كردن اهداف زميني و هوايي، سيستمهاي موشكي، تانك، توپخانه، خمپاره‌انداز، موشكهاي هدايت شونده  ضدتانك و وسايل مؤثر اطلاعاتي و اداره نيروها مجهز هستند. واحدهاي تانكي، نيروي اصلي ضربتي نيروي زميني و وسيله نيرومند مبارزه مسلحانه را تشكيل مي دهند كه در انواع مختلف عمليات جنگي  وظايف مهمي اجرا مي كنند. واحدهاي موشكي و توپخانه، اساس قدرت آتش را تشكيل داده و مهمترين  وسيله عملياتي  اجراي مأموريت‌هاي شكست دادن دشمن است. پدافند ضدهوايي، مهمترين وسيله مبارزه با دشمن هوايي؛ شامل واحدهاي موشكي ضدهوايي، توپخانه ضدهوايي و واحدهاي راديو فني ضدهوايي است. هواپيمايي ارتشي مخصوص اجراي عمليات براي مساعدت به واحدهاي  ديگر و پشتيباني هوايي از آن‎ها و نيز جمع‌آوري اطلاعات، پياده كردن واحدهاي هوابرد تاكتيكي و حمايت از آنها، مبارزه راديو الكترونيكي، ايجاد موانع مين‎گذاري شده و غيره است. نيروي زميني نيروهاي مسلح فدراسيون روسيه  همچنين در فعاليت مربوط به حفاظت از صلح شركت مي كند. در حال حاضر واحدهاي نيروي زميني در عمليات حفاظت از صلح در سيرا-لئون، آبخازستان، آستياي جنوبي و منطقه رود دنستر شركت مي كنند. يك وظيفه مهم ديگر افسران اين نيرو، كمك به تشكيل ارتش و آموزش كادرهاي نظامي كشورهاي ديگر و سازماندهي سرويس فني جنگ‌افزاري است كه اين كشورها از فدراسيون روسيه خريداري مي كنند.
نیروی هوایی فدراسیون [[روسیه]] به استعداد 160 هزار نیرو، با هدف اجرای عملیات اکتشافی و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیروهای دشمن؛ تأمین برتری در هوا و بازدارندگی از نیروی هوایی دشمن؛ دفاع از مهم‌ترین مناطق نظامی-اقتصادی کشور و گروه‌های نیروهای فدراسیون [[روسیه]] در برابر حمله هوایی؛ اخطار از حمله هوائی؛ نابود کردن واحدها و تأسیساتی که اساس توان نظامی و نظامی-اقتصادی دشمن را تشکیل می‌دهند؛ پشتیبانی هوایی از [[نیروی زمینی روسیه|نیروی زمینی]] و [[نیروی دریایی روسیه|نیروی دریایی]]؛ پیاده کردن واحدهای هوابرد؛ و انتقال نیروها و لوازم و جنگ‌افزار تشکیل شده‌اند.
 
ساختار نیروی هوایی فدراسیون [[روسیه]] شامل واحدهای هوایی (بمب‌افکن، تهاجمی، شکاری ضد هوایی، اطلاعاتی، نظامی باری و ویژه)؛ نیروی موشکی ضدهوایی؛ نیروی رادیو فنی؛ نیروی ویژه؛ واحدها و سازمان‌های لجستیکی است. هواپیمایی بمب‌افکن از انواع مختلف بمب‌افکن‌‎های دوربرد (استراتژیکی) و جبهه‌های (تاکتیکی) برخوردارند. هدف آن‌‎ها، وارد کردن ضربات به گروه‌های نیروها، انهدام واحدهای نظامی و انرژتیک و مراکز ارتباطی در عمق استراتژیکی و عملیاتی دفاع دشمن است. یک بمب‌افکن می‌تواند بمب‌های مختلف اعم از متعارف و هسته‌‎ای و نیز موشک‌های هدایت شونده “هوا به زمین” را حمل کند. هواپیمایی تهاجمی برای پشتیبانی هوایی از نیروها، وارد کردن ضربات به نیروی انسانی و تأسیسات دشمن عمدتاً در خط مقدم جبهه و مبارزه با هواپیماها و هلی‌کوپترهای دشمن در هوا به کار گرفته می‌شود. یکی از شرایط اصلی هواپیمای تهاجمی، دقت بالای ضربه به اهداف زمینی است.
 
در این جنگنده‌ها توپ‌های کالیبر بالا، بمب و خمپاره جت به کار گرفته شده است. هواپیمایی شکاری پدافند ضدهوایی، نیروی اصلی مانوردار سیستم ضدهوایی است که مخصوص دفاع از نیروها در برابر حمله هوایی دشمن است و می تواند در بیشترین فاصله از تأسیسات مورد حفاظت، با دشمن مبارزه کند. هواپیمایی پدافند ضدهوایی دربرگیرنده جنگنده‌های شکاری، هلی‌کوپتر رزمی و هواپیماها و هلی‌کوپترهای ویژه و باری است. هواپیمایی اطلاعاتی مختص جمع ‌آوری اطلاعات درباره دشمن، بررسی وضع مناطق و وضع هوا و نیز انهدام تأسیسات پنهان شده دشمن است. همچنین هواپیماهای بمب‌افکن، شکاری-بمب‌افکن، تهاجمی و شکاری می‌توانند پروازهای اطلاعاتی انجام دهند. این جنگنده‌ها به همین منظور به  وسایل عکاسی مورد استفاده در شرایط روز و شب، رادارها با دقت بالا، دستگاه‌های ضبط صوت و وسایل تلویزیونی مجهز می‌شوند. هواپیمایی اطلاعاتی به هواپیمایی اطلاعاتی تاکتیکی، عملیاتی و استراتژیکی تقسیم‌‎بندی می‌شود.
 
هواپیمایی ویژه مخصوص کشف راداری اهداف و نشانه‌روی آن‌ها، سوختگیری هواپیماها در حال پرواز، مبارزه رادیو الکترونیکی، دفاع رادیواکتیوی، شیمیایی و میکروبی، اداره نیروها و ارتباطات، تأمین هواشناسی و فنی، امداد نفرات در صورت وقوع سانحه، و تخلیه مجروحین و بیماران است. نیروهای موشکی ضدهوایی از مهمترین تأسیسات کشور و گروه‌های نیروها در برابر ضربات دشمن هوایی دفاع می‌کنند. این نیروها به سیستم‌های موشک ضدهوایی مختلف مجهز هستند. نیروی رادیو فنی، منبع اصلی اطلاعات درباره دشمن هوایی است. این نیرو به وسیله رادارها حریم هوایی را کنترل می‌کند و بر رعایت قواعد پرواز توسط همه جهازهای پرنده نظارت می‌کند. مخابره اطلاعات درباره حمله هوایی، تهیه اطلاعات رزمی برای نیروی موشکی ضدهوایی و هواپیمایی پدافند ضدهوایی از جمله وظایف این نیرو است. رادارهای نیروی رادیو فنی قادرند در هر وقت شب و روز  و در همه شرایط هوایی اهداف هوایی و آبی را کشف کنند. واحدهای مبارزه رادیو الکترونیکی مخصوص ایجاد پارازیت برای رادارهای هواپیماها و سیستم‌های نشانه‌روی و وسایل رادیویی دیگر حمله هوایی دشمن هستند<ref>کرمی، جهانگیر(1392). جامعه و فرهنگ [[روسیه]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[سیاست و حکومت روسیه]]
 
* [[نیروی زمینی روسیه]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۳۷

نیروی هوایی فدراسیون روسیه به استعداد 160 هزار نیرو، با هدف اجرای عملیات اکتشافی و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیروهای دشمن؛ تأمین برتری در هوا و بازدارندگی از نیروی هوایی دشمن؛ دفاع از مهم‌ترین مناطق نظامی-اقتصادی کشور و گروه‌های نیروهای فدراسیون روسیه در برابر حمله هوایی؛ اخطار از حمله هوائی؛ نابود کردن واحدها و تأسیساتی که اساس توان نظامی و نظامی-اقتصادی دشمن را تشکیل می‌دهند؛ پشتیبانی هوایی از نیروی زمینی و نیروی دریایی؛ پیاده کردن واحدهای هوابرد؛ و انتقال نیروها و لوازم و جنگ‌افزار تشکیل شده‌اند.

ساختار نیروی هوایی فدراسیون روسیه شامل واحدهای هوایی (بمب‌افکن، تهاجمی، شکاری ضد هوایی، اطلاعاتی، نظامی باری و ویژه)؛ نیروی موشکی ضدهوایی؛ نیروی رادیو فنی؛ نیروی ویژه؛ واحدها و سازمان‌های لجستیکی است. هواپیمایی بمب‌افکن از انواع مختلف بمب‌افکن‌‎های دوربرد (استراتژیکی) و جبهه‌های (تاکتیکی) برخوردارند. هدف آن‌‎ها، وارد کردن ضربات به گروه‌های نیروها، انهدام واحدهای نظامی و انرژتیک و مراکز ارتباطی در عمق استراتژیکی و عملیاتی دفاع دشمن است. یک بمب‌افکن می‌تواند بمب‌های مختلف اعم از متعارف و هسته‌‎ای و نیز موشک‌های هدایت شونده “هوا به زمین” را حمل کند. هواپیمایی تهاجمی برای پشتیبانی هوایی از نیروها، وارد کردن ضربات به نیروی انسانی و تأسیسات دشمن عمدتاً در خط مقدم جبهه و مبارزه با هواپیماها و هلی‌کوپترهای دشمن در هوا به کار گرفته می‌شود. یکی از شرایط اصلی هواپیمای تهاجمی، دقت بالای ضربه به اهداف زمینی است.

در این جنگنده‌ها توپ‌های کالیبر بالا، بمب و خمپاره جت به کار گرفته شده است. هواپیمایی شکاری پدافند ضدهوایی، نیروی اصلی مانوردار سیستم ضدهوایی است که مخصوص دفاع از نیروها در برابر حمله هوایی دشمن است و می تواند در بیشترین فاصله از تأسیسات مورد حفاظت، با دشمن مبارزه کند. هواپیمایی پدافند ضدهوایی دربرگیرنده جنگنده‌های شکاری، هلی‌کوپتر رزمی و هواپیماها و هلی‌کوپترهای ویژه و باری است. هواپیمایی اطلاعاتی مختص جمع ‌آوری اطلاعات درباره دشمن، بررسی وضع مناطق و وضع هوا و نیز انهدام تأسیسات پنهان شده دشمن است. همچنین هواپیماهای بمب‌افکن، شکاری-بمب‌افکن، تهاجمی و شکاری می‌توانند پروازهای اطلاعاتی انجام دهند. این جنگنده‌ها به همین منظور به  وسایل عکاسی مورد استفاده در شرایط روز و شب، رادارها با دقت بالا، دستگاه‌های ضبط صوت و وسایل تلویزیونی مجهز می‌شوند. هواپیمایی اطلاعاتی به هواپیمایی اطلاعاتی تاکتیکی، عملیاتی و استراتژیکی تقسیم‌‎بندی می‌شود.

هواپیمایی ویژه مخصوص کشف راداری اهداف و نشانه‌روی آن‌ها، سوختگیری هواپیماها در حال پرواز، مبارزه رادیو الکترونیکی، دفاع رادیواکتیوی، شیمیایی و میکروبی، اداره نیروها و ارتباطات، تأمین هواشناسی و فنی، امداد نفرات در صورت وقوع سانحه، و تخلیه مجروحین و بیماران است. نیروهای موشکی ضدهوایی از مهمترین تأسیسات کشور و گروه‌های نیروها در برابر ضربات دشمن هوایی دفاع می‌کنند. این نیروها به سیستم‌های موشک ضدهوایی مختلف مجهز هستند. نیروی رادیو فنی، منبع اصلی اطلاعات درباره دشمن هوایی است. این نیرو به وسیله رادارها حریم هوایی را کنترل می‌کند و بر رعایت قواعد پرواز توسط همه جهازهای پرنده نظارت می‌کند. مخابره اطلاعات درباره حمله هوایی، تهیه اطلاعات رزمی برای نیروی موشکی ضدهوایی و هواپیمایی پدافند ضدهوایی از جمله وظایف این نیرو است. رادارهای نیروی رادیو فنی قادرند در هر وقت شب و روز  و در همه شرایط هوایی اهداف هوایی و آبی را کشف کنند. واحدهای مبارزه رادیو الکترونیکی مخصوص ایجاد پارازیت برای رادارهای هواپیماها و سیستم‌های نشانه‌روی و وسایل رادیویی دیگر حمله هوایی دشمن هستند[۱].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. کرمی، جهانگیر(1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،