صنعت فیلم و سینمای چین از نگاه آمار: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «براساس آمار منتشره از سوی اداره­ی آمار چین در سال 2009، در این کشور بیش از 36 استودیوی بزرگ تولید فیلم بلند سینمایی فعالیت می­کنند که از این تعداد، 31 استودیو به تولید فیلم سینمایی، 3 استودیو فیلم­های علمی و آموزشی، یک استودیو به تولید فیلم­های ان...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
براساس آمار منتشره از سوی اداره­ی آمار چین در سال 2009، در این کشور بیش از 36 استودیوی بزرگ تولید فیلم بلند سینمایی فعالیت می­کنند که از این تعداد، 31 استودیو به تولید فیلم سینمایی، 3 استودیو فیلم­های علمی و آموزشی، یک استودیو به تولید فیلم­های انیمیشنی، و یک استودیو فیلم­های خبری تولید می­کنند. هم­چنین، در این کشور 6343 باب سینمای شهری و بیش از 35 هزار باب سینمای روستایی( تقریبا یک باب سینما برای هر120 هزار نفر) به پخش فیلم­های تولید داخل و وارداتی اشتغال داشته و 16 مجتمع سینمایی نیز با مشارکت سرمایه گذاران خارجی احداث شده است که برخی از این مجتمع­ها دارای بیش از سالن سینمایی هستند. (اداره­ی آمار چین، 2009)
براساس آمار منتشره از سوی اداره­ ی آمار [[چین]] در سال 2009، در این کشور بیش از 36 استودیوی بزرگ [[صنعت فیلم و سینمای چین|تولید فیلم بلند سینمایی]] فعالیت می­ کنند که از این تعداد، 31 استودیو به [[صنعت فیلم و سینمای چین|تولید فیلم سینمایی]]، 3 استودیو فیلم ­های علمی و آموزشی، یک استودیو به تولید فیلم­ های انیمیشنی، و یک استودیو فیلم­ های خبری تولید می ­کنند. هم­چنین، در این کشور 6343 باب سینمای شهری و بیش از 35 هزار باب سینمای روستایی( تقریبا یک باب سینما برای هر120 هزار نفر) به پخش فیلم ­های تولید داخل و وارداتی اشتغال داشته و 16 مجتمع سینمایی نیز با مشارکت سرمایه گذاران خارجی احداث شده است که برخی از این مجتمع­ ها دارای بیش از سالن سینمایی هستند.<ref>اداره­ ی آمار چین، (2009).</ref>


در این کشور، 6 باب دانشگاه و مرکز آموزش عالی به تربیت نیرو برای صنعت سینما مشغول است و بیش از 2000 کمپانی توزیع فیلم فعالیت دارند که بخشی از آن­ها توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است. (همان)
در این کشور، 6 باب [[آموزش عالی در چین|دانشگاه و مرکز آموزش عالی]] به تربیت نیرو برای [[صنعت فیلم و سینمای چین|صنعت سینما]] مشغول است و بیش از 2000 کمپانی توزیع فیلم فعالیت دارند که بخشی از آن­ها توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است.  


در سال 2009 ، در چین  456 فیلم بلند داستانی، 27 فیلم کارتونی، 52فیلم علمی و آموزشی، و 19 فیلم مستند سینمایی تولید شد و درآمد گیشه سینما به 5/2 میلیارد دلار رسید. (همان) هم­چنین، سالانه تعداد زیادی از انواع فیلم­های تولید چین در جشنواره­ها و فستیوال­های بین المللی حضور یافته و به کسب جوایز نایل می­شوند. برخی از تولیدات سینمایی چین، به ویژه آن­هایی که تولید مشترک میان چین و سایر کشورهاست، در کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده و زمینه­ی بین المللی شدن صنعت سینمای چین را فراهم می­سازند. پس از پیوستن چین به تجارت جهانی در سال 2001، سرمایه گذاران خارجی به تدریج و گام به گام و به­صورت کنترل شده از سوی دولت، در زمینه­های تهیه، تولید، توزیع و نمایش فیلم­های سینمایی(عمدتا در خارج از چین) ورود پیدا کرده و به سرمایه گذاری و تولید مشترک می­پردازند.
در سال 2009 ، در [[چین]]  456 فیلم بلند داستانی، 27 فیلم کارتونی، 52فیلم علمی و آموزشی، و 19 فیلم مستند سینمایی تولید شد و درآمد گیشه سینما به 5/2 میلیارد دلار رسید. هم­چنین، سالانه تعداد زیادی از [[صنعت فیلم و سینمای چین|انواع فیلم‌­های تولید چین]] در جشنواره‌­ها و فستیوال‌­های بین المللی حضور یافته و به کسب جوایز نایل می­ شوند. برخی از [[صنعت فیلم و سینمای چین|تولیدات سینمایی چین]]، به ویژه آن­هایی که تولید مشترک میان [[چین]] و سایر کشورهاست، در کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده و زمینه­‌ی بین المللی شدن [[صنعت فیلم و سینمای چین|صنعت سینمای چین]] را فراهم می­‌سازند. [[عضویت چین در سازمان تجارت جهانی|پس از پیوستن چین به تجارت جهانی]] در سال 2001، سرمایه گذاران خارجی به تدریج و گام به گام و به‌­صورت کنترل شده از سوی دولت، در زمینه­‌های [[صنعت فیلم و سینمای چین|تهیه، تولید، توزیع و نمایش فیلم‌­های سینمایی]](عمدتا در خارج از [[چین]]) ورود پیدا کرده و به سرمایه گذاری و تولید مشترک می ­پردازند<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.]</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[هنر در چین]]؛ [[صنعت فیلم و سینمای چین]]؛ [[سینماگران و هنرمندان معروف چین]]؛ [[وضعیت کنونی صنعت فیلم و سینما در چین]]؛ [[فستیوال ها و جشنواره های فیلم در چین]]
 
= کتابشناسی =
<references />
[[رده:سینما، مستند و پویانمایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۵۶

براساس آمار منتشره از سوی اداره­ ی آمار چین در سال 2009، در این کشور بیش از 36 استودیوی بزرگ تولید فیلم بلند سینمایی فعالیت می­ کنند که از این تعداد، 31 استودیو به تولید فیلم سینمایی، 3 استودیو فیلم ­های علمی و آموزشی، یک استودیو به تولید فیلم­ های انیمیشنی، و یک استودیو فیلم­ های خبری تولید می ­کنند. هم­چنین، در این کشور 6343 باب سینمای شهری و بیش از 35 هزار باب سینمای روستایی( تقریبا یک باب سینما برای هر120 هزار نفر) به پخش فیلم ­های تولید داخل و وارداتی اشتغال داشته و 16 مجتمع سینمایی نیز با مشارکت سرمایه گذاران خارجی احداث شده است که برخی از این مجتمع­ ها دارای بیش از سالن سینمایی هستند.[۱]

در این کشور، 6 باب دانشگاه و مرکز آموزش عالی به تربیت نیرو برای صنعت سینما مشغول است و بیش از 2000 کمپانی توزیع فیلم فعالیت دارند که بخشی از آن­ها توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است.

در سال 2009 ، در چین  456 فیلم بلند داستانی، 27 فیلم کارتونی، 52فیلم علمی و آموزشی، و 19 فیلم مستند سینمایی تولید شد و درآمد گیشه سینما به 5/2 میلیارد دلار رسید. هم­چنین، سالانه تعداد زیادی از انواع فیلم‌­های تولید چین در جشنواره‌­ها و فستیوال‌­های بین المللی حضور یافته و به کسب جوایز نایل می­ شوند. برخی از تولیدات سینمایی چین، به ویژه آن­هایی که تولید مشترک میان چین و سایر کشورهاست، در کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده و زمینه­‌ی بین المللی شدن صنعت سینمای چین را فراهم می­‌سازند. پس از پیوستن چین به تجارت جهانی در سال 2001، سرمایه گذاران خارجی به تدریج و گام به گام و به‌­صورت کنترل شده از سوی دولت، در زمینه­‌های تهیه، تولید، توزیع و نمایش فیلم‌­های سینمایی(عمدتا در خارج از چین) ورود پیدا کرده و به سرمایه گذاری و تولید مشترک می ­پردازند[۲].

نیز نگاه کنید به

هنر در چین؛ صنعت فیلم و سینمای چین؛ سینماگران و هنرمندان معروف چین؛ وضعیت کنونی صنعت فیلم و سینما در چین؛ فستیوال ها و جشنواره های فیلم در چین

کتابشناسی

  1. اداره­ ی آمار چین، (2009).
  2. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.