موزه چای چین: تفاوت میان نسخهها
صفحهای تازه حاوی «موزه چای چین در کنار دریاچه شی خو(Xihu)، در شهر «خانگجو( Hangzhu)»واقع شده است. این موزه از چهار ساختمان مجزا تشکیل شده که هر کدام فرم و عملکرد جداگانه ای دارند. در سالن نخست که ساختمانی دو طبقه است، شامل سالن های نمایشگاهی است. در این ساختمان تاریخچه...» ایجاد کرد |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
| (۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد) | |||
| خط ۱: | خط ۱: | ||
موزه چای چین در کنار دریاچه شی خو(Xihu)، در شهر «خانگجو( Hangzhu)»واقع شده است. این موزه از چهار ساختمان مجزا تشکیل شده که هر کدام فرم و عملکرد جداگانه ای دارند. | موزه چای چین در کنار دریاچه شی خو(Xihu)، در شهر «خانگجو( Hangzhu)»واقع شده است. این موزه از چهار ساختمان مجزا تشکیل شده که هر کدام فرم و عملکرد جداگانه ای دارند. | ||
در سالن نخست که ساختمانی دو طبقه است، شامل | در سالن نخست که ساختمانی دو طبقه است، شامل سالنهای نمایشگاهی است. در این ساختمان تاریخچه چای به نمایش گذاشته شده و شامل بخشهایی در مورد وسایل چای و [[آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین|آداب و رسوم]] و [[هنر در چین|هنر]] مصرف چای است. تالار تاریخ چای با اطلاعاتی در مورد شخصی به نام «لو یو» (733-804) از شخصیتهای دربار [[سلسله تانگ]] است و به عنوان قدیس و متخصص چای مورد احترام است آغاز میشود. سپس گاهشماری از ابتدای آشنایی و استفاده مردم از چای و توسعه صنعت چای در چین را نشان میدهد. | ||
انواع | انواع روشهای فرآوری چای که منجر به چای سبز، چای سیاه، چای سفید، گل چای، چای فشرده، چای اولانگ و غیره میشود همراه با توضیحات کامل و عکسهایی از مناطق چای کاری و تمام فنون مختلف چیدن، پردازش، نگهداری و خیساندن چای و همه کارهای مرتبط با چای معرفی میشود. در قسمت پایانی این سالن، انواع مدلهای کارخانه،روشهای مدرن آزمایش، اطلاعات در مورد آب چای، اثرات مفید چای برای سلامتی و غیره همراه با عکس و اطلاعات شرح داده میشود. | ||
گنجینههای موزه در طبقه دوم ساختمان قرار دارد. حدود دویست شیء نفیس که از دورانهای اولیه تاکنون به عنوان ابزار چای استفاده میشود، شامل کاسه، سینی، شیشه، کتری، فنجان و غیره به نمایش گذاشته شده است. سرامیکهای متعلق به [[سلسله چینگ|دوران سلسله چینگ]] شامل انواع ظروف لعاب دار معروف این دوره، قطعاتی از دوران [[سلسله مینگ]]، نمونههایی از موزه کاخ، برخی از اقلام از [[ژاپن]] و تعدادی اشیاء چای از کره وجود دارد. | |||
در تالار آداب و رسوم مصرف چای، | در تالار آداب و رسوم مصرف چای، صحنههایی از نوشیدن چای در پنج منطقه اصلی تولید جای مانند «تبت»، «جیانگ نَن(Jiangnan)» در جنوب [[چین]]، «یون نَن(Yunnan)» در جنوب غربی، «شیشوانگ بانا(Xishuangbanna)»،چای«گونگ (فوGong Fu)» از »چائو جو(Chaozhou)»، «سی چوان(Sichuan)» را همراه با [[آداب و رسوم عامیانهی مردم چین|آداب و رسوم]] و [[فرهنگ چینی|فرهنگ]] هر منطقه نشان میدهد. | ||
سومین ساختمان در موزه چای، شامل پنج ساختمان و | سومین ساختمان در موزه چای، شامل پنج ساختمان و اتاقهایی با دکورهای متفاوت و مناسب برای سرو انواع چای است که بازدید کننده میتواند چای ژاپنی را در چایخانه ژاپنی، چای یون نَن را در آلاچیق بامبو میل کند. غرفه چای [[سلسله مینگ]] در چایخانه [[سلسله مینگ]] از مهمانان پذیرایی میکند و بازدیدکنندگان از تنوع و فرهنگ مصرف چای لذت میبرند. | ||
== نیز نگاه کنید به == | == نیز نگاه کنید به == | ||
[[موزه های چین|موزههای چین]] | |||
== منبع اصلی == | |||
<sub><big>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی].</big></sub> | |||
== | == نویسنده مقاله == | ||
علی محمد سابقی | |||
[[رده:موزه ها]] | |||
نسخهٔ کنونی تا ۱۵ نوامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۲:۴۰
موزه چای چین در کنار دریاچه شی خو(Xihu)، در شهر «خانگجو( Hangzhu)»واقع شده است. این موزه از چهار ساختمان مجزا تشکیل شده که هر کدام فرم و عملکرد جداگانه ای دارند.
در سالن نخست که ساختمانی دو طبقه است، شامل سالنهای نمایشگاهی است. در این ساختمان تاریخچه چای به نمایش گذاشته شده و شامل بخشهایی در مورد وسایل چای و آداب و رسوم و هنر مصرف چای است. تالار تاریخ چای با اطلاعاتی در مورد شخصی به نام «لو یو» (733-804) از شخصیتهای دربار سلسله تانگ است و به عنوان قدیس و متخصص چای مورد احترام است آغاز میشود. سپس گاهشماری از ابتدای آشنایی و استفاده مردم از چای و توسعه صنعت چای در چین را نشان میدهد.
انواع روشهای فرآوری چای که منجر به چای سبز، چای سیاه، چای سفید، گل چای، چای فشرده، چای اولانگ و غیره میشود همراه با توضیحات کامل و عکسهایی از مناطق چای کاری و تمام فنون مختلف چیدن، پردازش، نگهداری و خیساندن چای و همه کارهای مرتبط با چای معرفی میشود. در قسمت پایانی این سالن، انواع مدلهای کارخانه،روشهای مدرن آزمایش، اطلاعات در مورد آب چای، اثرات مفید چای برای سلامتی و غیره همراه با عکس و اطلاعات شرح داده میشود.
گنجینههای موزه در طبقه دوم ساختمان قرار دارد. حدود دویست شیء نفیس که از دورانهای اولیه تاکنون به عنوان ابزار چای استفاده میشود، شامل کاسه، سینی، شیشه، کتری، فنجان و غیره به نمایش گذاشته شده است. سرامیکهای متعلق به دوران سلسله چینگ شامل انواع ظروف لعاب دار معروف این دوره، قطعاتی از دوران سلسله مینگ، نمونههایی از موزه کاخ، برخی از اقلام از ژاپن و تعدادی اشیاء چای از کره وجود دارد.
در تالار آداب و رسوم مصرف چای، صحنههایی از نوشیدن چای در پنج منطقه اصلی تولید جای مانند «تبت»، «جیانگ نَن(Jiangnan)» در جنوب چین، «یون نَن(Yunnan)» در جنوب غربی، «شیشوانگ بانا(Xishuangbanna)»،چای«گونگ (فوGong Fu)» از »چائو جو(Chaozhou)»، «سی چوان(Sichuan)» را همراه با آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه نشان میدهد.
سومین ساختمان در موزه چای، شامل پنج ساختمان و اتاقهایی با دکورهای متفاوت و مناسب برای سرو انواع چای است که بازدید کننده میتواند چای ژاپنی را در چایخانه ژاپنی، چای یون نَن را در آلاچیق بامبو میل کند. غرفه چای سلسله مینگ در چایخانه سلسله مینگ از مهمانان پذیرایی میکند و بازدیدکنندگان از تنوع و فرهنگ مصرف چای لذت میبرند.
نیز نگاه کنید به
منبع اصلی
سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی.
نویسنده مقاله
علی محمد سابقی