موزه چای چین

از دانشنامه ملل

موزه چای چین در کنار دریاچه شی خو(Xihu)، در شهر «خانگجو( Hangzhu)»واقع شده است. این موزه از چهار ساختمان مجزا تشکیل شده که هر کدام فرم و عملکرد جداگانه ای دارند.

در سالن نخست که ساختمانی دو طبقه است، شامل سالن های نمایشگاهی است. در این ساختمان تاریخچه چای به نمایش گذاشته شده و شامل بخش هایی در مورد وسایل چای و آداب و رسوم و هنر مصرف چای است. تالار تاریخ چای با اطلاعاتی در مورد شخصی به نام «لو یو» (733-804) از شخصیت های دربار سلسله تانگ است و به عنوان قدیس و متخصص چای مورد احترام است آغاز می شود. سپس گاهشماری از ابتدای آشنایی و استفاده مردم از چای و توسعه صنعت چای در چین را نشان می‌دهد.

انواع روش های فرآوری چای که منجر به چای سبز، چای سیاه، چای سفید، گل چای، چای فشرده، چای اولانگ و غیره می شود همراه با توضیحات کامل و عکس هایی از مناطق چای کاری و تمام فنون مختلف چیدن، پردازش، نگهداری و خیساندن چای و همه کارهای مرتبط با چای معرفی می شود. در قسمت پایانی این سالن، انواع مدل های کارخانه،روش های مدرن آزمایش، اطلاعات در مورد آب چای، اثرات مفید چای برای سلامتی و غیره همراه با عکس و اطلاعات شرح داده می شود.

گنجینه های موزه در طبقه دوم ساختمان قرار دارد. حدود دویست شیء نفیس که از دوران های اولیه تاکنون به عنوان ابزار چای استفاده می شود، شامل کاسه، سینی، شیشه، کتری، فنجان و غیره به نمایش گذاشته شده است. سرامیک های متعلق به دوران سلسله چینگ شامل انواع ظروف لعاب دار معروف این دوره، قطعاتی از دوران سلسله مینگ، نمونه هایی از موزه کاخ، برخی از اقلام از ژاپن و تعدادی اشیاء چای از کره وجود دارد.

در تالار آداب و رسوم مصرف چای، صحنه هایی از نوشیدن چای در پنج منطقه اصلی تولید جای مانند «تبت»، «جیانگ نَن(Jiangnan)» در جنوب چین، «یون نَن(Yunnan)» در جنوب غربی، «شیشوانگ بانا(Xishuangbanna)»،چای«گونگ (فوGong Fu)» از »چائو جو(Chaozhou)»، «سی چوان(Sichuan)» را همراه با آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه نشان می دهد.

سومین ساختمان در موزه چای، شامل پنج ساختمان و اتاق هایی با دکورهای متفاوت و مناسب برای سرو انواع چای است که بازدید کننده می تواند چای ژاپنی را در چایخانه ژاپنی، چای یون نَن را در آلاچیق بامبو میل کند. غرفه چای سلسله مینگ در چایخانه سلسله مینگ از مهمانان پذیرایی می کند و بازدیدکنندگان از تنوع و فرهنگ مصرف چای لذت می برند[۱].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی