سیاست حفظ میراث فرهنگی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Amazing-locations-spectacular-china-12.jpg|بندانگشتی|هوآنگ شان، آنهوی]]
[[پرونده:Amazing-locations-spectacular-china-12.jpg|بندانگشتی|هوآنگ شان، آنهوی]]
یكی از زمینه­ های گسترش [[صنعت گردشگری در چین|صنعت توریسم و جلب گردشگر]] برای [[چین]] پس از اجرای اصلاحات، پرداختن به میراث­ های فرهنگی و احیاء، بازسازی، و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه به كسانی كه مایل به گردشگری در [[چین]] هستند، می­ باشد. احداث موزه ­های متنوع و گوناگون تاریخی، فرهنگی، هنری، سفال، كاغذ، چای، شراب، نظامی، صلح، یادبود قربانیان جنگ [[ژاپن]]، لباس ­های ا[[اقلیت های قومی چین|قلیت­ های قومی]]، تمبر و صدور مجوز برای تأسیس صدها موزه و مجموعه اشیای موزه ­ای توسط بخش خصوصی و شخصی، افزون بر كمك به جذب گردشگر، زمینه ­ی رونق تجارت اشیای عتیقه و آثار تاریخی و حفظ مواریث فرهنگی را نیز فراهم ساخته است.  
یكی از زمینه­ های گسترش [[صنعت گردشگری در چین|صنعت توریسم و جلب گردشگر]] برای [[چین]] پس از اجرای اصلاحات، پرداختن به میراث­ های فرهنگی و احیاء، بازسازی، و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه به كسانی كه مایل به گردشگری در [[چین]] هستند، می­ باشد.
 
احداث موزه ­های متنوع و گوناگون تاریخی، فرهنگی، هنری، سفال، كاغذ، چای، شراب، نظامی، صلح، یادبود قربانیان جنگ [[ژاپن]]، لباس ­های ا[[اقلیت های قومی چین|قلیت­ های قومی]]، تمبر و صدور مجوز برای تأسیس صدها موزه و مجموعه اشیای موزه ­ای توسط بخش خصوصی و شخصی، افزون بر كمك به جذب گردشگر، زمینه ­ی رونق تجارت اشیای عتیقه و آثار تاریخی و حفظ مواریث فرهنگی را نیز فراهم ساخته است.  
[[پرونده:Amazing-locations-spectacular-china-42.jpg|بندانگشتی|مجسمه های جنگجو]]
[[پرونده:Amazing-locations-spectacular-china-42.jpg|بندانگشتی|مجسمه های جنگجو]]
معروف است كه چینی­ ها هر كاوشی كه به عمل می ­آورند، یك اثر تاریخی را از آنجا بیرون آورده و با ساختن تاریخ چند صد­ساله و هزاران ساله برای آن اثر، دور محوطه را بازسازی كرده و با چاپ عكس ­های رنگی و بروشورهای تبلیغاتی، آن محل را به یك موزه و محل بازدید گردشگران تبدیل و به عنوان منبع در آمد از آن بهره برداری می ­كنند. ولی باید گفت، دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، با جدیت تمام و بهره بردای از كلیه ­ی امكانات موجود، در حفظ و حراست از میراث فرهنگی و تاریخی سرزمین كهن [[چین]] تلاش نموده و دولت نیز همگام با آنان در این راستا قدم بر می­ دارد.
معروف است كه چینی­ ها هر كاوشی كه به عمل می ­آورند، یك اثر تاریخی را از آنجا بیرون آورده و با ساختن تاریخ چند صد­ساله و هزاران ساله برای آن اثر، دور محوطه را بازسازی كرده و با چاپ عكس ­های رنگی و بروشورهای تبلیغاتی، آن محل را به یك موزه و محل بازدید گردشگران تبدیل و به عنوان منبع در آمد از آن بهره برداری می ­كنند.  


با تلاش دولت [[چین]] و دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، تاكنون 42 اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی چین در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده وتلاش می‌شود در اجلاس ­های آتی [https://www.unesco.org/en یونسكو] تعداد بیشتری از آثار چینی وارد فهرست میراث جهانی شود. از چند سال قبل، مسئولان امر برای آماده سازی مقدمات امر و فراهم نمودن شرایط لازم برای [[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی|ثبت چندین اثر فرهنگی- تاریخی در فهرست میراث جهانی]]، به مرمت، بازسازی و رسیدگی به وضعیت ظاهری حدود 70 اثر دیگر كه شرایط لازم برای ورود به این فهرست را دارند پرداخته اند.
ولی باید گفت، دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، با جدیت تمام و بهره بردای از كلیه ­ی امكانات موجود، در حفظ و حراست از میراث فرهنگی و تاریخی سرزمین كهن [[چین]] تلاش نموده و دولت نیز همگام با آنان در این راستا قدم بر می­ دارد.


با توجه به گستردگی و تنوع آثار باستانی موجود و كشف آثار مهم جدید، احتمال می­رود در سال­های آینده چندین اثر دیگر از [[چین]] در فهرست میراث فرهنگی جهان گنجانده شده واز این طریق علاوه بر كسب جایگاه مهم جهانی و حفاظت از آثار تاریخی- فرهنگی، زمینه برای جذب و جلب هر چه بیشتر گردشگر خارجی فراهم گردد<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.</ref>.
با تلاش دولت [[چین]] و دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، تاكنون 42 اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی چین در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده وتلاش می‌شود در اجلاس ­های آتی [https://www.unesco.org/en یونسكو] تعداد بیشتری از آثار چینی وارد فهرست میراث جهانی شود. از چند سال قبل، مسئولان امر برای آماده سازی مقدمات امر و فراهم نمودن شرایط لازم برای [[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی|ثبت چندین اثر فرهنگی- تاریخی در فهرست میراث جهانی]]، به مرمت، بازسازی و رسیدگی به وضعیت ظاهری حدود 70 اثر دیگر كه شرایط لازم برای ورود به این فهرست را دارند پرداخته اند. با توجه به گستردگی و تنوع آثار باستانی موجود و كشف آثار مهم جدید، احتمال می­رود در سال­های آینده چندین اثر دیگر از [[چین]] در فهرست میراث فرهنگی جهان گنجانده شده واز این طریق علاوه بر كسب جایگاه مهم جهانی و حفاظت از آثار تاریخی- فرهنگی، زمینه برای جذب و جلب هر چه بیشتر گردشگر خارجی فراهم گردد<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[صنعت گردشگری در چین]]؛ [[مدیریت ملی گردشگری چین]]
* [[صنعت گردشگری در چین]]
 
* [[مدیریت ملی گردشگری چین]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:میراث و مفاخر فرهنگی]]

نسخهٔ ‏۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۰۰

هوآنگ شان، آنهوی

یكی از زمینه­ های گسترش صنعت توریسم و جلب گردشگر برای چین پس از اجرای اصلاحات، پرداختن به میراث­ های فرهنگی و احیاء، بازسازی، و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه به كسانی كه مایل به گردشگری در چین هستند، می­ باشد.

احداث موزه ­های متنوع و گوناگون تاریخی، فرهنگی، هنری، سفال، كاغذ، چای، شراب، نظامی، صلح، یادبود قربانیان جنگ ژاپن، لباس ­های اقلیت­ های قومی، تمبر و صدور مجوز برای تأسیس صدها موزه و مجموعه اشیای موزه ­ای توسط بخش خصوصی و شخصی، افزون بر كمك به جذب گردشگر، زمینه ­ی رونق تجارت اشیای عتیقه و آثار تاریخی و حفظ مواریث فرهنگی را نیز فراهم ساخته است.

مجسمه های جنگجو

معروف است كه چینی­ ها هر كاوشی كه به عمل می ­آورند، یك اثر تاریخی را از آنجا بیرون آورده و با ساختن تاریخ چند صد­ساله و هزاران ساله برای آن اثر، دور محوطه را بازسازی كرده و با چاپ عكس ­های رنگی و بروشورهای تبلیغاتی، آن محل را به یك موزه و محل بازدید گردشگران تبدیل و به عنوان منبع در آمد از آن بهره برداری می ­كنند.

ولی باید گفت، دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، با جدیت تمام و بهره بردای از كلیه ­ی امكانات موجود، در حفظ و حراست از میراث فرهنگی و تاریخی سرزمین كهن چین تلاش نموده و دولت نیز همگام با آنان در این راستا قدم بر می­ دارد.

با تلاش دولت چین و دست اندركاران حفظ میراث فرهنگی، تاكنون 42 اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی چین در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده وتلاش می‌شود در اجلاس ­های آتی یونسكو تعداد بیشتری از آثار چینی وارد فهرست میراث جهانی شود. از چند سال قبل، مسئولان امر برای آماده سازی مقدمات امر و فراهم نمودن شرایط لازم برای ثبت چندین اثر فرهنگی- تاریخی در فهرست میراث جهانی، به مرمت، بازسازی و رسیدگی به وضعیت ظاهری حدود 70 اثر دیگر كه شرایط لازم برای ورود به این فهرست را دارند پرداخته اند. با توجه به گستردگی و تنوع آثار باستانی موجود و كشف آثار مهم جدید، احتمال می­رود در سال­های آینده چندین اثر دیگر از چین در فهرست میراث فرهنگی جهان گنجانده شده واز این طریق علاوه بر كسب جایگاه مهم جهانی و حفاظت از آثار تاریخی- فرهنگی، زمینه برای جذب و جلب هر چه بیشتر گردشگر خارجی فراهم گردد[۱].

نیز نگاه کنید به

صنعت گردشگری در چین؛ مدیریت ملی گردشگری چین

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی.