طوارق در مالی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «اقوام طوارق در ردۀ مشهورترین قبایل کشور مالی بهشمار میآیند که این امر بیشتر ناشی از روحیات خاص استقلالطلبانه آنها و تمایلات جداییخواهي از دولت مرکزی طیّ پنجاه سال اخیر است. طوارق که علاوهبر مالی در کشورهای چاد، بورکينافاسو، نی...» ایجاد کرد) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
اقوام طوارق در ردۀ مشهورترین قبایل کشور مالی بهشمار میآیند که این امر بیشتر ناشی از روحیات خاص استقلالطلبانه آنها و تمایلات جداییخواهي از دولت مرکزی طیّ پنجاه سال اخیر است. طوارق که علاوهبر مالی در کشورهای چاد، بورکينافاسو، نیجر و الجزایر نیز زندگی میکنند، افرادی از نژاد بربرند و در صحرای شمال مالی تا شهر تمبوکتو پراکندهاند. مردم این قوم دلیر، جنگجو و عمدتاً طوایفی کوچنشیناند که با گلههای شتر خود به چراگاههای مختلف نقل مکان میکنند و هنوز حمل نمک از معادن تائومیرا با کاروانهای شتر انجام میدهند. منطقۀ عدرارایفوقاس مرکز استقرار اصلی طوایف مالی است. طوارق که به چند قبیله شامل ایمو، ایمراد، بلاح و مارابو تقسیم میشوند؛ در دهههای 1960'''،''' 1980، 1990 و 2000 میلادی، جنگهای گستردهای را با دولت مرکزی آغاز کردند که تا امروز هم ادامه دارد و موجب کشته و زخمیشدن عده زیادی از آنها و افراد ارتش مالی شده است. طوارق همچنان مدعی هستند که حقوق آنان را دولتمردان مالی نادیده میانگارند. در نواحی تحت نفوذ طوارق، قبایل عرب زبان برابیش و کوشا نیز که از اخلاف قبایل عرب محسوب میشوند، زندگی میکنند. | اقوام طوارق در ردۀ مشهورترین قبایل کشور [[مالی]] بهشمار میآیند که این امر بیشتر ناشی از روحیات خاص استقلالطلبانه آنها و تمایلات جداییخواهي از دولت مرکزی طیّ پنجاه سال اخیر است. طوارق که علاوهبر مالی در کشورهای چاد، بورکينافاسو، نیجر و الجزایر نیز زندگی میکنند، افرادی از نژاد بربرند و در صحرای شمال مالی تا شهر تمبوکتو پراکندهاند. مردم این قوم دلیر، جنگجو و عمدتاً طوایفی کوچنشیناند که با گلههای شتر خود به چراگاههای مختلف نقل مکان میکنند و هنوز حمل نمک از معادن تائومیرا با کاروانهای شتر انجام میدهند. منطقۀ عدرارایفوقاس مرکز استقرار اصلی طوایف مالی است. طوارق که به چند قبیله شامل ایمو، ایمراد، بلاح و مارابو تقسیم میشوند؛ در دهههای 1960'''،''' 1980، 1990 و 2000 میلادی، جنگهای گستردهای را با دولت مرکزی آغاز کردند که تا امروز هم ادامه دارد و موجب کشته و زخمیشدن عده زیادی از آنها و افراد ارتش مالی شده است. طوارق همچنان مدعی هستند که حقوق آنان را دولتمردان مالی نادیده میانگارند. در نواحی تحت نفوذ طوارق، قبایل عرب زبان برابیش و کوشا نیز که از اخلاف قبایل عرب محسوب میشوند، زندگی میکنند. | ||
'''(www.encyclopedia of the nations / africa / mali).''' | '''(www.encyclopedia of the nations / africa / mali).''' |
نسخهٔ ۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۸
اقوام طوارق در ردۀ مشهورترین قبایل کشور مالی بهشمار میآیند که این امر بیشتر ناشی از روحیات خاص استقلالطلبانه آنها و تمایلات جداییخواهي از دولت مرکزی طیّ پنجاه سال اخیر است. طوارق که علاوهبر مالی در کشورهای چاد، بورکينافاسو، نیجر و الجزایر نیز زندگی میکنند، افرادی از نژاد بربرند و در صحرای شمال مالی تا شهر تمبوکتو پراکندهاند. مردم این قوم دلیر، جنگجو و عمدتاً طوایفی کوچنشیناند که با گلههای شتر خود به چراگاههای مختلف نقل مکان میکنند و هنوز حمل نمک از معادن تائومیرا با کاروانهای شتر انجام میدهند. منطقۀ عدرارایفوقاس مرکز استقرار اصلی طوایف مالی است. طوارق که به چند قبیله شامل ایمو، ایمراد، بلاح و مارابو تقسیم میشوند؛ در دهههای 1960، 1980، 1990 و 2000 میلادی، جنگهای گستردهای را با دولت مرکزی آغاز کردند که تا امروز هم ادامه دارد و موجب کشته و زخمیشدن عده زیادی از آنها و افراد ارتش مالی شده است. طوارق همچنان مدعی هستند که حقوق آنان را دولتمردان مالی نادیده میانگارند. در نواحی تحت نفوذ طوارق، قبایل عرب زبان برابیش و کوشا نیز که از اخلاف قبایل عرب محسوب میشوند، زندگی میکنند.
(www.encyclopedia of the nations / africa / mali).
مردم طوارق که با نوع پوشش خاص خود به مردم آبی بیابان شهرت دارند، به سبب جنگاوری، مهارت در صنایع دستی و رنگ پوست روشن، همواره خود را در این کشور شاخص و برتر میدانند.
رفتوآمد کاروانهای شتر طوارق، هنگام غروب و فرورفتن خورشید، در بیابانهای پهناور مالی، از زیباترین صحنههای زندگی این قبیلۀ بیاباننشین است. طوارق هشت درصد جمعیّت کشور مالی را به خود اختصاص میدهند (www.the africa guide.com/people and culture of mali).