دانشگاه باماکو: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۲۰: | خط ۲۰: | ||
اكثر رشتههاي دانشگاه باماکو در مقطع كارشناسي ارائه ميشود و دانشجوياني كه اين دوره را به پايان برسانند، معمولاً يا در مراكز دولتي و خصوصي مشغول به كار میشوند و يا با گرفتن بورسيۀ تحصيلي دولتي، تحصيلات خود را در كشورهاي ديگر ادامه ميدهند '''(www.university''' '''of''' bamako.org) | اكثر رشتههاي دانشگاه باماکو در مقطع كارشناسي ارائه ميشود و دانشجوياني كه اين دوره را به پايان برسانند، معمولاً يا در مراكز دولتي و خصوصي مشغول به كار میشوند و يا با گرفتن بورسيۀ تحصيلي دولتي، تحصيلات خود را در كشورهاي ديگر ادامه ميدهند '''(www.university''' '''of''' bamako.org) | ||
نظام آموزشي دانشگاه در مقطع كارشناسي دربرگیرنده دو دوره است :دورۀ اول به دو سال تقسيم ميشود که سال اول را تحصیلات دانشگاهی سال اول[5] و سال دوم را تحصیلات دانشگاهی سال دوم[6] مینامند. دورۀ دوم، پایان دورۀ کارشناسی و یک سال است که به دورۀ لیسانس[7] شهرت دارد. دانشجويان پس از گذراندن اين دورهها، مدرک كارشناسي دریافت میکنند. مدت زمان دورۀ فوقلیسانس در مالی یک سال تحصیلی است. | نظام آموزشي دانشگاه در مقطع كارشناسي دربرگیرنده دو دوره است :دورۀ اول به دو سال تقسيم ميشود که سال اول را تحصیلات دانشگاهی سال اول[5] و سال دوم را تحصیلات دانشگاهی سال دوم[6] مینامند. دورۀ دوم، پایان دورۀ کارشناسی و یک سال است که به دورۀ لیسانس[7] شهرت دارد. دانشجويان پس از گذراندن اين دورهها، مدرک كارشناسي دریافت میکنند. مدت زمان دورۀ فوقلیسانس در [[مالی]] یک سال تحصیلی است. | ||
عليرغم فقر در مالي و با وجود مشكلات فراوان ناشي از كسر بودجۀ ساليانه، اين كشور اهمّيت زيادي براي آموزش عالي قائل است و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی و شوراي دانشگاه، براي دانشجويان ممتاز و یا بيبضاعت بر پایۀ نمرات آنها، كمك هزينههايي را در نظر ميگيرند که در صورت عدم کسب نمرات قابل قبول براي ورود به مقاطع بالاتر، كمك هزينۀ تحصيلي دانشجویان قطع ميشود. | عليرغم فقر در مالي و با وجود مشكلات فراوان ناشي از كسر بودجۀ ساليانه، اين كشور اهمّيت زيادي براي آموزش عالي قائل است و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی و شوراي دانشگاه، براي دانشجويان ممتاز و یا بيبضاعت بر پایۀ نمرات آنها، كمك هزينههايي را در نظر ميگيرند که در صورت عدم کسب نمرات قابل قبول براي ورود به مقاطع بالاتر، كمك هزينۀ تحصيلي دانشجویان قطع ميشود. |
نسخهٔ ۲۷ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۴۴
این دانشگاه زير نظر وزارت آموزش و پرورش مالي اداره ميشود و هم اکنون در حدود بيست و پنج هزار دانشجو در آن مشغول به تحصيلاند. دانشگاه باماکو فعاليت خود را در سال 1976 آغاز كرد. در سال 1991 و بهدنبال وقوع تحولات عظيم سياسي در كشور، سقوط دولت موسي ترائوره و روي كار آمدن دولت انتقالي توماني توره، دانشگاه دچار اغتشاش شد و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی موقتاً آن را تعطيل كرد. تعطيلي دانشگاه تا سال 1996 ادامه يافت و پس از آن كه شوراي دانشگاه تشكيل شد و نظام آموزشي آن تغييراتي کرد، مجدداً فعاليت دانشگاه بر مبناي راهبردهاي جديد دولت آغاز گردید. اين دانشگاه درحال حاضر شامل چند دانشسرا و دانشكده به شرح ذيل است:
- دانشسراي عالي
- دانشسراي ملي علوم اداري
- دانشسراي ملي مهندسي
- دانشسراي پزشكي و داروسازي
- دانشكدۀ علوم و فناوري
- دانشكدۀ علوم انساني هنر و زبانها
- دانشكدۀ حقوق و اقتصاد
- دانشكدۀ پزشكي، داروسازي و دندانپزشكي
اكثر رشتههاي دانشگاه باماکو در مقطع كارشناسي ارائه ميشود و دانشجوياني كه اين دوره را به پايان برسانند، معمولاً يا در مراكز دولتي و خصوصي مشغول به كار میشوند و يا با گرفتن بورسيۀ تحصيلي دولتي، تحصيلات خود را در كشورهاي ديگر ادامه ميدهند (www.university of bamako.org)
نظام آموزشي دانشگاه در مقطع كارشناسي دربرگیرنده دو دوره است :دورۀ اول به دو سال تقسيم ميشود که سال اول را تحصیلات دانشگاهی سال اول[5] و سال دوم را تحصیلات دانشگاهی سال دوم[6] مینامند. دورۀ دوم، پایان دورۀ کارشناسی و یک سال است که به دورۀ لیسانس[7] شهرت دارد. دانشجويان پس از گذراندن اين دورهها، مدرک كارشناسي دریافت میکنند. مدت زمان دورۀ فوقلیسانس در مالی یک سال تحصیلی است.
عليرغم فقر در مالي و با وجود مشكلات فراوان ناشي از كسر بودجۀ ساليانه، اين كشور اهمّيت زيادي براي آموزش عالي قائل است و وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی و شوراي دانشگاه، براي دانشجويان ممتاز و یا بيبضاعت بر پایۀ نمرات آنها، كمك هزينههايي را در نظر ميگيرند که در صورت عدم کسب نمرات قابل قبول براي ورود به مقاطع بالاتر، كمك هزينۀ تحصيلي دانشجویان قطع ميشود.
طي چند سال گذشته و با رشد آگاهي عمومي مردم اين كشور تعداد دانش آموزان داوطلب براي ورود به دانشگاه كشور به نحو قابل توجهي افزايش يافته است به گونهاي كه از سال 2000 هر سال نزديك به 5 هزار نفر وارد اين دانشگاه ميشوند كه اين وضعیت در رشتههاي پزشكي و مهندسي از شدت بيشتري برخوردار است. (مرکز اسناد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شماره سند 2367).
اين امر و عدم آمادگي امكانات و فضاي آموزشي موجود مشكلاتي را از نظر پذيرش دانشجويان بوجود آورده و دولت در خصوص اعطاي بورسيه تحصيلي و كمك هزينه نيز محدوديتهايي را براي دانشجويان در نظر گرفته است. با اين حال مسئولان دانشگاه قول دادهاند تا چند سال 2015 با توسعه دانشگاه و ساخت دانشكدههاي جديد اين اين مشكلات را كاهش داده و وضعيت تحصيلي دانشگاه را بهبود بخشند. كمبود اساتيد با تجربه و داراي سطح بالاي معلومات از ديگر معضلات دانشگاه است و دولت در صدد است از طريق اعزام برخي از دانشجويان به كشورهاي اروپايي در آيندهاي نه چندان دور اين مشكل را نيز مرتفع سازد.[8]
با وجود این مشكلات و اغتشاشاتي كه گاهی در داخل دانشگاه و با رنگ و بوي سياسي پديد میآید، دانشگاه باماکو بهلحاظ علمي وضعیت قابل قبولی دارد و مدرك تحصيلي آن بهدليل عضويت در اتّحاديۀ دانشگاههاي فرانسه زبان آفريقا، مورد تأييد دانشگاههاي اروپايي و كشورهاي فرانسه زبان است. دانشجوياني كه با هزينۀ دولت و يا بورسيۀ مؤسسات خصوصي درصدد ادامۀ تحصيل در دانشگاههاي اروپا وآمريكاي شمالي هستند، بايد در آزمون علمي خاصی شرکت کرده و موفق شوند. تحصیل دانشجویان در اين دانشگاهها، منوط به قبولي در این آزمون است (www.university of bamako.org).
خاطر نشان ميسازد از اوايل سال 2000 ميلادي اقداماتي براي آغاز به كار مؤسسات آموزش عالي خصوصي نيز آغاز شده كه اين امر بيشتر ناشي از افزايش شمار علاقمندان به تحصيل در مقطع آموزش عالي بوده است. در اين ارتباط دانشگاه كبك كانادا از سال 2000 شعبهاي در باماكو تأسيس كرده و تعداد كمي از دانشجويان ماليايي در مقطع كارشناسي ارشد در اين دانشگاه مشغول به تحصيل شدهاند. مرکز دانشگاهی ماند[9] نيز طيّ قراردادي با دانشگاه مالي، هر سال تعدادي از دانشجویان این کشور را تحت پوشش خود قرار ميدهد. با اینهمه انديشمندان ماليایي معتقدند اين اقدامات نميتواند نياز رو به افزایش دانشجویان مشتاق به ادامۀ تحصیل در مقاطع آموزش عالي را برطرف کند و دولت بايد با كمك كشورهاي غربي و سازمانهاي جهاني، رأساً به تأسيس مراكز آموزش عالي دولتی و خصوصي اقدام نماید و شمار دانشجويان اين كشور را افزایش دهد (www.mali high education .com).
لازم بذکر است دانشگاه فنی سگو دومین دانشگاه کشور نیز از سال 2011 فعالیت خود را آغاز نموده است. براساس اقدامات انجام شده قرار است این دانشگاه رشتههای مورد نیاز کشور را مانند مهندسی کشاورزی، دامپروری و صنایع وابسته به آنها تا سطح دکترا پوشش دهد. این دانشگاه از حمایت چند دانشگاه اروپایی نیز برخوردار خواهد بود.