جغرافیای انسانی امارات متحده عربی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «جغرافياي انساني در بخش دوم جغرافياي کشور امارات به جغرافياي انساني آن ميپــردازيم و اين بخش را از جمعيـت آغـاز مـي کنيم. '''جمعيت''' در سال 2005 سر شماري در کشور امارات متحده عربي صورت گرفت که مطابق اين سرشماري جمعيت اين کشور چيزي مابين 1/4 ميليو...» ایجاد کرد) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۲۱: | خط ۲۱: | ||
'''گروه هاي نژادي و زبانها''' | '''گروه هاي نژادي و زبانها''' | ||
شهروندان بومي امارات متحده عربي با تمام اين تفاسير فقط20% کل جمعيت امارات را تشکيل ميدهند. وچيزي در حدود 60% از جمعيت ايـن کشور را کارگـران قسمتهاي جنوبي و جنوب شرقي آسـيا تشـکيل مي دهند و مابقي اين جمعيت که 20% ميشود را عربهاي ساير کشورها از جمله : مصر، فلسطين، اردن گرفته تا عين عبمان و قسمت مهمي از اين جمعيت را ايرانيها، هنديها، پاکستانيها و مردماني از غرب اروپا ميباشند که بخاطر شرايط کاري اين کشور اقامت در امارات را برگزيدهاند. (Ibid: 134) | شهروندان بومي امارات متحده عربي با تمام اين تفاسير فقط20% کل جمعيت امارات را تشکيل ميدهند. وچيزي در حدود 60% از جمعيت ايـن کشور را کارگـران قسمتهاي جنوبي و جنوب شرقي آسـيا تشـکيل مي دهند و مابقي اين جمعيت که 20% ميشود را عربهاي ساير کشورها از جمله : مصر، فلسطين، [[اردن]] گرفته تا عين عبمان و قسمت مهمي از اين جمعيت را ايرانيها، هنديها، پاکستانيها و مردماني از غرب اروپا ميباشند که بخاطر شرايط کاري اين کشور اقامت در امارات را برگزيدهاند. (Ibid: 134) | ||
زبان رسمي اين کشور عربي است زباني که غالب کشورهاي مسلمان با آن گويش ميکنند و ساير زبانهاي رايج در اين کشور برگرفته از زبان ساکنين مهاجر اين کشور ميباشد که در آنها زبان فارسي، انگليسي، هندي، اردو بطور گستردهتري در کشور امارات متحده عربي رايج ميباشد. | زبان رسمي اين کشور عربي است زباني که غالب کشورهاي مسلمان با آن گويش ميکنند و ساير زبانهاي رايج در اين کشور برگرفته از زبان ساکنين مهاجر اين کشور ميباشد که در آنها زبان فارسي، انگليسي، هندي، اردو بطور گستردهتري در کشور امارات متحده عربي رايج ميباشد. |
نسخهٔ ۳۱ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۲۸
جغرافياي انساني
در بخش دوم جغرافياي کشور امارات به جغرافياي انساني آن ميپــردازيم و اين بخش را از جمعيـت آغـاز مـي کنيم.
جمعيت
در سال 2005 سر شماري در کشور امارات متحده عربي صورت گرفت که مطابق اين سرشماري جمعيت اين کشور چيزي مابين 1/4 ميليون نفر تا 6/4 ميليون نفر تخمين زده شده است. اين سرشماري مجدداً در سال 2006 تکرار شد و در اين سال جمعيت اين کشور چيزي در حدود 9/4 ميليون نفر شده بود يعني چيزي در حدود 600 هزار نفر افزايش جمعيت بطور متوسط که 15%رشد را نشان مي دهد.(همان)
بطور کلي رشد جمعيت امارات از سال 1995 ميـلادي تـا سال 2005 ميـلادي حـدود 75% افـزايش را نشـان مـي دهد. البته رشد جمعيت غير بومي يعني مهاجريني که اجازه اقامت را از کشور امارات گرفتهاند بسيار بالاتر از رشد جمعيت مردم امارات ميباشد.
نرخ رشد ساليانه در کشور امارات 9/6 درصد ميباشد که اکثر جمعيت اين کشور يعني چيزي بالغ بر 5/2 ميليون نفر در شهرهاي اين کشور زندگي ميکنند و در اين ميان سهم دو شهر بزرگ و امير نشين ابوظبي و دبي بيشتر از بقيه شهرهاي اين کشور عربي ميباشد و آنچه که مسلم است با توجه به بهبود شرايط اقتصادي در اين کشور رشد جمعيت نيز بهبود قابل توجهي داشته است و اين ميانگين بين سالهاي 2000 ميلادي تا 2005 ميلادي به 5/8 درصد رسيده است. البته غير از شرايط اقتصادي برنامه ها و مشوق هاي مختلفي که دولت امارات در نظر گرفته است نيز کمک شاياني به بهبود رشد جمعيت نموده است.(همان)
جمعيت شناسي
جمعيت امارات متحده عربي بطور چشم گيري از غالب جوانان شکل گرفته است کـه بسيـار حايـز اهمـيت ميباشد. براساس برآوردهاي آماري که توسط کشور ايالات متحده آمريکا بدست آمده است. در حدود 75% جمعيت اين کشور را افراد فعال جامعه که در محدود 15 تا 64 سال ميشود را تشکيل ميدهند و20% هم شامل افراد زير 15 سال ميباشد که البته در سالهاي اخير بر تعداد آنها افزوده شده و 5% مابقي شامل جمعيت مسن امارات ميباشد. مسئله مهم ديگر در کشور امارات نسبت جمعيت مردها به خانمها ميباشد که تقريباً مردها دو برابر خانمها ميباشند. (Abed, 2001:123)
آمار تولد در اين کشور غلبه فاحشي بر ميزان مرگ و مير دارد. اين ميزان در تولد1/16 در هر 1000 نفر است در حالي که اين آمار در مرگ و مير 2/2 در هر هزار نفر سنجيده شده است. البته در ميزان مرگ و مير تعداد 16 در هزار آقايان و 13 در هزار خانمها ميباشد يعني ميزان مرگ و مير در آقايان بيشتر از خانمها ميباشد.
ميزان اميد به زندگي یا همان ميانگين طول عمر در کشور امارات متحده عربي رشد چشم گيري داشته است اين ميزان در مردان 5/73 سال برآورد شده است در حـالي که در زنـان اماراتي اين ميـزان به 4/78 سـال نيـز مي رسد. با اين حساب ميانگين کلي اميد به زندگي در اين کشور 7/75 سال ميباشد. ميزان باروري هم به شکل محسوسي رو به افزايش گذاشته است و تا سال 2007 به 4/2 بچه براي هر زن بوده است. (Ibid: 126)
گروه هاي نژادي و زبانها
شهروندان بومي امارات متحده عربي با تمام اين تفاسير فقط20% کل جمعيت امارات را تشکيل ميدهند. وچيزي در حدود 60% از جمعيت ايـن کشور را کارگـران قسمتهاي جنوبي و جنوب شرقي آسـيا تشـکيل مي دهند و مابقي اين جمعيت که 20% ميشود را عربهاي ساير کشورها از جمله : مصر، فلسطين، اردن گرفته تا عين عبمان و قسمت مهمي از اين جمعيت را ايرانيها، هنديها، پاکستانيها و مردماني از غرب اروپا ميباشند که بخاطر شرايط کاري اين کشور اقامت در امارات را برگزيدهاند. (Ibid: 134)
زبان رسمي اين کشور عربي است زباني که غالب کشورهاي مسلمان با آن گويش ميکنند و ساير زبانهاي رايج در اين کشور برگرفته از زبان ساکنين مهاجر اين کشور ميباشد که در آنها زبان فارسي، انگليسي، هندي، اردو بطور گستردهتري در کشور امارات متحده عربي رايج ميباشد.