جایگاه خاص سالخوردگان در مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «یکی از سنت‌های اصیل و ماندگار کشور مالی، رعایت جایگاه خاص سالمندان و حفظ حرمت و احترام فوق‌العاده به آنهاست که از کودکی به فرزندان آموخته و منتقل می‌شود که سالخوردگان، بزرگ قوم و قبیله هستند. در ضرب‌المثل‌های این کشور نیز به رعایت مقام کهن...» ایجاد کرد)
 
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
خط ۱: خط ۱:
یکی از سنت‌های اصیل و ماندگار کشور مالی، رعایت جایگاه خاص سالمندان و حفظ حرمت و احترام فوق‌العاده به آنهاست که از کودکی به فرزندان آموخته و منتقل می‌شود که سالخوردگان، بزرگ قوم و قبیله هستند. در ضرب‌المثل‌های این کشور نیز به رعایت مقام کهنسالان تأکید شده و یکی از ضرب‌المثل‌های مشهور بامبارا «آنچه که پیر نشسته می‌بیند، جوان ایستاده نمی‌بیند»، هم تأییدی بر این مطلب است. سالخوردگان نه فقط در خانواده خود که در سطح جامعه نیز از احترام زیادی برخوردارند و بسیاری از اختلافات درون‌گروهی قبایل را در شهر و روستا کهنسالان حل و فصل می‌کنند. جایگاه ریش‌سفیدان و سالخوردگان این کشور به‌اندازه‌ای اهمّیت دارد که حتی در دولت مالی نهاد قانونی موسوم به «میانجی» وجود دارد و فردی که در مقام مشاور رئیس‌جمهور قرار می‌گیرد و با حکم وی به این مقام منصوب می‌شود، عهده‌دار حل و فصل اختلافات مهم بین دولت و مردم است و در صورتی که مشکلات بزرگی بین دولت و گروه‌های مردمی پدید آید، به‌صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل می‌نماید '''(احمدی: 294)'''.
یکی از سنت‌های اصیل و ماندگار کشور مالی، رعایت جایگاه خاص سالمندان و حفظ حرمت و احترام فوق‌العاده به آنهاست که از کودکی به فرزندان آموخته و منتقل می‌شود که سالخوردگان، بزرگ قوم و قبیله هستند. در ضرب‌المثل‌های این کشور نیز به رعایت مقام کهنسالان تأکید شده و یکی از ضرب‌المثل‌های مشهور بامبارا «آنچه که پیر نشسته می‌بیند، جوان ایستاده نمی‌بیند»، هم تأییدی بر این مطلب است. سالخوردگان نه فقط در خانواده خود که در سطح جامعه نیز از احترام زیادی برخوردارند و بسیاری از اختلافات درون‌گروهی قبایل را در شهر و روستا کهنسالان حل و فصل می‌کنند. جایگاه ریش‌سفیدان و سالخوردگان این کشور به‌اندازه‌ای اهمّیت دارد که حتی در دولت [[مالی]] نهاد قانونی موسوم به «میانجی» وجود دارد و فردی که در مقام مشاور رئیس‌جمهور قرار می‌گیرد و با حکم وی به این مقام منصوب می‌شود، عهده‌دار حل و فصل اختلافات مهم بین دولت و مردم است و در صورتی که مشکلات بزرگی بین دولت و گروه‌های مردمی پدید آید، به‌صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل می‌نماید '''(احمدی: 294)'''.

نسخهٔ ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۳۱

یکی از سنت‌های اصیل و ماندگار کشور مالی، رعایت جایگاه خاص سالمندان و حفظ حرمت و احترام فوق‌العاده به آنهاست که از کودکی به فرزندان آموخته و منتقل می‌شود که سالخوردگان، بزرگ قوم و قبیله هستند. در ضرب‌المثل‌های این کشور نیز به رعایت مقام کهنسالان تأکید شده و یکی از ضرب‌المثل‌های مشهور بامبارا «آنچه که پیر نشسته می‌بیند، جوان ایستاده نمی‌بیند»، هم تأییدی بر این مطلب است. سالخوردگان نه فقط در خانواده خود که در سطح جامعه نیز از احترام زیادی برخوردارند و بسیاری از اختلافات درون‌گروهی قبایل را در شهر و روستا کهنسالان حل و فصل می‌کنند. جایگاه ریش‌سفیدان و سالخوردگان این کشور به‌اندازه‌ای اهمّیت دارد که حتی در دولت مالی نهاد قانونی موسوم به «میانجی» وجود دارد و فردی که در مقام مشاور رئیس‌جمهور قرار می‌گیرد و با حکم وی به این مقام منصوب می‌شود، عهده‌دار حل و فصل اختلافات مهم بین دولت و مردم است و در صورتی که مشکلات بزرگی بین دولت و گروه‌های مردمی پدید آید، به‌صورت مسالمت‌آمیز حل و فصل می‌نماید (احمدی: 294).