روزنامه های سنگال: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «جامعه سنگال یکی از جوامع غرب آفریقا می باشد که در آن آزادی مطبوعات در حد مطلوب رعایت می گردد. تعداد نسبتاً زیاد و متنوع روزنامه ها و مجلات در این کشور و دوام و استمرار نشر آنها ناشی از این مهم می باشد. روزنامه ها و مجلات زیادی در این کشور به طبع...» ایجاد کرد) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
جامعه [[سنگال]] یکی از جوامع غرب آفریقا می باشد که در آن آزادی مطبوعات در حد مطلوب رعایت می گردد. تعداد نسبتاً زیاد و متنوع روزنامه ها و مجلات در این کشور و دوام و استمرار نشر آنها ناشی از این مهم می باشد. روزنامه ها و مجلات زیادی در این کشور به طبع می رسد. در این قسمت به اسامی مهمترین آنها اشاره می شود: | جامعه [[سنگال]] یکی از جوامع غرب آفریقا می باشد که در آن آزادی مطبوعات در حد مطلوب رعایت می گردد. تعداد نسبتاً زیاد و متنوع روزنامه ها و مجلات در این کشور و دوام و استمرار نشر آنها ناشی از این مهم می باشد. روزنامه ها و مجلات زیادی در این کشور به طبع می رسد. در این قسمت به اسامی مهمترین آنها اشاره می شود: | ||
1- خورشید (Le Soleil) : این روزنامه توسط شارل دو بروتوی (Charles de Breteuil) در سال 1933 جانشین روزنامه ی پاریس- داکار شد. این روزنامه در ابتدا هفته نامه و نامش پاریس- داکار بود. سپس در سال 1936 در آفریقای سیاه تبدیل به روزنامه شد. هنگام استقلال سنگال در سال 1961، نامش به صبح داکارتغییر یافت و بالاخره در 20 می 1970 نام خورشید را به خود گرفت. پسر شارل دو بروتوی نیز، میشل دو بروتوی (Michel de Breteuil) در سال 1971 مجله ی زن آمینا (Amina) دومین مطبوعه سنگال بعد از استقلال را تحت عنوان "مجله ی زن آفریقایی" منتشر کرد. (Sidimi, 1984 : 66) | 1- خورشید (Le Soleil) : این روزنامه توسط شارل دو بروتوی (Charles de Breteuil) در سال 1933 جانشین روزنامه ی [[پاریس]]- داکار شد. این روزنامه در ابتدا هفته نامه و نامش پاریس- داکار بود. سپس در سال 1936 در آفریقای سیاه تبدیل به روزنامه شد. هنگام استقلال سنگال در سال 1961، نامش به صبح داکارتغییر یافت و بالاخره در 20 می 1970 نام خورشید را به خود گرفت. پسر شارل دو بروتوی نیز، میشل دو بروتوی (Michel de Breteuil) در سال 1971 مجله ی زن آمینا (Amina) دومین مطبوعه سنگال بعد از استقلال را تحت عنوان "مجله ی زن آفریقایی" منتشر کرد. (Sidimi, 1984 : 66) | ||
2- روزانه جنوب (Sud Quotidien) : این روزنامه، روزنامه ی اطلاعات است که هر روز چاپ می شود. یک روزنامه ی خصوصی است که بیشترین میزان فروش را دارد و متعلق به گروه "ارتباطات جنوب" است. مسائل سیاسی و اجتماعی از موضوعات مهم آن بوده و دارای منابع معتبر است. پخش روزانه ی آن بیست هزار جلد است. (Coumba-Diop, 2003 : 388) | 2- روزانه جنوب (Sud Quotidien) : این روزنامه، روزنامه ی اطلاعات است که هر روز چاپ می شود. یک روزنامه ی خصوصی است که بیشترین میزان فروش را دارد و متعلق به گروه "ارتباطات جنوب" است. مسائل سیاسی و اجتماعی از موضوعات مهم آن بوده و دارای منابع معتبر است. پخش روزانه ی آن بیست هزار جلد است. (Coumba-Diop, 2003 : 388) |
نسخهٔ ۲ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۴۲
جامعه سنگال یکی از جوامع غرب آفریقا می باشد که در آن آزادی مطبوعات در حد مطلوب رعایت می گردد. تعداد نسبتاً زیاد و متنوع روزنامه ها و مجلات در این کشور و دوام و استمرار نشر آنها ناشی از این مهم می باشد. روزنامه ها و مجلات زیادی در این کشور به طبع می رسد. در این قسمت به اسامی مهمترین آنها اشاره می شود:
1- خورشید (Le Soleil) : این روزنامه توسط شارل دو بروتوی (Charles de Breteuil) در سال 1933 جانشین روزنامه ی پاریس- داکار شد. این روزنامه در ابتدا هفته نامه و نامش پاریس- داکار بود. سپس در سال 1936 در آفریقای سیاه تبدیل به روزنامه شد. هنگام استقلال سنگال در سال 1961، نامش به صبح داکارتغییر یافت و بالاخره در 20 می 1970 نام خورشید را به خود گرفت. پسر شارل دو بروتوی نیز، میشل دو بروتوی (Michel de Breteuil) در سال 1971 مجله ی زن آمینا (Amina) دومین مطبوعه سنگال بعد از استقلال را تحت عنوان "مجله ی زن آفریقایی" منتشر کرد. (Sidimi, 1984 : 66)
2- روزانه جنوب (Sud Quotidien) : این روزنامه، روزنامه ی اطلاعات است که هر روز چاپ می شود. یک روزنامه ی خصوصی است که بیشترین میزان فروش را دارد و متعلق به گروه "ارتباطات جنوب" است. مسائل سیاسی و اجتماعی از موضوعات مهم آن بوده و دارای منابع معتبر است. پخش روزانه ی آن بیست هزار جلد است. (Coumba-Diop, 2003 : 388)
3- صبحگاهی (Wal Fadjiri) : این روزنامه در سال 1993 به مناسبت انتخابات قانونی تاسیس شد. در جدیت و استقلال خود بسیار مشهور است. بیشتر روی مسائل سیاسی و رویداد های اجتماعی سرمایه گزاری کرده است. (Hanspeter, 1989 : 103)
4- صبح (Le matin) اولین شماره ی آن در سال 1987 منتشر شد. تعداد این روزنامه به پانزده هزار در روز رسیده است و ادعای آزادی و عدم تعلق به جناح های سیاسی دارد. این روزنامه امروز نام خود را به "اخبار مستقیم" (Directe Info) تغییر داده است.
5- "آژانس مطبوعاتی سنگالی" (Agence de Presse Sénégalaise) APS . بیشتر به مسائل روزنامه نگاری و روزنامه نگاران اختصاص دارد.
6- پیام آور (Le messager) . روزنامه ای خبری و تحلیلی مسائل سیاسی – اجتماعی است.
7- ناظر (L’Observateur)اولین شماره این روزنامه در تاریخ 15 سپتامبر 2003 منتشر و شمارگان آن به 12500 نسخه بالغ می شود که بیشتر خبری – تحلیلی از حوادث روز است.( Bouzerand, 1967 : 189)
8- افق (L’Aurore) روزنامه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.
9- عصر آفریقا (le Temps de l’Afrique) . این نشریه بیشتر به مسائل جوانان اختصاص دارد.
10- بیست و چهار ساعت زمان (24 heures chrono) نیز نشریه ای خبری – تحلیلی از حوادث روز سنگال است.
11- اَلآن (L’Actuel) در سال 2001 شروع به کار و روزانه 10000 نسخه چاپ می کند. روزنامه ای خبری - سیاسی است.
12- "آز" (L’As) یکی دیگر از روزنامه های پر تیراژ در سنگال می باشد. که با دید تحلیلی اخبار را انعکاس می دهد
13-پست چی (Le Courrier) این روزنامه نیز به درج اخبار و تحلیل های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می پردازد
14- رویداد روز (l’Événement du jour) بیشتر به درج اخبار و حوادث اجتماعی- فرهنگی اقدام می کند.
15- "فراسک کوتی دین": (Frasques Quotidien) این روزنامه نیز به درج اخبار و تحلیل های سیاسی اجتماعی می پردازد.
16- اخبار هفت روز (Info 7) این روزنامه 12 اکتبر 1998 انتشار خود را آغاز کرد و تعداد شمارگان آن به 10 هزار نسخه در روز رسیده است.
17- "پیک" (Pic) نیز با تیراژ محدود به درج اخبار و رویدادها می پر دازد.
18- نقطه (Le point) این روزنامه در سال های اخیر به صورت رنگی و با تیراژ روبه گسترش به یک روزنامه تراز اول و پر مخاطب تبدیل شده است.
19- کنایه (La pointe) این روزنامه با روش نقد و طنز به درج اخبار و تحلیل ها اقدام می کند
20- مردمی (Le populaire) اولین شماره ی این روزنامه در سال 1999 چاپ و تیراژ این روزنامه هم اکنون 30000 نسخه در روز می باشد. بیشتر به اخبار و مسائل سیاسی می پردازد که 85% فروش دارد.
21- روزنامه (Le journal) از ماه اوت 2004 افتتاح و روزی 3000 نسخه اطلاع رسانی می کند.
22- "کُچ"(KOTCH) نیز از روز نامه ای خاصی از که بیشتر قشر فرهنگی مخاطب آن هستند.
23- " اِسکوپ" (Scoop) این روزنامه از 6 مارس 2001 منتشر شد و وابسته به روزنامه ی "لو سولِی" روزنامه ا ی خبری – اجتماعی است.
24- "تاکسی" (Taxi) در سال 2002 شروع به کار کرد، اخبار را به صورت کلی بیان می کند و 5000 نسخه در روز چاپ می کند.
25 – آتشفشان، (Le Volcan) این روزنامه نیز با دید نقد و انتقاد به درج اخبار و رویداد ها می پردازد.
26- جنوب (Le Sud) این روزنامه خبری نیز در سال 1993 به مطبوعات سنگال پیوست و روزی 10000 نسخه چاپ می کند.
27- اعلامیه (Tract) بیشتر با درج آگهی همراه با اخبار و تحلیل های آن در سنگال فعال است.
28- شب داکار (Dakar Soir) این روزنامه عصر داکار است که جنبه مختلف خبری و تحلیلی از مسائل و ریدادها را در این کشور انعکاس می دهد.