موزه ملی سودان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
====موزه ملّی سودان (متحف السّودان القومی)====
موزه ملّی [[سودان]]، بزرگترین موزه این کشور است. ساختمان فعلی‌ این موزه در سال 1971م. (1351هـ.ش) در شهر [[خارطوم]]، خیابان ساحلی نیل (شارع النّیل) افتتاح شده است. موزه آثار باستانی گوناگون از سراسر کشور، به چشم می‌خورد. آثاری که برخی از آنها، از دوران ماقبل تاریخ و دوره «حاکمان نوبه» (ملوک النّوبة) (1580 تا 750 قبل از میلاد)، برجای مانده‌‌اند.
موزه ملّی سودان، بزرگترین موزه این کشور است. ساختمان فعلی‌ این موزه در سال 1971م. (1351هـ.ش) در شهر خارطوم، خیابان ساحلی نیل (شارع النّیل) افتتاح شده است. موزه آثار باستانی گوناگون از سراسر کشور، به چشم می‌خورد. آثاری که برخی از آنها، از دوران ماقبل تاریخ و دوره «حاکمان نوبه» (ملوک النّوبة) (1580 تا 750 قبل از میلاد)، برجای مانده‌‌اند. مانند آثار حکّاکی شده، انواع ظروف، جواهر و اشیاء زینتی، نقاشی‌های دیواری، ابزارهای جنگی، مجسّمه‌های کشف شده و آثار به‌جا مانده از پرستشگاه‌ها (معبد‌ها) و آرامگاه‌ها. وجود چندین جسد مومیایی شده در موزه ملّی سودان، نشانگر آن است که در دوران پیش از اسلام در سودان نیز، سنّت مومیایی کردن اجساد، رواج داشته است.<ref name=":0">امیدی، مصطفی(1392). نماینده فرهنگی سابق ج.ا.ایران در سودان، مشاهدات عینی</ref>
 
مانند آثار حکّاکی شده، انواع ظروف، جواهر و اشیاء زینتی، نقاشی‌های دیواری، ابزارهای جنگی، مجسّمه‌های کشف شده و آثار به‌جا مانده از پرستشگاه‌ها (معبد‌ها) و آرامگاه‌ها. وجود چندین جسد مومیایی شده در موزه ملّی سودان، نشانگر آن است که در دوران پیش از اسلام در سودان نیز، سنّت مومیایی کردن اجساد، رواج داشته است<ref name=":0">امیدی، مصطفی(1392). نماینده فرهنگی سابق ج.ا.ایران در سودان، مشاهدات عینی</ref><ref>معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ [[سودان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.235.</ref>.


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۲

موزه ملّی سودان، بزرگترین موزه این کشور است. ساختمان فعلی‌ این موزه در سال 1971م. (1351هـ.ش) در شهر خارطوم، خیابان ساحلی نیل (شارع النّیل) افتتاح شده است. موزه آثار باستانی گوناگون از سراسر کشور، به چشم می‌خورد. آثاری که برخی از آنها، از دوران ماقبل تاریخ و دوره «حاکمان نوبه» (ملوک النّوبة) (1580 تا 750 قبل از میلاد)، برجای مانده‌‌اند.

مانند آثار حکّاکی شده، انواع ظروف، جواهر و اشیاء زینتی، نقاشی‌های دیواری، ابزارهای جنگی، مجسّمه‌های کشف شده و آثار به‌جا مانده از پرستشگاه‌ها (معبد‌ها) و آرامگاه‌ها. وجود چندین جسد مومیایی شده در موزه ملّی سودان، نشانگر آن است که در دوران پیش از اسلام در سودان نیز، سنّت مومیایی کردن اجساد، رواج داشته است[۱][۲].

کتابشناسی

  1. امیدی، مصطفی(1392). نماینده فرهنگی سابق ج.ا.ایران در سودان، مشاهدات عینی
  2. معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.235.