جشن سلامتی در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « == جشن نهمین روز از ماه نهم(جشن سلامتی) == نهمین روز از ماه نهم به تقویم کشاورزی چین، مصادف با عید«چونگ­یانگ[1]»  یکی از عیدهای مهم مردم چین است. در این روز مردم همراه با خانواده­ی خود به کوهنوردی می­روند و ضمن تماشای مناظر زیبا و نوشیدن شربت گل­ه...» ایجاد کرد)
 
خط ۱: خط ۱:
نهمین روز از ماه نهم به تقویم کشاورزی چین، مصادف با عید «چونگ­یانگ (Chongyang)» یکی از عیدهای مهم مردم [[چین]] است. در این روز مردم همراه با خانواده­‌ی خود به کوهنوردی می‌­روند و ضمن تماشای مناظر زیبا و نوشیدن شربت گل­‌های داوودی، «کیک گل» نوعی غذای سنتی چین را صرف می‌­کنند. مردم چین معتقدند که عدد 9 عدد خوش یمن و خوب و علامت مثبت است. از آن­جا که در نهمین روز از ماه نهم سال عدد 9 دو بار تکرار می­‌شود، تبرک و خوش یمنی آن دو برابر می‌­گردد. به همبن جهت، این روز را جشن می‌­گیرند و آداب و رسوم خاصی را هم انجام می­‌دهند.


== جشن نهمین روز از ماه نهم(جشن سلامتی) ==
البته، عید «چونگ­یانگ» هم مثل هر عید سنتی چینی، داستان خاص خود را دارد. گفته می‌­شود، در قرن سوم پیش از میلاد، مردی به نام «فِی چانگ­فانگ (Fei Changfang)» زندگی می‌­کرد که بسیار نیرومند و قوی بود. روزی به جوانی به نام «خانگ­جینگ (Hang Jing)» گفت:<blockquote>در نهمین روز از ماه نهم، فاجعه­ی بزرگی برای خانواده­ی او پیش خواهد آمد. بهتر است برای جلوگیری از این فاجعه در آن روز، چند کیسه‌­ی قرمز تهیه و در داخل آن برگ‌­های گل «داوودی» که یکی از گیاهان داروئی چین است قرار داده و همراه با خانواده‌اش به بالای کوه بروند و شربت گل داودی بنوشند.</blockquote>«خانگ­جینگ» در بامداد نهمین روز از ماه نهم به همراه اعضای خانواده‌‍اش به کوه رفت. یک روز بعد، تمام حیوانات خانگی او مردند اما «خانگ­جینگ» و خانواده‌­اش سالم ماندند. از آن پس، کوهنوردی و استفاده از شربت گل «داوودی» در عید«چونگ­یانگ» به یک رسم سنتی مردم چین تبدیل شده و با گذشت دو هزار سال از آن حادثه، هنوز هم ادامه دارد.
نهمین روز از ماه نهم به تقویم کشاورزی چین، مصادف با عید«چونگ­یانگ[1]»  یکی از عیدهای مهم مردم چین است. در این روز مردم همراه با خانواده­ی خود به کوهنوردی می­روند و ضمن تماشای مناظر زیبا و نوشیدن شربت گل­های داوودی، «کیک گل» نوعی غذای سنتی چین را صرف می­کنند. مردم چین معتقدند که عدد9 عدد خوش یمن و خوب و علامت مثبت است. از آن­جا که در نهمین روز از ماه نهم سال عدد 9 دو بار تکرار می­شود، تبرک و خوش یمنی آن دو برابر می­گردد. به همبن جهت، این روز را جشن می­گیرند و آداب و رسوم خاصی را هم انجام می­دهند.  


البته، عید«چونگ­یانگ» هم مثل هر عید سنتی چینی، داستان خاص خود را دارد. گفته می­شود، در قرن سوم پیش از میلاد، مردی به نام«فِی چانگ­فانگ[2]» زندگی می­کرد که بسیار نیرومند و قوی بود. روزی به جوانی به نام«خانگ­جینگ[3]» گفت: در نهمین روز از ماه نهم، فاجعه­ی بزرگی برای خانواده­ی او پیش خواهد آمد. بهتر است برای جلوگیری از این فاجعه در آن روز، چند کیسه­ی قرمز تهیه و در داخل آن برگ­های گل«داوودی» که یکی از گیاهان داروئی چین است قرار داده و همراه با خانواده اش به بالای کوه بروند و شربت گل داودی بنوشند. «خانگ­جینگ» در بامداد نهمین روز از ماه نهم به همراه اعضای خانواده اش به کوه رفت. یک روز بعد، تمام حیوانات خانگی او مردند اما«خانگ­جینگ» و خانواده­اش سالم ماندند. از آن پس، کوهنوردی و استفاده از شربت گل «داوودی» در عید« چونگ­یانگ» به یک رسم سنتی مردم چین تبدیل شده و با گذشت دو هزار سال از آن حادثه، هنوز هم ادامه دارد.  
دولت چین هم در سال 1989، این روز را به عنوان روز سلامتی و «روز سالمندان» اعلام نمود و مردم برای به دست آوردن سلامتی و یاد بود عید «چونگ­یانگ» در این روز به کوه­نوردی و استفاده از طبیعت می‌پردازند.<ref>سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---</ref>


دولت چین هم در سال 1989، این روز را به عنوان روز سلامتی و «روز سالمندان» اعلام نمود و مردم برای به دست آوردن سلامتی و یاد بود عید«چونگ­یانگ» در این روز به کوه­نوردی و استفاده از طبیعت می پردازند.
== کتابشناسی ==
----[1] - Chongyang.
 
[2] - Fei Changfang.
 
[3] - Hang Jing.

نسخهٔ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۳

نهمین روز از ماه نهم به تقویم کشاورزی چین، مصادف با عید «چونگ­یانگ (Chongyang)» یکی از عیدهای مهم مردم چین است. در این روز مردم همراه با خانواده­‌ی خود به کوهنوردی می‌­روند و ضمن تماشای مناظر زیبا و نوشیدن شربت گل­‌های داوودی، «کیک گل» نوعی غذای سنتی چین را صرف می‌­کنند. مردم چین معتقدند که عدد 9 عدد خوش یمن و خوب و علامت مثبت است. از آن­جا که در نهمین روز از ماه نهم سال عدد 9 دو بار تکرار می­‌شود، تبرک و خوش یمنی آن دو برابر می‌­گردد. به همبن جهت، این روز را جشن می‌­گیرند و آداب و رسوم خاصی را هم انجام می­‌دهند.

البته، عید «چونگ­یانگ» هم مثل هر عید سنتی چینی، داستان خاص خود را دارد. گفته می‌­شود، در قرن سوم پیش از میلاد، مردی به نام «فِی چانگ­فانگ (Fei Changfang)» زندگی می‌­کرد که بسیار نیرومند و قوی بود. روزی به جوانی به نام «خانگ­جینگ (Hang Jing)» گفت:

در نهمین روز از ماه نهم، فاجعه­ی بزرگی برای خانواده­ی او پیش خواهد آمد. بهتر است برای جلوگیری از این فاجعه در آن روز، چند کیسه‌­ی قرمز تهیه و در داخل آن برگ‌­های گل «داوودی» که یکی از گیاهان داروئی چین است قرار داده و همراه با خانواده‌اش به بالای کوه بروند و شربت گل داودی بنوشند.

«خانگ­جینگ» در بامداد نهمین روز از ماه نهم به همراه اعضای خانواده‌‍اش به کوه رفت. یک روز بعد، تمام حیوانات خانگی او مردند اما «خانگ­جینگ» و خانواده‌­اش سالم ماندند. از آن پس، کوهنوردی و استفاده از شربت گل «داوودی» در عید«چونگ­یانگ» به یک رسم سنتی مردم چین تبدیل شده و با گذشت دو هزار سال از آن حادثه، هنوز هم ادامه دارد.

دولت چین هم در سال 1989، این روز را به عنوان روز سلامتی و «روز سالمندان» اعلام نمود و مردم برای به دست آوردن سلامتی و یاد بود عید «چونگ­یانگ» در این روز به کوه­نوردی و استفاده از طبیعت می‌پردازند.[۱]

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---