مسیحیت پروتستان در اتیوپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
خط ۱: خط ۱:
تاریخ دقیقی برای ورود مذهب پروتستان به اتیوپی ذکر نشده‌است اما حدس زده می‌شود پس از رواج آیین [[مسیحیت کاتولیک در اتیوپی|کاتولیک]] و در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی؛ مذهب پروتستان به وسیله میسیونرهای مذهبی سوئدی به مردم اتیوپی معرفی شده و آغاز رواج آن نیز از استان تیگره بوده‌است. پروتستان‌ها در اتیوپی بیشتر با نام پنتای (Pentay) شناخته می‌شوند. این واژه خلاصه شده اصطلاح پنتاکوستال (Pentecostal) است. پیروان پنتای بخشی از مسیحیان کشور به شمار می‌روند که به سایر کلیساهای اتیوپی، از قبیل ارتدوکس و [[مسیحیت کاتولیک در اتیوپی|کاتولیک]] وابسته نیستند. درباره تعداد پروتستان‌های اتیوپی آمارهای متفاوتی وجود دارد اما طبق آخرین آمارها و براساس مجله مسیحیت امروز حدود %20 از پیروان مسیحیت در اتیوپی را شامل می شوند<ref>Christianity Today (2011). 18</ref>. پیروان رسمی مذهب پروتستان بیشتر در مناطق جنوبی اتیوپی سکونت دارند<ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 184-185.</ref>.
تاریخ دقیقی برای ورود مذهب پروتستان به [[اتیوپی]] ذکر نشده‌است اما حدس زده می‌شود پس از رواج آیین [[مسیحیت کاتولیک در اتیوپی|کاتولیک]] و در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی؛ مذهب پروتستان به وسیله میسیونرهای مذهبی سوئدی به مردم اتیوپی معرفی شده و آغاز رواج آن نیز از استان تیگره بوده‌است. پروتستان‌ها در اتیوپی بیشتر با نام پنتای (Pentay) شناخته می‌شوند. این واژه خلاصه شده اصطلاح پنتاکوستال (Pentecostal) است. پیروان پنتای بخشی از مسیحیان کشور به شمار می‌روند که به سایر کلیساهای اتیوپی، از قبیل ارتدوکس و [[مسیحیت کاتولیک در اتیوپی|کاتولیک]] وابسته نیستند. درباره تعداد پروتستان‌های اتیوپی آمارهای متفاوتی وجود دارد اما طبق آخرین آمارها و براساس مجله مسیحیت امروز حدود %20 از پیروان مسیحیت در اتیوپی را شامل می شوند<ref>Christianity Today (2011). 18</ref>. پیروان رسمی مذهب پروتستان بیشتر در مناطق جنوبی اتیوپی سکونت دارند<ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 184-185.</ref>.


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۵۴

تاریخ دقیقی برای ورود مذهب پروتستان به اتیوپی ذکر نشده‌است اما حدس زده می‌شود پس از رواج آیین کاتولیک و در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی؛ مذهب پروتستان به وسیله میسیونرهای مذهبی سوئدی به مردم اتیوپی معرفی شده و آغاز رواج آن نیز از استان تیگره بوده‌است. پروتستان‌ها در اتیوپی بیشتر با نام پنتای (Pentay) شناخته می‌شوند. این واژه خلاصه شده اصطلاح پنتاکوستال (Pentecostal) است. پیروان پنتای بخشی از مسیحیان کشور به شمار می‌روند که به سایر کلیساهای اتیوپی، از قبیل ارتدوکس و کاتولیک وابسته نیستند. درباره تعداد پروتستان‌های اتیوپی آمارهای متفاوتی وجود دارد اما طبق آخرین آمارها و براساس مجله مسیحیت امروز حدود %20 از پیروان مسیحیت در اتیوپی را شامل می شوند[۱]. پیروان رسمی مذهب پروتستان بیشتر در مناطق جنوبی اتیوپی سکونت دارند[۲].

کتابشناسی

  1. Christianity Today (2011). 18
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 184-185.