انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
=== ''انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین'' ===
=== ''انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین'' ===
انجمن نویسندگان [[چین]] تشکیلاتی مردم نهاد و یکی از مهم­ترین اعضای فدراسیون ادبی و هنری چن است. این انجمن در 23ژوئیه­‌ی سال1949میلادی تأسیس و 39گروه از نویسندگان ادبی در این انجمن عضویت دارند. کنگره­‌ی ملی سراسری اعضای این انجمن هر 5سال یکبار تشکیل و اعضای کمیته­‌ی مرکزی انجمن با رأی اعضا برای 5 سال انتخاب می­‌شوند. این انجمن دارای 11کمیته­‌ی کاری و تخصصی از جمله کمیته­‌ی رمان نویسی؛ کمیته­‌ی ادبیات کودکان؛ کمیته­‌ی ادبیات اقلیت‌­های قومی؛ کمیته‌­ی ادبیات فیلم و نمایش؛ کمیته­‌ی دفاع از حقوق مؤلفان و مصنفان؛ کمیته­‌ی مبادلات خارجی؛ و کمیته­‌ی مبادلات ادبی میان نویسندگان چینی با نویسندگان هنگ­کنگ، ماکائو و تایوان است.
انجمن نویسندگان [[چین]] تشکیلاتی مردم نهاد و یکی از مهم ­ترین اعضای فدراسیون ادبی و هنری چن است. این انجمن در 23ژوئیه­‌ی سال1949میلادی تأسیس و 39گروه از نویسندگان ادبی در این انجمن عضویت دارند. کنگره­‌ی ملی سراسری اعضای این انجمن هر 5سال یکبار تشکیل و اعضای کمیته­‌ی مرکزی انجمن با رأی اعضا برای 5 سال انتخاب می­‌شوند. این انجمن دارای 11کمیته­‌ی کاری و تخصصی از جمله کمیته­‌ی رمان نویسی؛ کمیته­‌ی ادبیات کودکان؛ کمیته­‌ی ادبیات اقلیت‌­های قومی؛ کمیته‌­ی ادبیات فیلم و نمایش؛ کمیته­‌ی دفاع از حقوق مؤلفان و مصنفان؛ کمیته­‌ی مبادلات خارجی؛ و کمیته­‌ی مبادلات ادبی میان نویسندگان چینی با نویسندگان هنگ­کنگ، ماکائو و تایوان است.


انجمن نویسندگان چینی، برای گسترش و رشد [[ادبیات معاصر چین]] پنج جایزه­‌ی مهم ادبی به راه انداخته که شامل جایزه­‌ی ادبی«لوشون (Lu Xun)»، جایزه­‌ی ادبی«مائو دونMao Dun)»، جایزه­‌ی ادبیات کودک سونگ­چینگ­لینگ، جایزه­‌ی ادبی ادبیات اقلیت­‌های قومی و جایزه‌­ی ادبی جوانان می­شود. افزون بر این جوایز ادبی، فستیوال­‌ها و جشنواره‌­های مختلف ادبی استانی و منطقه‌­ای متعددی نیز به‌­صورت سالانه و دوره­‌ای در مناطق مختلف این کشور برگزار می­شود. مشخصات برخی از جشنواره­‌ها و جوایز ادبی مهم و معروف چین عبارتند از:
انجمن نویسندگان چینی، برای گسترش و رشد [[ادبیات معاصر چین]] پنج جایزه­‌ی مهم ادبی به راه انداخته که شامل جایزه­‌ی ادبی«لوشون (Lu Xun)»، جایزه­‌ی ادبی«مائو دونMao Dun)»، جایزه­‌ی ادبیات کودک سونگ­چینگ­لینگ، جایزه­‌ی ادبی ادبیات اقلیت­‌های قومی و جایزه‌­ی ادبی جوانان می­شود. افزون بر این جوایز ادبی، فستیوال­‌ها و جشنواره‌­های مختلف ادبی استانی و منطقه‌­ای متعددی نیز به‌­صورت سالانه و دوره­‌ای در مناطق مختلف این کشور برگزار می­شود. مشخصات برخی از جشنواره­‌ها و جوایز ادبی مهم و معروف چین عبارتند از:


-جایزه‌­ی ادبی مائو دون: این جایزه که یکی از مهم­ترین جوایز ادبی چین است، در سال1981میلادی با هدف توسعه­‌ی [[ادبیات چینی]] راه اندازی شد و هر چهار سال یکبار برگزار می­شود. آثاری که برای دریافت این جایزه کاندید می­شوند بایستی در داخل چین و توسط نویسنده­ای چینی در فاصله‌­ی زمانی بین دو دوره­ از برگزاری جایزه تولید شده باشد.  
-جایزه‌­ی ادبی مائو دون: این جایزه که یکی از مهم ­ترین جوایز ادبی [[چین]] است، در سال1981میلادی با هدف توسعه­‌ی [[ادبیات چینی]] راه اندازی شد و هر چهار سال یکبار برگزار می­شود. آثاری که برای دریافت این جایزه کاندید می­شوند بایستی در داخل [[چین]] و توسط نویسنده ­ای چینی در فاصله‌­ی زمانی بین دو دوره­ از برگزاری جایزه تولید شده باشد.  


-جایزه‌­ی ادبی لوشون: این جایزه به منظور بزرگداشت لوشون ادیب و نویسنده­‌ی نوپرداز معاصر چین تأسیس شده است. هدف این جشنواره تشویق رمان­‌ها، داستان­‌های کوتاه، رپرتاژها، اشعار، مقالات، نقدهای ادبی، و ترجمه­‌های صورت گرفته از [[زبان چینی]] و به زبان چینی است و برای هر رشته­‌ی ادبی یک جایزه اعطا می­شود.  
-جایزه‌­ی ادبی لوشون: این جایزه به منظور بزرگداشت لوشون ادیب و نویسنده­‌ی نوپرداز معاصر [[چین]] تأسیس شده است. هدف این جشنواره تشویق رمان­‌ها، داستان­‌های کوتاه، رپرتاژها، اشعار، مقالات، نقدهای ادبی، و ترجمه­‌های صورت گرفته از [[زبان چینی]] و به زبان چینی است و برای هر رشته­‌ی ادبی یک جایزه اعطا می­شود.  


-جایزه­‌ی ادبی لائوشه (Lao She): این جایزه در سال1999 توسط انجمن ادبی [[پکن]] و بنیاد لائوشه راه اندازی شده و هدف آن انتخاب و بزرگداشت بهترین نویسندگان پکن است. این جایزه دو سال یکبار برگزار می­شود. این جایزه شامل آثار و رمان­‌های بلند، نمایشنامه، متن فیلم، نمایشنامه­‌ی رادیویی و... می­گردد. این جایزه مهم­ترین و معتبرترین جایزه‌­ی ادبی شهر پکن به‌­شمار می­رود.
-جایزه­‌ی ادبی لائوشه (Lao She): این جایزه در سال1999 توسط انجمن ادبی [[پکن]] و بنیاد لائوشه راه اندازی شده و هدف آن انتخاب و بزرگداشت بهترین نویسندگان [[پکن]] است. این جایزه دو سال یکبار برگزار می­شود. این جایزه شامل آثار و رمان­‌های بلند، نمایشنامه، متن فیلم، نمایشنامه­‌ی رادیویی و... می­گردد. این جایزه مهم ­ترین و معتبرترین جایزه‌­ی ادبی شهر [[پکن]] به‌­شمار می­رود.


-جایزه‌­ی ادبیات نمایشنامه­‌ای چائویو([[انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین#%20ftn4|Chao Yu]]): این جایزه­‌ی ادبیات نمایشی در سال1980میلادی با همکاری [[وزارت فرهنگ چین]] و انجمن ادبی نمایشنامه نویسی راه اندازی شد. این جشنواره­ی ادبی معتبرترین جایزه‌­ی نمایشنامه نویسی در سطح کشور چین است. این فستیوال که ابتدا به نام جایزه­‌ی ملی نمایشنامه نویسی معروف بود، در سال1994 با هدف بزرگداشت نمایشنامه نویس مشهور معاصر چین، آقای چائویو، به نام وی تغییر یافت. این جشنواره هر سال یکبار برگزار می­گردد. (China Encyclopedia,2008) <ref><sub>سابقی علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی جلد اول ص1125</sub></ref>
-جایزه‌­ی ادبیات نمایشنامه­‌ای چائویو([[انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین#%20ftn4|Chao Yu]]): این جایزه­‌ی ادبیات نمایشی در سال1980میلادی با همکاری [[وزارت فرهنگ چین]] و انجمن ادبی نمایشنامه نویسی راه اندازی شد. این جشنواره­ ی ادبی معتبرترین جایزه‌­ی نمایشنامه نویسی در سطح کشور [[چین]] است. این فستیوال که ابتدا به نام جایزه­‌ی ملی نمایشنامه نویسی معروف بود، در سال1994 با هدف بزرگداشت نمایشنامه نویس مشهور معاصر [[چین]]، آقای چائویو، به نام وی تغییر یافت. این جشنواره هر سال یکبار برگزار می­گردد. <ref>-China Encyclopedia.(2008). China Encyclopedia Compilation Group, China International Press.</ref> <ref><sub>سابقی علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی جلد اول ص1125</sub></ref>


==== کتابشناسی ====
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۸

انجمن نویسندگان و جوایز ادبی چین

انجمن نویسندگان چین تشکیلاتی مردم نهاد و یکی از مهم ­ترین اعضای فدراسیون ادبی و هنری چن است. این انجمن در 23ژوئیه­‌ی سال1949میلادی تأسیس و 39گروه از نویسندگان ادبی در این انجمن عضویت دارند. کنگره­‌ی ملی سراسری اعضای این انجمن هر 5سال یکبار تشکیل و اعضای کمیته­‌ی مرکزی انجمن با رأی اعضا برای 5 سال انتخاب می­‌شوند. این انجمن دارای 11کمیته­‌ی کاری و تخصصی از جمله کمیته­‌ی رمان نویسی؛ کمیته­‌ی ادبیات کودکان؛ کمیته­‌ی ادبیات اقلیت‌­های قومی؛ کمیته‌­ی ادبیات فیلم و نمایش؛ کمیته­‌ی دفاع از حقوق مؤلفان و مصنفان؛ کمیته­‌ی مبادلات خارجی؛ و کمیته­‌ی مبادلات ادبی میان نویسندگان چینی با نویسندگان هنگ­کنگ، ماکائو و تایوان است.

انجمن نویسندگان چینی، برای گسترش و رشد ادبیات معاصر چین پنج جایزه­‌ی مهم ادبی به راه انداخته که شامل جایزه­‌ی ادبی«لوشون (Lu Xun)»، جایزه­‌ی ادبی«مائو دونMao Dun)»، جایزه­‌ی ادبیات کودک سونگ­چینگ­لینگ، جایزه­‌ی ادبی ادبیات اقلیت­‌های قومی و جایزه‌­ی ادبی جوانان می­شود. افزون بر این جوایز ادبی، فستیوال­‌ها و جشنواره‌­های مختلف ادبی استانی و منطقه‌­ای متعددی نیز به‌­صورت سالانه و دوره­‌ای در مناطق مختلف این کشور برگزار می­شود. مشخصات برخی از جشنواره­‌ها و جوایز ادبی مهم و معروف چین عبارتند از:

-جایزه‌­ی ادبی مائو دون: این جایزه که یکی از مهم ­ترین جوایز ادبی چین است، در سال1981میلادی با هدف توسعه­‌ی ادبیات چینی راه اندازی شد و هر چهار سال یکبار برگزار می­شود. آثاری که برای دریافت این جایزه کاندید می­شوند بایستی در داخل چین و توسط نویسنده ­ای چینی در فاصله‌­ی زمانی بین دو دوره­ از برگزاری جایزه تولید شده باشد.

-جایزه‌­ی ادبی لوشون: این جایزه به منظور بزرگداشت لوشون ادیب و نویسنده­‌ی نوپرداز معاصر چین تأسیس شده است. هدف این جشنواره تشویق رمان­‌ها، داستان­‌های کوتاه، رپرتاژها، اشعار، مقالات، نقدهای ادبی، و ترجمه­‌های صورت گرفته از زبان چینی و به زبان چینی است و برای هر رشته­‌ی ادبی یک جایزه اعطا می­شود.

-جایزه­‌ی ادبی لائوشه (Lao She): این جایزه در سال1999 توسط انجمن ادبی پکن و بنیاد لائوشه راه اندازی شده و هدف آن انتخاب و بزرگداشت بهترین نویسندگان پکن است. این جایزه دو سال یکبار برگزار می­شود. این جایزه شامل آثار و رمان­‌های بلند، نمایشنامه، متن فیلم، نمایشنامه­‌ی رادیویی و... می­گردد. این جایزه مهم ­ترین و معتبرترین جایزه‌­ی ادبی شهر پکن به‌­شمار می­رود.

-جایزه‌­ی ادبیات نمایشنامه­‌ای چائویو(Chao Yu): این جایزه­‌ی ادبیات نمایشی در سال1980میلادی با همکاری وزارت فرهنگ چین و انجمن ادبی نمایشنامه نویسی راه اندازی شد. این جشنواره­ ی ادبی معتبرترین جایزه‌­ی نمایشنامه نویسی در سطح کشور چین است. این فستیوال که ابتدا به نام جایزه­‌ی ملی نمایشنامه نویسی معروف بود، در سال1994 با هدف بزرگداشت نمایشنامه نویس مشهور معاصر چین، آقای چائویو، به نام وی تغییر یافت. این جشنواره هر سال یکبار برگزار می­گردد. [۱] [۲]

کتابشناسی

  1. -China Encyclopedia.(2008). China Encyclopedia Compilation Group, China International Press.
  2. سابقی علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی جلد اول ص1125