پوشش گیاهی روسیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''پوشش گیاهی''' 1)  منطقه توندار یا شمالی: این منطقه بسیار سرد وبه علت وزش همیشگی بادهای سرد و کافی نبودن خاک در آن به جز خزه و گلسنگ، چیزی نمی­روید. این منطقه را در اصطلاح توندرا می­گویند و به ندرت ممکن است در بعضی نواحی این منطقه درختانی از نوع ع...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''پوشش گیاهی'''


1)  منطقه توندار یا شمالی: این منطقه بسیار سرد وبه علت وزش همیشگی بادهای سرد و کافی نبودن خاک در آن به جز خزه و گلسنگ، چیزی نمی­روید. این منطقه را در اصطلاح توندرا می­گویند و به ندرت ممکن است در بعضی نواحی این منطقه درختانی از نوع عرعر و بید بروید. ولی هرگز ارتفاع این درختان از 30 سانتی متر تجاوز نمی­کند.


2) منطقه تایگاه یا جنگل ها: این منطقه نزدیک به نیمی از بخش شمالی [[روسیه]] اروپا را فراگرفته است و خود به دو بخش تقسیم می­شود . در شمال بیشتر درخت ها از نوع سرو، کاج، عرعر، صنوبر و در جنوب بیشتر از نوع سپیدار و بلوط است.
1)  منطقه توندار یا شمالی: این منطقه بسیار سرد و به علت وزش همیشگی بادهای سرد و کافی نبودن خاک در آن به جز خزه و گلسنگ، چیزی نمی ­روید. این منطقه را در اصطلاح توندرا می­ گویند و به ندرت ممکن است در بعضی نواحی این منطقه درختانی از نوع عرعر و بید بروید. ولی هرگز ارتفاع این درختان از 30 سانتی متر تجاوز نمی­ کند.


3) منطقه کلاکها یا استپ ها: این منطقه بر حسب رنگ گیاه و نوع به سه قسمت تقسیم می­شود که عبارت از سیاه، خاکستری و سفید می­باشد. منطقه کلاک سیاه یا چرنوزیوم که در حدود 000/900/1 کیلومتر از خاک روسیه آسیا و اروپا را شامل می­شود و بین 1 تا 5/1 متر ضخامت آن و مرکز عمده کشاورزی روسیه و همه نوع گیاهان (خوراکی، صنعتی، علوفه و طبی) در آن می­روید. منطقه استپ های خاکستری در حواشی دریای سیاه و آزوف که دارای ریزش باران ناکافی است و بالاخره منطقه استپ های سفید که در نواحی جنوبی روسیه اروپایی است (همان، 11).
2) منطقه تایگاه یا جنگل ها: این منطقه نزدیک به نیمی از بخش شمالی [[روسیه]] اروپا را فراگرفته است و خود به دو بخش تقسیم می ­شود . در شمال بیشتر درخت ها از نوع سرو، کاج، عرعر، صنوبر و در جنوب بیشتر از نوع سپیدار و بلوط است.
 
3) منطقه کلاک ها یا استپ ها: این منطقه بر حسب رنگ گیاه و نوع به سه قسمت تقسیم می­ شود که عبارت از سیاه، خاکستری و سفید می­ باشد. منطقه کلاک سیاه یا چرنوزیوم که در حدود 1/900/000 کیلومتر از خاک [[روسیه]] آسیا و اروپا را شامل می ­شود و بین 1 تا 1/5 متر ضخامت آن و مرکز عمده کشاورزی [[روسیه]] و همه نوع گیاهان (خوراکی، صنعتی، علوفه و طبی) در آن می­ روید. منطقه استپ های خاکستری در حواشی دریای سیاه و آزوف که دارای ریزش باران ناکافی است و بالاخره منطقه استپ های سفید که در نواحی جنوبی روسیه اروپایی است<ref>شریف الزیاد، حبیب(1387)، شناخت روسیه، تهران، مرکز آموزشی شهید صیاد شیرازی. ص11.</ref><ref>کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، ص 30 .</ref>.
 
نیز نگاه کنید به [[جغرافیای طبیعی روسیه]]، [[روسیه]]، [[جغرافیای انسانی روسیه]]، [[تاریخ روسیه]]
 
= کتابشناسی =

نسخهٔ ‏۲۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۰


1)  منطقه توندار یا شمالی: این منطقه بسیار سرد و به علت وزش همیشگی بادهای سرد و کافی نبودن خاک در آن به جز خزه و گلسنگ، چیزی نمی ­روید. این منطقه را در اصطلاح توندرا می­ گویند و به ندرت ممکن است در بعضی نواحی این منطقه درختانی از نوع عرعر و بید بروید. ولی هرگز ارتفاع این درختان از 30 سانتی متر تجاوز نمی­ کند.

2) منطقه تایگاه یا جنگل ها: این منطقه نزدیک به نیمی از بخش شمالی روسیه اروپا را فراگرفته است و خود به دو بخش تقسیم می ­شود . در شمال بیشتر درخت ها از نوع سرو، کاج، عرعر، صنوبر و در جنوب بیشتر از نوع سپیدار و بلوط است.

3) منطقه کلاک ها یا استپ ها: این منطقه بر حسب رنگ گیاه و نوع به سه قسمت تقسیم می­ شود که عبارت از سیاه، خاکستری و سفید می­ باشد. منطقه کلاک سیاه یا چرنوزیوم که در حدود 1/900/000 کیلومتر از خاک روسیه آسیا و اروپا را شامل می ­شود و بین 1 تا 1/5 متر ضخامت آن و مرکز عمده کشاورزی روسیه و همه نوع گیاهان (خوراکی، صنعتی، علوفه و طبی) در آن می­ روید. منطقه استپ های خاکستری در حواشی دریای سیاه و آزوف که دارای ریزش باران ناکافی است و بالاخره منطقه استپ های سفید که در نواحی جنوبی روسیه اروپایی است[۱][۲].

نیز نگاه کنید به جغرافیای طبیعی روسیه، روسیه، جغرافیای انسانی روسیه، تاریخ روسیه

کتابشناسی

  1. شریف الزیاد، حبیب(1387)، شناخت روسیه، تهران، مرکز آموزشی شهید صیاد شیرازی. ص11.
  2. کرمی، جهانگیر (1392). جامعه و فرهنگ روسیه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد اول، ص 30 .