فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین

از دانشنامه ملل

این فدراسیون، بالاترین و فراگیرترین تشکیلات ادبی و هنری چین است که 40سازمان و تشکیلات ادبی و هنری وابسته را در سطح ملی هدایت و مدیریت می­‌کند. فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین فعالیت خود را در سال1949میلادی و به­ صورت ملی آغاز نمود. این سازمان با بیش از80هزار عضو نویسنده و هنرمند درجه­‌ی یک، گسترده­‌ترین تشکیلات در نوع خود در داخل چین و سراسر جهان است. 50 انجمن­ ادبی و هنری از سرتاسر کشور عضو این فدراسیون هستند که عبارتند از: انجمن نویسندگان چین؛ انجمن هنر تئاتر چین؛ انجمن فیلم چین؛ انجمن موسیقی‌دانان چین؛ انجمن نقاشان چین؛ انجمن رقاصان چین؛ انجمن ادبی و هنری فولکلور چین، انجمن عکاسان چین؛ انجمن خوش­نویسان چین؛ انجمن آکروبات بازان چین؛ انجمن هنرمندان تلویزیونی چین؛ 32انجمن ادبی و هنری استان­‌های چین؛ انجمن ادبی و هنری منطقه­‌ی سین­کیانگ؛ و 6انجمن ادبی و هنری وابسته به وزارتخانه­‌ها و مؤسسات دولتی.

هدف اصلی این فدراسیون تحقق شعار همیشگی«بگذار یک‌صد گل بشکفد و صد مکتب فکری رشد کند» است، و تلاش می­‌کند روح فرهنگ و تمدن سوسیالیستی حزب حاکم کمونیست را از طریق ادبیات و هنر در جامعه­‌ی چین گسترش دهد. برگزاری نمایشگاه­‌های سطح بالای هنری و جشنواره­‌های سراسری ادبی، اجرای پژوهش­‌های ادبی و هنری، دفاع از حقوق هنرمندان و نویسندگان و خالقان آثار ادبی، بهبود وضعیت معیشتی اعضا و حل مشکلات آنان، توسعه­‌ی مبادلات ادبی و هنری با کشورهای مختلف و... از جمله وظایف این فدراسیون به ­شمار می­‌رود. این سازمان افزون بر استفاده از بودجه­‌ی دولتی و دریافت حق عضویت، از طریق فعالیت­‌های تجاری و اقتصادی شرکت­‌های تابعه که در زمینه­‌های انتشارات، تولیدات سمعی و بصری، آژانس­‌های مسافرتی و هتل­‌های در اختیار، هزینه­‌های خود را تأمین می‌­کند. این فدراسیون بیش از30 مجله­ و نشریه در زمینه­‌های مختلف ادبی و هنری منتشر می­‌سازد و دارای 7مؤسسه­‌ی بزرگ انتشاراتی و تولید محصولات سمعی و بصری، یک مرکز بزرگ تولید فیلم و سریال نیز هست. البته، انجمن­‌های ادبی محلی نیز هرکدام دارای نشریات خاص خود می‌­باشند.

این فدراسیون، سالانه صدها برنامه و فعالیت در سطح بین المللی و با همکاری همتایان خارجی خود برگزار و با عزام هیئت­‌های ادبی و هنری و هم­چنین، دعوت از هیئت‌­های مشابه خارجی، ارتباطات دوستانه­‌ی ادبی و هنری چین با سایر کشورها را توسعه می‌­دهد.[۱]

کتاب شناسی

  1. سابقی، محمد علی(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد اول، ص312-313