فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین
این فدراسیون، بالاترین و فراگیرترین تشکیلات ادبی و هنری چین است که 40سازمان و تشکیلات ادبی و هنری وابسته را در سطح ملی هدایت و مدیریت میکند. فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین فعالیت خود را در سال1949میلادی و به صورت ملی آغاز نمود. این سازمان با بیش از80هزار عضو نویسنده و هنرمند درجهی یک، گستردهترین تشکیلات در نوع خود در داخل چین و سراسر جهان است. 50 انجمن ادبی و هنری از سرتاسر کشور عضو این فدراسیون هستند که عبارتند از: انجمن نویسندگان چین؛ انجمن هنر تئاتر چین؛ انجمن فیلم چین؛ انجمن موسیقیدانان چین؛ انجمن نقاشان چین؛ انجمن رقاصان چین؛ انجمن ادبی و هنری فولکلور چین، انجمن عکاسان چین؛ انجمن خوشنویسان چین؛ انجمن آکروبات بازان چین؛ انجمن هنرمندان تلویزیونی چین؛ 32انجمن ادبی و هنری استانهای چین؛ انجمن ادبی و هنری منطقهی سینک یانگ؛ و 6انجمن ادبی و هنری وابسته به وزارتخانهها و مؤسسات دولتی.
اهداف
هدف اصلی این فدراسیون تحقق شعار همیشگی«بگذار یکصد گل بشکفد و صد مکتب فکری رشد کند» است، و تلاش میکند روح فرهنگ و تمدن سوسیالیستی حزب حاکم کمونیست را از طریق ادبیات و هنر در جامعهی چین گسترش دهد.
وظایف
برگزاری نمایشگاههای سطح بالای هنری و جشنوارههای سراسری ادبی، اجرای پژوهشهای ادبی و هنری، دفاع از حقوق هنرمندان و نویسندگان و خالقان آثار ادبی، بهبود وضعیت معیشتی اعضا و حل مشکلات آنان، توسعهی مبادلات ادبی و هنری با کشورهای مختلف و... از جمله وظایف این فدراسیون به شمار میرود. این سازمان افزون بر استفاده از بودجهی دولتی و دریافت حق عضویت، از طریق فعالیتهای تجاری و اقتصادی شرکتهای تابعه که در زمینههای انتشارات، تولیدات سمعی و بصری، آژانسهای مسافرتی و هتلهای در اختیار، هزینههای خود را تأمین میکند. این فدراسیون بیش از30 مجله و نشریه در زمینههای مختلف ادبی و هنری منتشر میسازد و دارای 7مؤسسهی بزرگ انتشاراتی و تولید محصولات سمعی و بصری، یک مرکز بزرگ تولید فیلم و سریال نیز هست. البته، انجمنهای ادبی محلی نیز هرکدام دارای نشریات خاص خود میباشند.
فعالیت های بین المللی
این فدراسیون، سالانه صدها برنامه و فعالیت در سطح بین المللی و با همکاری همتایان خارجی خود برگزار و با عزام هیئتهای ادبی و هنری و همچنین، دعوت از هیئتهای مشابه خارجی، ارتباطات دوستانهی ادبی و هنری چین با سایر کشورها را توسعه میدهد.[۱]
نیز نگاه کنید به
مهم ترین سازمان های اجتماعی چین؛ فدراسیون سراسری زنان چین؛ انجمن دوستی خلق چین با کشورهای خارجی؛ انجمن سراسری خبرنگاران چین؛ انجمن علوم و فناوری چین
کتابشناسی
- ↑ سابقی،علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد1، ص. 312-313.