مشکلات و مخاطرات مسلمانان در اتیوپی
در بررسی سیر تاریخی مسلمانان برخی از مشکلات آنها مورد بررسی قرار گرفت. وجود اختلافات داخلی بین علماء و رهبران مسلمان از مشکلات مهم جامعه اسلامی اتیوپی است. بخش عمده این مشکلات به رقابتهای درونی شخصیت های برجسته مسلمان این کشور باز میگردد که عمدتا درصدد به دست گرفتن رهبری جامعه اسلامی اتیوپی میباشند. بخشی از این اختلافات نیز در درون مجلس اعلی امور اسلامی اتیوپی وجود دارد که ناشی از دخالتهای دولت در کنترل این سازمان مهم اسلامی از یک سوی و کوشش برخی از علماء بزرگ کشور در مستقل نگاه داشتن مجلس اعلی امور اسلامی از سوی دیگر میباشد.
فقر، بروز قحطی و خشکسالیهای مقطعی در مناطق مسلمان نشین، سطح بالای بیسوادی در بین روستاییان مسلمان، اطلاعات اندک در مورد اصول و قوانین اسلامی و مهاجرت آرام و تدریجی بعضی از اندیشمندان مسلمان این سرزمین به کشورهای توسعه یافته از دیگر مشکلات مهم جامعه اسلامی اتیوپی بشمار میرود. علاوه بر آن تلاش دولت در و کم اهمیت جلوه دادن مسلمانان که معمولا از طریق ارائه آمارهای نادرست از جمعیت مسلمان این کشور ترسیم میگردد نیز از دیگر چالشهایی است که بارها با اعتراضات شدید علماء مسلمان این کشور مواجه شدهاست.
جدای از چالشهای مزبور، تلاشهای تدریجی و آرام هیئتهای میسیونری برای مسیحی نمودن مسلمانان -خصوصا مسلمانان مستمند روستایی- یکی از مشکلات بزرگ فعلی جامعه اسلامی اتیوپی است. در واقع میتوان گفت کلیساهای مختلف داخلی و هیئت های میسیونری خارجی مستقر در مناطق مختلف اتیوپی طی چند دهه گذشته و به ویژه در دو دهه اخیر اقدامات گستردهای را برای گسترش دین مسیحیت و سوق دادن مسلمانان مستمند و فقیر به دین مسیح آغاز کردهاند که با توزیع برخی کمکهای نقدی و مالی بین آنان نیز همراه بودهاست. این وضعیت که طی چند سال گذشته و با آغاز نهضت بیداری اسلامی در شمال آفریقا شدت یافتهاست. در واقع خطری است که جامعه اسلامی اتیوپی به ویژه مسلمانان مستمند ساکن روستاها و مناطق صحرایی و بیابانی این کشور را هدف گرفته و این در حالی است که بسیاری از مسلمانان به ویژه اندیشمندان و تحصیل کردگان همچنان درگیر اختلافات و منازعات داخلی خود بوده و از اتحاد و انسجام در مقابل پیشروی تدریجی مسیحیان غافل ماندهاند.
براساس اطلاعات موجود تنها در بیست سال گذشته بیش از بیست هزار نفر از مسلمانان اتیوپی به دین مسیح گرویده اند که زنگ خطری برای آینده جامعه اسلامی در این کشور به شمار میرود. توزیع کتب ضد اسلامی، برگزاری کنفرانسهایی علیه دین اسلام با مدیریت کلیساهای داخلی، توزیع وسیع انجیل و دیگر کتب مسیحی بین مسلمانان شهری و روستایی، توزیع لباس و دارو در مناطق مسلمان نشین، تأسیس کلینیک و درمانگاه در روستاهای مسلمان نشین، برگزاری سخنرانیهای ضد اسلامی منظم ماهانه در بین مسلمانان ساده دل روستایی (با بهره گیری از کشیشها و میسیونرهای توانمند) و وارد آمدن شبهات مختلف در مورد دین اسلام از جمله اقداماتی است که توسط کلیساهای مسیحی و در راستای فرآیند مسیحی سازی مسلمانان کشور صورت میگیرد[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
ادیان در اتیوپی؛ اسلام و مسلمانان اتیوپی؛ گروههای شیعیان اتیوپی؛ وهابیت در اتیوپی
کتابشناسی
- ↑ مطالعات و بررسی های کارشناسی امیر بهرام عرب احمدی، نویسنده کتاب در موضوع مخاطرات و مشکلات مسلمانان اتیوپی.
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 177-179.