سازمان کل کاخ های فرهنگی مصر

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۲ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''سازمان کل کاخ ­های فرهنگی:[1]''' این سازمان از مؤسسات فرهنگی مهم مصر است که نقش عمده­ای در ارائه خدمات فرهنگی و هنری دارد. این سازمان که پیشتر با عنوان سازمان فرهنگ عامه فعالیت می­کرد، در سال 1989 با تشکیلات و عنوان جدید مرحله جدید فعالیت­های خ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سازمان کل کاخ ­های فرهنگی:[1] این سازمان از مؤسسات فرهنگی مهم مصر است که نقش عمده­ای در ارائه خدمات فرهنگی و هنری دارد. این سازمان که پیشتر با عنوان سازمان فرهنگ عامه فعالیت می­کرد، در سال 1989 با تشکیلات و عنوان جدید مرحله جدید فعالیت­های خود را آغاز کرد. اهداف اصلی سازمان کل کاخ­های فرهنگی، مشارکت فعال در ارتقاء فرهنگی و جلب توجه مردم به حوزه سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات، هنرهای تجسمی و نیز فعال­سازی حوزه­های کودک، زنان، جوانان و توسعه خدمات کتابخانه­ای در استان­ها است. گروه میراث فرهنگی التنورة از جمله  واحدهای وابسته به این سازمان است که در راستای احیای میراث فرهنگی و هنری فراموش شده و یا در حال فراموشی فعالیت می­کند. طرح اتوبوس هنر زیبا نیز با هدف ارتقاء سطح آگاهی­ها و تأکید بر مفهوم زیبایی و ارزش احساس وابستگی ووفاداری به میهن در میان نسل­های جدید کودک و جوان مصری فعال شده است. این طرح از طریق بکارگیری شیوه­های ابتکاری و بهره­گیری از اندیشه­ها و مفاهیم جدید و پویا، سعی در پیشگیری از سقوط این نسل در گرداب افراطی­گری و تروریسم و خشونت در اندیشه و رفتار دارد. اتوبوس هنر زیبا طبق برنامه مدون، کودکان و نوجوانان را با همراهی ناظر و یک هنرمند تجسمی به تماشای موزه­ها و نمایشگاه­های هنری می­برد. باشگاه­های تکنولوژی ارتباطات نیز از جمله طرح­های فرهنگی هنری وابسته به سازمان کل کاخ­های فرهنگی است که از سال 2003 به اجرا گزارده شده است. امروز 43 باشگاه در مناطق مختلف مصر در این طرح مشارکت دارند. محور برنامه­ها در این طرح، تعامل با زبان جدید و عصر جهانی شدن است. در این برنامه­ها مشارکت کنندگان با شیوه­های گوناگون بهره­برداری از تکنولوژی ارتباطات نوین آشنا شده و از طریق فضای مجازی با جهان امروز و تحولات آن آشنا می­شوند.

از دیگر فعالیت­های سازمان کل کاخ­های فرهنگی، برگزاری جشنواره­های مناسبتی ملی و مشارکت در برخی جشنواره­های بین­المللی است. از جمله جشنواره­ها و مناسبت­هایی که توسط این سازمان برگزار می­شود می­توان از: جشنواره مطالعه برای همگان، جشنواره فرهنگی هنری شب­های رمضان، جشن­های مربوط به زنان خانواده، جشن­های میلاد پیامبر اسلام (ص)، جشنواره حرفه­های سنتی، جشن روز جهانی موسیقی، جشنواره حوزه دریای سرخ و جشنواره کشورهای حوزه رودخانه نیل نام برد. همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی و ادبی مناطق در زمینه­های شعر، رمان و قصه کوتاه از دیگر فعالیت­های این سازمان است.

(www.moe.gov.eg;2014)


[1] - الهیئة العامة لقصور الثقافة