مجموعه های مختلف موزه لوور پاریس

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۰۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « === مجموعه های مختلف : === موزه لوور متشکل از مجموعه های غنی آثار هنری است كه به تمدنها، فرهنگ ها و دوره های مختلف تعلق دارد. این موزه حدود 300000 قطعه دارد که 35000 قطعه از آنها به نمایش گزارده شده و نشان دادن مابقی آثار بیش از سه ماه به طور متوالی به دلی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مجموعه های مختلف :

موزه لوور متشکل از مجموعه های غنی آثار هنری است كه به تمدنها، فرهنگ ها و دوره های مختلف تعلق دارد. این موزه حدود 300000 قطعه دارد که 35000 قطعه از آنها به نمایش گزارده شده و نشان دادن مابقی آثار بیش از سه ماه به طور متوالی به دلیل نوع نگهداری، دست دوم بودن آثار، وضعیت بد آنها یا سری های باستان شناسی غیر ممکن است.

مجموعه ها ی آثار هنری در لوور عبارتند از: آثار باستانی شرق - آثار باستانی مصر - آثار باستانی یونان - آثار باستانی اتروسك ها  (از اقوام اولیه ایتالیایی ها) - آثار باستانی رومی ها - هنرهای اسلامی - پیكر تراشی و تندیس سازی - اشیای هنری - هنرهای تجسمی (نقاشی) - هنرهای گرافیكی

آثار باستانی شرق:دپارتمان آثار باستانی شرق، اشیای به دست آمده از منطقه واقع شده در هند امروز و دریای مدیترانه را در خود جای داده است. موزه لوور دارای سه مجموعه مرتبط با این دپارتمان است که بر اساس جغرافیا و فرهنگ تقسیم شده اند.

•بین النهرین ( سومر ، بابل ، آشور ، آناتولی و.....)  

•ایران

•سرزمین های شام ( مجاور سوریه – فلسطین، شیپر)

آثار هنرهای اسلامی:دپارتمان آثار هنرهای اسلامی در اوت 2003م ایجاد شده و مجموعه های بدست آمده از فرهنگ مشترك بین اسپانیا و هند با هویت تمدن اسلامی را تا قرن نوزدهم طبقه بندی کرده است .این دپارتمان آثار متعدد مربوط به هنر اسلامی را عرضه می نماید.جعبه ساخته شده از عاج فیل اسپانیا به تاریخ 968م،و سرامیک مهم حوضچه سن لوئی  (یکی از برگزیده ترین و اسرارآمیزترین اثر هنر اسلامی كه توسط محمد ابن الزین در ابتدای قرن چهارده خلق شده)، نمونه هایی از آن آثار است. همچنین این بخش به واسطه آثار مهم به دست آمده از حفاری های شوش(ایران) قابل توجه است.این موزه از حیث فضای متناسب با هنرهای اسلامی دو برابر شده و دست کم 3000 اثر در آن به نمایش در آمده اند .

آثار باستانی مصر  :دپارتمان آثار باستانی مصر بر اساس فرمان شارل دهم به تاریخ 15 مه 1826 ایجاد شد. مجموعه با4000 قطعه ای متعلق به کنسول انگلیس سالت که توسط ژان فرانسوا شامپولیون[79]به دست آمد، امروزه آن را موزه متعلق به مصر می نامند. این بخش توسط فونتن ، مهندس معمار در ضلع جنوبی حیاط مربع شكل لوور سروسامان گرفت. تابلوهای نقاشی سقف ها نیز مرهون فرانسوا ادوارد پیکو  و آبل دو پوژول  است. مجموعه آثار باستانی مصر توسط ماریت  با بیش از 6000 اشیا مربوط به حفاری های سراپوم ممفیس  توسعه پیدا کرد. اشیای دیگری نیز از حفاری های انجام شده توسط انستیتو فرانسه قاهره بدست آمده اند و بخشی از سرمایه این دپارتمان از موزه گیمه(1948) فراهم آمده و مابقی نیز خریداری شده اند. در حال حاضر آثار باستانی مصری ها در سه طبقه یعنی آثارمصر رومی و مصر مسیحی در نیم طبقه، و آثار مصر دوره فرعون در طبقه همکف و طبقه اول جای داده شده اند.

آثار باستانی یونان، اتروسک و رومیان:این دپارتمان به سه طبقه تقسیم می شود: آثار یونان پیش از کلاسیک درنیم طبقه، آثار یونان کلاسیک و هلنی در طبقه همکف، همچنین آثار باستانی اتروسک ها و رومیان، تندیس پیروزی ساموتراس، سرامیک های یونانی، نقش هایی بر روی گل پخته، برنز و اشیای گرانبها و باارزش در طبقه اول. «ونوس دو میلو» یکی از معروفترین آثار هنری موزه، مدتها است كه در محور سولی  در بخش بیرونی گالری قرار گرفته و در سال 2008م نیز در سالن پارتنون به معرض نمایش در آمده است .

تندیس ها: در آغاز این موزه فقط تندیس های قدیمی را به نمایش می گذاشت و تنها استثنا دو تندیس برده ها اثر میکل آنژ بود. گالری آنگولم  با 5 سالن اختصاص یافته به آثار دوره رنسانس تا قرن  هیجدهم در سال 1842م افتتاح شد. از سال 1850م تندیس های دوره قرون وسطی افزوده شد، ولی تنها در سال1893م است که دپارتمان تندیس ها مستقل گردید و از وابسته بودن به دپارتمان آثار باستانی باز ماند .گروه بندی تندیس های خلق شده توسط پارک دو مارلی ، به خصوص تندیس های بزرگ سوارکاری مربوط به آنتوان کوی سوکس[80]  و گیوم کوستو[81]، در میان تغییرات و اصلاحات اخیر یاد می شود.

اشیای هنری:یکی ازغنی ترین بخش های موزه لوور، دپارتمان اشیای هنری است. این بخش همواره به واسطه خریدها و کسانی که آثار متعلق به خود را به موزه اعطا می کنند، بزرگ تر می شود. در این بخش جواهرات، تندیس های کوچک، اشیای تزیینی، همچنین مبل و فرش وجود دارد. این اشیا از دوره های اواخر قرون وسطی تا نیمه قرن نوزدهم را در برمی گیرند .

نقاشی ها :امروزه دپارتمان نقاشی ها در حدود 6000 تابلو را در بردارد که از دوره قرون وسطی تا سال 1848م را در برمی گیرد. صرف نظراز استثناهای تقریبا نادر، آثار دوره پسین به موزه اورسی(به هنگام تاسیس آن در سال 1986م) انتقال یافته است. مجموعه نقاشی ها از همان سال 1794م توسط مدارس ملی  تقسیم بندی شدو سازماندهی مجموعه های نقاشی دارای نقایصی بوده است.بنابر این آثار ایتالیایی در طبقه اول، نزدیك تابلوهای بزرگ فرانسوی مکتب رمانتیک قرار دارد و آثار فرانسوی درست در جوار نقاشی قرن هفده هلند در معرض نمایش عمومی قراردارند و شاهکار های نقاشی به صورت متوالی در پیش دیدگان بازدید کنندگان رژه می روند.

هنرهای گرافیکی :دپارتمان هنرهای گرافیکی امروزه با بیش از 130000 قطعه، در سه بخش مختلف دسته بندی شده است:

در ابتدا بخش طرح ها توسط مجموعه قدیمی پادشاهان فرانسه به وجود آمد و در ادامه همواره توسط فتوحات و اهدای آثار به موزه توسعه پیدا کرد.تعداد 14000 مس حکاکی شده به ویژه مس های بدست آمده از کابینه کلیشه های پادشاه در بخش کنده کاری نگهداری می شو ند. مجموعه ادموندروچیلد  با حدود 40000 مهر، 3000 طرح و 500 کتاب مصور در سال 1936م به لوور اهدا شد. با توجه به تعداد قطعات و حساسیت کاغذها به نور، نمایش دائم و ثابت این مجموعه اسناد غیر ممکن است. این اسناد می توانند در نمایشگاه های موقتی یعنی در سالن مشاوره عرضه شوند. بعلاوه، تلاش جدی برای شماره گذاری آنان نیز به پایان رسیده است .

بخش تاریخ لوور و لوور قرون وسطی:سالن های متعددی به تاریخ لوور اختصاص یافته است.نیم طبقه اول در ضلع سولی به تاریخ لوور می پردازد، اما به ندرت برای عموم مردم باز است.

هنر و تمدن آفریقا ، آسیا ، اقیانوسیه و آمریکا:صدها شی هنری بالاخص تندیس ها كه توسط ژاک کرشاش[82]  گزینش شده، از سال 2000 م در این مجموعه طبقه بندی شده اند. آثار عرضه شده در پاویون سسیون در لوور، به محل ثابت و دائم درموزه «که برانلی» انتقال یافت (كه در ژوئن 2006م افتتاح شد).