فرقه‌های مسیحی سیرالئون

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۲۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''فرقه‌های مسیحی سیرالئون''' '''1-2-2-6- فرقه رومن کاتولیک(کاتولیک رم):''' کلیسای رومن کاتولیک قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین فرقه مسیحی در کشور سیرالئون به‌شمار می‌رود که دارای یک اسقف‌نشین اعظم در شهرهای فریتاون و «بو» است. اسقف‌نشین‌های «کنما» و «م...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فرقه‌های مسیحی سیرالئون

1-2-2-6- فرقه رومن کاتولیک(کاتولیک رم):

کلیسای رومن کاتولیک قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین فرقه مسیحی در کشور سیرالئون به‌شمار می‌رود که دارای یک اسقف‌نشین اعظم در شهرهای فریتاون و «بو» است. اسقف‌نشین‌های «کنما» و «مکنی» نیز تحت نظارت این اسقف نشین اعظم قرار دارند. سراسقف اعظم سیرالئون توسط پاپ بندیکت شانزدهم تعیین و منصوب می‌شود. از سال 2010 اسقف نشین «بو»، بدستور مستقیم پاپ، از اسقف‌ نشین اعظم سیرالئون جدا شده و یکی از روحانیون مسیحی سیرالئون به ریاست این اسقف نشین منصوب گشته است.

هیأت‌های میسیونری وابسته به کلیسای رومن کاتولیک از اوایل قرن شانزدهم در سواحل سیرالئون فعالیت‌های تبلیغی خود را آغاز کرده‌اند با این حال مردم این کشور از آن زمان تاکنون چندان تمایلی در ورود به کلیسا نداشته‌اند. (Osagie, 2000: 55) مذهب رومن کاتولیک سیرالئون دارای ده‌ها کلیسای کوچک و بزرگ و مدرسه مذهبی در شهرهای مختلف این کشور از جمله در فریتاون، بو، مکنی و کنما است. مشهورترین مرکز آموزشی رومن کاتولیک در کشور سیرالئون مدرسه دینی دخترانه سنت جوزف[29] است که یکی از قدیمی‌ترین مدارس مسیحی و قاره آفریقا به‌شمار می‌رود و در سال 1866 توسط راهبه‌هایی از ایتالیا، فرانسه و ایرلند بنیان نهاده شده‌است. مدرسه پسرانه سنت ادوارد[30] از دیگر مراکز آموزشی مشهور کلیسای رومن کاتولیک سیرالئون است که پسران را از سن سه سالگی تا 12 سالگی تحت پوشش خود قرار می‌دهد. این مدرسه دینی نیز همچون مدرسه دخترانه سنت جوزف یکی از قدیمی‌ترین مراکز دینی مسیحی در قاره آفریقا به‌شمار می‌رود و در سال 1865 توسط کشیشی فرانسوی تأسیس شده‌است. در این دو مرکز که تحت نظارت مستقیم کلیسای رومن کاتولیک قرار دارند دروس دینی مختلفی به دانش آموزان تعلیم داده می‌شود و دانش آموختگان برتر دبیرستان سنت ادوارد برای ادامه تحصیل به واتیکان اعزام می‌شوند.

هرچند آمار دقیقی از پیروان فرقه رومن کاتولیک در سیرالئون وجود ندارد و بسیاری از مسیحیان این فرقه طی چند دهه گذشته به اسلام گرویده‌اند ولی تخمین زده شده که در حال حاضر 175 هزار نفر از مسیحیان سیرالئون عضو این کلیسا می‌‌باشند. (Haggard, 2002: 2318)


2-2-2-6- باپتیست:

فرقه باپتیست از فرقه‌های نسبتاً مهم مسیحی سیرالئون به‌شمار می‌رود. این فرقه دارای چند کلیسا در شهرهای فریتاون، بو و کنما است و چند هیأت میسیونری باپتیست در مناطق روستایی سیرالئون استقرار دارند. باپتیست‌ها علاوه بر انجام اعمال مذهبی خاص خود هر سال چند گردهمایی در فریتاون برگزار می‌کنند.

3-2-2-6-فرقه پنتاکوستال: فرقه پنتاکوستال دارای پیروان اندکی در کشور سیرالئون است و اکثر پیروان آن در شهر فریتاون متمرکز شده‌اند. این فرقه مسیحی در سیرالئون به «کلیسای کتب عهد جدید مسیحیان» شهرت دارد. [31]کلیسای پنتاکوستال دارای یک مرکز آموزشی در شهر فریتاون است که از سال 2002 فعالیت خود را آغاز کرده‌است. www.missionstudies.org))

4-2-2-6- فرقه متدیست: کلیسای متدیست از فرقه‌های مهم و قدیمی مسیحیت در کشور سیرالئون به‌شمار می‌رود که از اواخر قرن نوزدهم و از زمان مهاجرت گروهی از سیاهان آفریقایی آمریکایی از کانادا به سیرالئون در شهر فریتاون و برخی از مناطق غربی کشور، پیروانی را به خود اختصاص داده‌است. چند فرقه میسیونری وابسته به کلیسای متدیست نیز در شهرها و روستاهای سیرالئون استقرار دارند. متدیست‌های سیرالئون به چند شاخه تقسیم می‌شوند که کلیسای متدیست «ابنزر»[32] مشهورترین شاخه این فرقه به‌شمار می‌رود. این شاخه متدیست که مرکز اصلی آن در شهر فریتاون قرار دارد دارای کلیسایی قدیمی در پایتخت است که در زمره بناهای تاریخی کشور سیرالئون محسوب می‌شود. در مجاورت این کلیسا نیز مدرسه‌ای مذهبی ویژه تربیت کشیش قرار دارد و دانش آموزانی که قصد دارند در مسلک کشیش‌های متدیست جای گیرند در این مرکز آموزشی تحصیل می‌کنند. این کلیسا در واقع شاخه‌ای از کلیسا متدیست «راودون استریت» به‌شمار می‌رود. www.historyofchristianityinafrica.com/sierraleone/2011))

5-2-2-6- فرقه راودون استریت متدیست[33]

این کلیسا از شعبات فرقه متدیست‌ است که در گذشته‌های نسبتاً دور به قدیمی‌ترین بخش شهر فریتاون موسوم به «ستلرتاون»[34] تعلق داشت. کلیسای راودون استریت توسط گروهی از بردگان سابق که از آمریکا به سیرالئون مهاجرت کرده و در این کشور به «نووا اسکوتین ستلرز»[35] شهرت یافتند تأسیس شد. سبک نیایش پیروان این فرقه مسیحی برگرفته از نحوه نیایش مذهبی نخستین بردگان آزاد شده مهاجر به این سرزمین و دربرگیرنده نوعی غم و اندوه حزن‌آور است که از رنج و درد نخستین مهاجران سابقاً برده به سیرالئون حکایت دارد. در مجموع می‌توان گفت سبک و نحوه اعمال مذهبی پیروان کلیسای راودون استریت شباهت زیادی به نیایش آفریقایی آمریکایی‌ها دارد و عمیقاً متأثر از فرهنگ آنهاست.