صنعت گردشگری تونس
تونس نخستین کشور در جهان عرب و دومین کشور در آفریقاستکه توانسته است به الگوی توسعه افتهای در صنعت گردشگری با رعایت استانداردهای بینالمللی برسد و از نخستین کشورهای اسلامی است که در کنار راهاندازی گردشگری جوانان به گردشگری خانواده نیز با هدف کاهش آسیبهای اخلاقی موجود در این صنعت توجه میکند. خورشید، دریا، ماسههای طلایی نرم ساحل و بیابان، منابع طبیعی خدادادی به همراه امکانات گردشگری مانند هتل، وسایل تفریحی و نیروهای کارآمد و کاردان، فضای مطبوعی را برای گردشگران فراهم کرده است. ساحل دریا، چشمههای آبگرم، بیابان شنهای روان و آثار باستانی بهجامانده از دوران فینیقی، رومی و عرب مهمترین فضای گردشگری در این کشور است و سهم مهمی در درآمد ملی بر عهده دارد. بازیهای آبی، حمام آفتاب، آبدرمانی، گلف، تنیس و بیابانگردی با شتر یا موتور در این کشور بسیار رواج دارد.
۱۲۵
۱. المعهد الفرانسي للتعاون: www.ifctunisie.org ۲، المعهد الثقافی الصقلی: مجمع اورستیادی دی جیبلینا.
۱۲۶
شمار جهانگردان خارجی در تونس از رقم ۴۶ هزار نفر در سال ۱۹۶۱ میلادی، به ۴۱۱ هزار نفر در سال ۱۹۷۰ با درآمدی معادل ۲۹ میلیون دلار رسید که این رقم در سال ۱۹۹۰ به ۴ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز به و ششونیم میلیون نفر با درآمدی معادل دوونیم میلیارد دلار رسید.
بیشتر گردشگران خارجی از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلستان و روسیه به تونس سفر میکنند کشورهای همسایه تونس، بهویژه مردم لیبی و الجزایر نیز سفرهای گردشگری و درمانی بسیاری به تونس دارند. تونسیها در مدیریت گردشگر آگاه و هنرمندند و با راهکارهای گردشگری آشنایند و آن را بهخوبی مدیریت میکنند. وزارت گردشگری تونس اعلام کرده است، در نظر دارد تا سال ۲۰۱۶ تعداد گردشگران خارجی را به مرز ۱۰ میلیون نفر برساند و با جذب حمایتهای مالی سازمانهای بینالمللی، توریسم زیستی را گسترش دهد. فرانسه نقش مهمی در رونق مبانی نظری و عملی توریسم در تونس داشته است که سابقه آن، بهویژه در ساختن زیرساختها به سال ۱۹۶۲ میرسد که برنامهریزان اقتصادی تونس تصمیم گرفتند بیشترین استفاده را از سواحل این کشور بکنند. امروزه، صنعت گردشگری تونس بیش از ۳۶۰ هزار فرصت شغلی را مدیریت میکند. بیش از %۴۰ از هتلهای تونس چهار ستاره و با دو قیمت تابستانی و زمستانی اداره میشوند. راحتی گردشگر شعار اصلی متولیان صنعت جهانگردی در تونس است و موجب شده است تا برهنگی گردشگران زن در سواحل و هتلهای تونس افزایش یابد و اعتراض مردم را به دنبال داشته باشد که این
اعتراضها با پیروزی انقلاب کرامت شدت بیشتری گرفت. فرانسه، ایتالیا، آلمان، ترکیه، لیبی، الجزایر، مصر و کشورهای حاشیه خلیجفارس بیشترین مقصد تونسیها برای گردشگری است؛ مدتی است که گردشگران تونسی راه ایران را نیز برای دیدن جاذبههای گردشگری آن انتخاب کردهاند.