فرهنگستان علوم، آداب و هنرهای تونس

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۶ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «فرهنگستان علوم، آداب و هنرهای تونس<ref>برگرفته از<nowiki/>https://www.baitelhekma.nat.tn</ref>، یک نهاد دولتی است و به بیت‌الحکمه معروف است، در سال ۱۹۸۳ میلادی راه‌اندازی شد و از مهم‌ترین پایگاه‌های علمی فرهنگی تونس و نهادی شن...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فرهنگستان علوم، آداب و هنرهای تونس[۱]، یک نهاد دولتی است و به بیت‌الحکمه معروف است، در سال ۱۹۸۳ میلادی راه‌اندازی شد و از مهم‌ترین پایگاه‌های علمی فرهنگی تونس و نهادی شناخته‌شده و جاافتاده در آفریقا و اروپاست.

این نهاد دولتی هرسال نشست‌ها و همایش‌های ملی و بین‌المللی بسیاری برگزار می‌کند. برگزاری نشست‌های فرهنگی، ترجمه و چاپ کتاب از مهم‌ترین فعالیت‌های این مرکز است.

مرکزی در کنار دریای مدیترانه است که چشم‌انداز بسیار زیبایی دارد. دکتر عبدالوهاب بوحدیبه،[ii] نویسنده و جامعه‌شناس، دکتر محمد طالبی (متولد ۱۹۲۱م) مورخ و متفکر معروف و دکتر هشام جعیط (متولد ۱۹۳۵ م)، مورخ و اندیشمند مشهور معاصر تونس، از برجسته‌ترین مدیران این مرکز در طول سال‌های گذشته بوده‌اند. همکاری این نهاد دولتی با رایزنی فرهنگی ایران در سال‌های اخیر نقش مهمی در آشنایی جامعه تونس با فرهنگ معاصر ایران داشته است[۲].

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. برگرفته ازhttps://www.baitelhekma.nat.tn
  2. عصمتی‌بایگی، سیدحسن(1395). جامعه و فرهنگ تونس. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی