رویدادهای مهم ورزشی چین

از دانشنامه ملل

در کشور چین بازی‌های سراسری مختلف و متعددی در تمامی رشته­‌های ورزشی برگزار می­‌شود که در واقع در این بازی­‌ها است که قهرمانان ملی و جهانی و رکورد شکن شناسایی و با سرمایه گذاری روی آن­ها از سنین پایین، آنان را برای حضور در مسابقات المپیک و رویدادهای بین المللی ورزشی آماده می‌­سازند که برخی از این رویدادهای سراسری به شرح زیر است:

رویدادهای مهم ورزشی چین

1-برگزاری مسابقات ملی ورزشی سراسری: این مسابقات هر چهار سال یک­بار برگزار و ورزشکاران سراسر چین در تمامی رشته‌­های المپیکی از تمام مناطق چین در آن حضور می‌­یابند. این مسابقات که از سال1910میلادی آغاز شده، تا پیش از سال1949(تأسیس جمهوری خلق چین)، جمعا 7 دوره برگزار شده و از سال 1949 تا کنون که دور جدیدی مسابقات آغاز گردید نیز ده دوره برگزار شده است. این مسابقات درست یک سال پس از برگزاری المپیک برگزار می­‌شود تا فرصت لازم برای شناسایی و سرمایه گذاری روی قهرمانان رشته­‌های مختلف برای حضور در المپیک بعدی وجود داشته باشد.

2-برگزاری دوره­‌ی مسابقات سراسری ورزشی زمستانی در سطح ملی: این رویداد ورزشی نیز که هر چهار سال یک­بار برگزار می­‌شود، تا کنون ده دوره برگزار شده است.

3-مسابقات ورزشی در سطح ملی در رشته‌­های غیر المپیکی: این دوره از بازی‌­ها نیز هر چهار سال یک­‌بار برگزار می­‌شود و تا کنون 13 دوره برگزار شده است.

4-برگزاری مسابقات ورزشی ملی و سراسری پارا المپیک معلولان: این بازی­‌های سراسری که از سال1984 هر چهار سال یک‌­بار برگزار می­‌شود، تا کنون 6دوره برگزار شده است.

5-بازی­‌های ملی اقلیت­‌های قومی: این دوره از بازی­‌ها نیز که هر چهار سال یک­بار برگزار می­‌شود از سال1953 آغاز و تا کنون 7 دوره از آن برگزار شده است.

6-بازی­‌ها و مسابقات ورزشی ملی و سراسری دانشجویان: این دوره از بازی­‌ها از سال 1982آغاز شده است و تا کنون 9 دوره برگزار شده است.

هم­چنین، این کشور در سال1973میلادی به عضویت بازی­‌های آسیایی درآمده و برای نخستین بار در سال1976در بازی­‌های آسیایی تهران حضور یافت و در سال1990نیز یازدهمین دوره از بازی­‌های آسیایی را در شهر پکن برگزار نمود.

کشور چین در سال1959میلادی به عضویت بازی­‌های دانشجویان جهان درآمده و بیست و یکمین دوره‌­ی این بازی‌­ها را در سال2005 در پکن برگزار نمود.

کشور چین در راستای کمک به امر ورزش کشورهای جهان سوم نیز قدم­‌های بزرگی برداشته که ساخت بیش از 50 استادیوم بزرگ ورزشی در 30کشور جهان از جمله­‌ی این اقدامات به شمار می‌­رود[۱].

نیز نگاه کنید به ورزش در چین؛ مدیریت ورزش در چین

کتابشناسی

  1. سابقی،علی محمد (1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد اول، ص371-373