رفاه اجتماعی در سیرالئون

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۵۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

رفاه

هرچند کشور سیرالئون از نظر دارا بودن ثروت‌ها و ذخایر خدادادی کشوری بالقوه ثروتمند محسوب می‌شود با این حال بروز مشکلات مختلف و قرار گرفتن این کشور در لیست کشورهای فقیر جهان موجب شده که مردم این کشور هیچ گاه از امکانات رفاهی برخوردار نباشند. از این روی مردمان مناطق شهری و روستایی از نظر بهره مندی از حداقل امکانات همچون آب لوله کشی، برق، تلفن، بیمه همگانی و... نیز با مشکلات فراوانی مواجه باشند. در مناطق روستایی این امکانات در حد صفر است و آنها فاقد برق، آب لوله کشی، تلفن و خدمات عمومی می‌باشند که این وضعیت از زمان استقلال تاکنون وجود داشته و هیچ تغییری در وضعیت رفاهی روستائیان به‌وجود نیامده است. در واقع مردمان روستایی طبق سنتی قدیمی با تاریکی هوا به خواب رفته و با روشنایی خورشید از خواب بر می‌خیزند و خلاء کمبود برق را چندان حس نمی‌کنند و از نظر تامین آب مورد نیاز خود نیز از آب چاه‌ها و رودخانه‌های مناطق اطراف خود استفاده می‌کنند. www.United Nation Human Development Program.org/sierra leone/2011)) ساکنان مناطق شهری سیرالئون نیز اگرچه از شبه امکاناتی در زمینه برق، آب لوله کشی، تلفن و خدمات عمومی برخوردارند ولی از بدو استقلال نارسائی‌های شدیدی در این بخش‌ها وجود داشته است. این کشور طی پنجاه سال گذشته (و با وجود میزان بالای بارندگی کشور) هیچ گاه از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره‌مند نبوده و با وجود اقدامات نسبتاً قابل توجه چند سال اخیر در زمینه گسترش تاسیسات زیربنائی و بویژه شبکه آب شهری در سرتاسر کشور، بر اساس گزارش سال 2011 برنامه توسعه انسانی سازمان ملل متحد هنوز 3/52 درصد از مردم کشور از نعمت آب آشامیدنی سا لم محرومند. این کشور از زمان استقلال از نظر تامین برق نیز با مشکلات فراوانی مواجه بوده و تقریبا می‌توان گفت بخش عمده سیرالئون هنوز از نعمت برق محروم است. از این روی سیرالئون به تاریک‌ترین کشور دنیا و سرزمین ژنراتورها مشهور گشته است وقطع روزانه برق در طول شبانه روز در شهرهای کشور که گاه به بیست ساعت نیز بالغ می‌گردد به امری عادی مبدل گشته است.[60]

وضعیت مخابرات دولتی، بهداشت، خدمات عمومی، بیمارستان‌ها، آموزش‌وپرورش و... نیز در این کشور ضعیف و توأم با نابسامانی‌های قابل ملاحظه‌ای است. با این حال با توجه به کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای اسلامی و اجرای برنامه توسعه اقتصادی سه ساله کشور(2010-2013) که با هزینه‌ای بالغ بر 54 میلیون دلار و با هزینه صندوق بین‌المللی پول در حال اجرا است امید می‌رود وضعیت بخش خدمات عمومی شهری و روستایی در آینده‌ای نه چندان دور بنحو قابل توجهی بهبود یابد. (Peeters and Others 2009: 82-85)