شهر آکسوم
آکسوم قدیمیترین شهر باستانی اتیوپی و همچنین پایتخت دولت تاریخی آکسوم است. این شهر دربرگیرنده تعدای از ستونهای سنگی اوبلیسک (تک ستونهای یکپارچه سنگی) منحصر به فرد میباشد. بلندترین این ستونها 35 متر طول و 500 تن وزن داشته و هرچند در حال حاضر درهم شکسته و بر زمین افتادهاست با این حال بزرگترین قطعه سنگی محسوب میگردد که تاکنون توسط انسان ساخته شدهاست.
نزدیک به این ستون؛ ستون سنگی کوچکتری وجود دارد که 24 متر ارتفاع دارد. یکی از ستونهای سنگی بزرگ این مجموعه نیز به دستور شخص موسولینی در سال 1937 به رم انتقال یافت که پس از مذاکرات طولانی در سال 2007 به کشور بازگردانده شد.
آکسوم در زمان رونق خود مرکز تجاری بزرگی با دارا بودن پول خاص بود و با مصر، دنیای عرب، ایران و هند مناسبات تجاری داشت. از سوی دیگر آکسوم محل قدیمیترین کلیسای اتیوپی است که به زمان تعیین مسیحیت به مذهب دولتی (اوایل قرن چهارم) بر میگردد. ساختمان اولیه این کلیسا که ظاهرا بسیار مرتفع بوده در حال حاضر از بین رفتهاست با این حال در اوایل قرن هفدهم میلادی و به دستور امپراطور فاسیلادسا (Fasiladsa) ساختمانی در محل آن ساخته شد که هنوز نیز باقی ماندهاست.
در مجاورت این کلیسا؛ خانه متروکی وجود دارد که بسیار مورد احترام مردمان محلی میباشد و ادعا میشود که در این محل صندوق پیمان مقدس (ده فرمان خداوند به حضرت موسی) نگاهداری میگردد. این در حالی است که محل دقیق ده فرمان مشخص نیست.
در بیرون از آکسوم نیز بقایای کاخی که از نظر عموم متعلق به ملکه سبا است وجود دارد. این کاخ در محلی به نام دانگوره (Dangur) نزدیک به کوهی که ستونهای سنگی اوبلیسک از آنجا آورده شده قرار دارد. علاوه بر آن، در آکسوم آرامگاه چند فرمانروای قدیمی وجود دارد که کندهکاریهای زیبایی بر روی آنها صورت گرفتهاست. معبدی متعلق به قرون ششم و هفتم قبل از میلاد از دیگر آثار تاریخی آکسوم محسوب میشود. علاوه بر آن محل جنگ میان نیروهای حبشه و نیروهای ایتالیایی- که در سال 1896 در منطقهای به نام آدوا اتفاق افتاد- نیز در آکسوم قرار دارد[۱].
شهر آکسوم به ویژه ابلیسکها (ستونهای) آکسوم که در فهرست سازمان یونسکو نیز به ثبت رسیدهاند از مراکز اصلی مورد بازدید گردشگران خارجی است که عمدتا در قالب تورهای چند نفره بناهای تاریخی این شهر را مشاهده و فیلم و عکس تهیه میکنند[۲].
نیز نگاه کنید به
صنعت گردشگری اتیوپی؛ مراكز مهم گردشگری اتیوپی؛ شهر آکسوم؛ بحیردار؛ گوندار؛ شهر حرار؛ لالیبالا؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اتیوپی در ميراث جهانی
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از http://www.tourismethiopia.gov.et/Attractions/AxumDestination/2012
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 138-140.