مسیحیان کاتولیک­ ملکایتی سوریه

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۷ توسط Momeni (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

کلیسای کاتولیک ملکایتی در سال 1724، از بازگشت به مذهب کاتولیکِ بخشی از کلیسای ارتدکس یونان در انطاکیه متولد شد. انتخاب «سرافیم تاناس» (Seraphim Tanas) (1680-1760) با عنوان «سیریل ششم» (Cyril VI) که به رُم کاتولیک گرایش داشت، آغاز این انشقاق بود. فشار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های عثمانی و اسقف نشین قسطنطنیه، موجب شد که تاناس مدت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها متواری شود.

این طایفه از مذهی مسیحیت ارتدوکس، چایگاه پاپ را به رسمیت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شناسند و به عنوان اعراب مسیحی شهرت دارند. مقر اصلی آن، دمشق ‌‌‌است و لبنان، عراق، کویت و کشور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های عربی خلیج فارس و همچنین بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی از ترکیه قلمرو سنتی آن ‌‌‌است؛ اما در سراسر ج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هان شعباتی دارد.

این کلیسا نقش مهمی در رهبری مسیحی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های عرب ایفا کرده‌‌‌‌است، تمام رهبران این کلیسا به زبان عربی صحبت و سخنرانی و موعظه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کردند. ملکایتی­‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سوریه در حلب، حمص، یبرود، بصری، حوران و جبل­العرب، اسقف نشین دارند.

پطریرک ملکایتی، در حال حاضر « یوسف بن عبدالله العبسی الدمشقی»، ملقب به «یوسف اول عَبْسی» (Absi) (زاده 1946م.) ‌‌‌است که از 2017 بدین مقام منصوب شده ‌‌‌است. مقر رسمی وی « کلیسای جامع بانوی ما از رحمت الهی» در «حاره الزیتون» (دروازه شرقی) در مشق ‌‌‌است. تعداد پیروان این دین و طایفه ۱۳۵۰۰۰۰ نفر برآورد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.