مشاهیر موسیقی سوریه

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۱ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مشاهیر موسیقی در کشور سوریه شامل صُلحی الوادی، میساک باغبودَریان، فرید الأطرش، کبرئیل أسعد، مالک جندلی، کِنان العظمة است که در ذیل شرح داده شده است:

صُلحی الوادی

«صُلحی الوادی» (1934 - 2007) رهبرعراقی­الاصل ارکستر سمفونیک سوریه، فارغ التحصیل آکادمی سلطنتی موسیقی لندن و مؤسس و مدیر مؤسسه عالی موسیقی دمشق که از ارمنستان و روسیه دکترای افتخاری دریافت نموده است.

اثر نذیر نبعه برگرفته از شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)

میساک باغبودَریان

«میساک باغبودَریان» (Baghboudarian) (زاده 1973) رهبر ارمنی ارکستر سمفونیک سوریه بعد از صلحی الوادی که تحصیلات خود را در زمینه رهبری ارکستر در ایتالیا در مؤسسه دولتی فلورانس گذرانده است.

فرید الأطرش

«فرید الأطرش» (1917 - 1974 ) موسیقی‌دان، خواننده و بازیگر سوری-مصری اهل دروز که بالا‌ترین نشان ملی مصر؛ یعنی گردنبند نیل بزرگ را دریافت کرد که به افرادی اعطا می‌شود که نقش برجسته­ای بر زندگی مصری­‌‌‌‌‌‌‌‌ها داشته باشند.

کبرئیل أسعد

«کبرئیل أسعد» (1907 - 1997) موسیقی‌دان بزرگ و ناسیونالیست آشوری، مدرس موسیقی مدرسه سریانی و نویسنده کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌های «از موسیقی مدرن ما» و «موسیقی سوریه در طول تاریخ» که در قامیشلی یک مدرسه موسیقی بنیاد نهاد. به نظر این موزیسین مورخ، منشأ مقامات موسیقی سریانی بین‌­النهرین است و نه ایران. جبرئیل اسعد از عبدالکریم قاسم، رئیس جمهور عراق و جمال عبدالناصر، رئیس جمهور مصر، مدال لیاقت دریافت کرده است.

مالک جندلی

«مالک جندلی» (زاده 1972)حمص؛ پیانیست مشهور سوری ساکن آمریکا. از مخالفان جدی حکومت اسد است و سرود سوریه آزاد رادر 2013 ساخته است و در سال 2011 برنده جایزه آزادی بیان لس آنجلس برای آهنگ معروفش «My Homeland» شد.

یک گروه موسیقی در حلب قدیم برگرفته از شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)

کِنان العظمة

«کِنان العظمة» (kinan) (زاده 1976) دمشق؛ موسیقی‌دان شهیر سوریه که در ارکستر سمفونیک­‌‌‌‌‌‌‌‌های سیاتل و نیویورک نواخته است. با این که از 2011 به وطن بازنگشته است؛ اما از اظ‌‌‌‌‌‌‌‌هار مخالفت جدی با حکومت پرهیز داشته است و تن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ابراز تاسف از جنگ و ویرانی نموده است[۱].  

نیز نگاه کنید به

مشاهیر موسیقیدان آرژانتینی؛ مشاهیر موسیقیدان روسی

کتابشناسی

  1. شنی، کریم( 1400). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)