غذای کانادایی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۲۶ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''خوراك و غذاهاي سنتي''' غذاهای کانادا متفاوت است و تنوع گسترده آن ناشي از گستردگي مناطق اين کشور و تنوع اقوام و گروه‌هايي است كه در آن زندگي مي‌كنند. غذاهاي محبوب مردم در مناطق مختلف متفاوت است و به شدت تحت تأثير ميراث اجدادشان است؛ به خصوص در...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

خوراك و غذاهاي سنتي

غذاهای کانادا متفاوت است و تنوع گسترده آن ناشي از گستردگي مناطق اين کشور و تنوع اقوام و گروه‌هايي است كه در آن زندگي مي‌كنند. غذاهاي محبوب مردم در مناطق مختلف متفاوت است و به شدت تحت تأثير ميراث اجدادشان است؛ به خصوص در جشن‌ها و اعياد. در طول سواحل اقيانوس اطلس، به جز كِبك، غذاهاي دريايي و غذاهاي انگليسي متداول است. غذاهاي محبوب و پرطرفدار ‌در كبك ‌در اصل‌ ميراث فرانسوي‌هاي منطقه است. در استان‌هاي سواحل اقيانوس اطلس و ‌نيوفاندلند غذاهاي عجيبي، نظیر نوعي آبگوشت (بيسكوييت‌هاي ريزِ خرد شده كه با نوعي ماهي مي‌جوشانند)، خوراك باله خوك آبي، سوپ خوك آبي، خوراك خرگوش و گوزن دیده می‌شود. اين استان‌ها برخي از بهترين غذاهاي دريايي آمريكاي شمالي را نيز تهيه مي‌كنند. از آ‌ن جمله مي‌توان از خرچنگ دريايي بسيار عالي نيوبرونزويك، ‌گوش ماهي نوااسكوشيا و صدف‌هاي باريك دريايي جزيره پرنس ادوارد نام برد. بریتيش كلمبيا به خاطر ماهي آزادش معروف است. هر سال مراسم سنتی كباب كردن ماهي آزاد سرخ گوشت اقيانوس آرام برگزار مي‌گردد كه روي چوب توسكا دودي مي‌شود. در سراسر كانادا ‌شيره درخت افرا و فرآورده‌هاي آن بسيار محبوب است كه بازتابي از اهميت اين درخت در این کشور است. مردم براي حفظ سلامتي‌شان ‌مصرف گوشت را در غذاهايشان كاهش داده‌اند و در عوض بيشتر ‌از ميوه‌ها و سبزي‌ها، ‌غلات و ديگر كربوهيدرات‌ها استفاده مي‌كنند. مردم، به ویژه ساكنان شهرهاي بزرگ‌، به دليل ارتباط با مهاجراني از نژادهاي مختلف ذوق و سليقه بين‌المللي‌تري درباره غذاها دارند. مثلاً‌ در ونكورو و تورنتو ‌تعداد زيادي رستوان چيني و رستوران‌هاي مربوط به ساير كشورهاي آسيايي (از جمله ايران) و نيز در كبك ‌رستوران‌ها و كافه‌هاي فرانسوي زیادی وجود دارند. در ونكورو و ويكتوريا، ‌علاوه‌بر غذاهاي كشورهاي آسيايي، غذاهاي ايتاليايي، ‌كره‌اي و آشپزي تركيبي (كه تركيبي از انواع سبك‌هاي آشپزي است) طرفداران زيادي دارند. تنوع نژادي به بهترين وجه در تعداد و تنوع غذاها و رستوران‌ها نمود مي‌يابد كه معروف‌ترين آنها رستوران‌هاي چيني، ايتاليايي، ژاپني، ‌كره‌اي، ‌مكزيكي، ويتنامي و تايلندي است. غذاهای اصیل کانادایی شامل غذاهای اقوام اولیه است. رژیم غذایی سنتی اين اقوام از مواد گیاهی و گوشت حیواناتی تشکیل شده بود که در سرزمین‌های اطراف هر قبیله‌ای یافت می‌شدند. از جمله حيواناتي كه از گوشت آنها برای تهیه غذا استفاده مي‌شد می‌توان از بوفالو، نهنگ، شیر ماهی، گوزن، گراز ماهی و نظاير آن نام برد. به علاوه، انواع میوه‌ها و مغزها نيز به عنوان منابع غذايي اقوام اوليه مورد استفاده قرار مي‌گرفتند. امروزه اقوام اولیه نيز در کنار رشد تمدن و پیشرفت تکنولوژی در اين كشور به استفاده از مواد آماده و دستگاه‌های نوين آشپزی تمایل پيدا كرده‌اند. در این کشور قوانين و مقرراتی تدوين شده است كه به منظور حفاظت از محیط زیست، مانع آنها در دستيابي به منابع مذكور شده است. به اين ترتيب، مجموعه وسیعی که در حال حاضر به نام آشپزی کانادایی شناخته مي‌شوند، برگرفته از آشپزی مهاجران اولیه اروپایی و ملل مختلفی است که در حال حاضر مردم این سرزمین را تشکیل می‌دهند.

کانادایی‌ها برای غذا خوردن تا حد زیادی از رژیم غذایی گسترده (شبیه به رژیم غذایی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها) استفاده مي‌كنند؛ با اين تفاوت كه در رژيم غذايي كانادايي‌ها دانه‌‌هاي فرآوری شده، محصولات لبنی، گوشت گاو و مرغ، میوه‌های پخته شده و سبزی‌های تازه همراه با نمک و شکر وجود دارد. به­رغم تنوع زياد غذايي در اين كشور، برخي از غذاها به طور خاص به نام كانادايي‌ها شناخته مي‌شوند و در خارج از این کشور ناشناخته هستند. اين دسته از غذاها بيشتر شامل تنقلات و ميان غذاها مي‌باشند كه كمتر به عنوان يك وعده غذايي كامل شناخته مي‌شوند]5 و 6[.

وعده‌هاي غذايي

مردم كانادا معمولاً در طول روز سه وعده غذايي كاملاً مجزا دارند: صبحانه، ناهار و شام.

1. صبحانه. وعده غذايي صبحانه مدت كوتاهي پس از برخاستن از خواب صرف مي‌شود. معمولاً اين وعده غذايي كامل است تا انرژي لازم براي فعاليت يك روز كاري را ايجاد كند. غذاهاي مورد استفاده آنان در وعده صبحانه بیشتر شامل: نيمرو، سوسيس، سيب‌زميني سرخ‌كرده، اُملت، حبوبات، غلات سرد، شيريني، آب‌ميوه و نوشيدني‌هاي گرم نظير قهوه، چاي يا شكلات گرم است. برخي از افراد تنها يك مورد از فهرست پیش گفته را مصرف مي‌كنند، اما كساني كه صبحانه کامل صرف مي‌كنند، ممكن است بخش زيادي از اين اقلام را در يك وعده صبحانه مصرف كنند. 

2. ناهار. ناهار وعده غذايي است كه معمولاً ظهر (بین ساعات 12 تا 14) خورده مي‌شود؛ ساعتي كه اغلب مردم در محل كار خود به سر مي‌برند. از اين‌رو، بسياري از آنان تمايل دارند براي ناهار از غذايي‌هايي استفاده كنند (نظير ساندويچ‌ها و سالادها) كه به راحتي تهيه و خورده می‌شوند و وقت زیادی نمی‌گيرند. در روزهاي آخر هفته كه وقت مناسبي براي تهيه غذا وجود دارد، مردم ناهارهاي مفصل‌تري تهيه مي‌كنند. برخي از مردم نيز كه خواهان صرف ناهار مفصل هستند، به رستوران مراجعه می‌کنند.

3. شام. اين وعده غذايي تقريباً مفصل است. افراد بعد از فارغ شدن از يك روز كاري سعي مي‌كنند از زمان‌هاي مختص به خود لذت ببرند. لذا، آنان به خوردن غذاهاي متنوع و مختلف تمايل دارند. در اين وعده غذايي مردم از غذايي‌هاي نظير مرغ سوخاري، استيك، همبرگر و غذاهاي گوشتي، همراه با مقداري برنج، پاستا، سيب زميني و نان استفاده مي‌كنند. وعده غذايي شام در اين كشور از تنوع زيادي برخوردار است و نوع آن براساس محلي كه در آن زندگي مي‌كنند، متفاوت است. به عنوان مثال، در سواحل غربي و استان‌هاي سواحل شرقي، ‌از غذاهاي دريايي، ‌در غرب، به خصوص آلبرتا، از گوشت گاو و در ديگر نقاط كشور، ‌از مرغ يا گوشت خوك تغذيه مي‌كنند. همچنین، بسياري از مردم آبگوشت را، ‌كه به روش‌هاي مختلف طبخ مي‌شود، اغلب در وعده غذایی شام میل می‌کنند]7 و 8[.