آب و هوای تونس

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۱۷ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «آب‌وهوای مناطق شرقی، شمالی و غربی تونس مدیترانه‌ای و غیرشرجی و مناطق مرکزی و جنوبی نیز از هوایی نیمه‌مرطوب و خشک برخوردار است. میانگین دما بین ۱۰ تا ۲۷ درجه است و درجه هوا در برخی از روزهای تابستان، به‌ویژه تیرماه، بسیار گرم و سوزان است و گا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

آب‌وهوای مناطق شرقی، شمالی و غربی تونس مدیترانه‌ای و غیرشرجی و مناطق مرکزی و جنوبی نیز از هوایی نیمه‌مرطوب و خشک برخوردار است. میانگین دما بین ۱۰ تا ۲۷ درجه است و درجه هوا در برخی از روزهای تابستان، به‌ویژه تیرماه، بسیار گرم و سوزان است و گاهی اوقات به پنجاه درجه نیز می‌رسد.


زمستان تونس غالبا سرد و همراه با سوز سرماست؛ سرمایی‌که از اروپا وارد تونس می‌شود، سامانه بارش برف فقط در منطقه عین دراهم واقع در شمال غربی تونس فعال است و شهر تونس برفی به خود نمی‌بیند. پایداری هوا در طول سال به‌خصوص در فصل‌های باران‌خیز بسیار کم است؛ به‌گونه‌ای که در طول روز، ابری و آفتابی‌شدن آسمان به‌گونه‌ای متناوب اتفاق می‌افتد. آسمان پایتخت تونس و مناطق ساحلی همواره ابری است و باران‌های موسمی در طول سال فراوان و به‌طور متناوب می‌بارد. بارش باران در تونس به انواع گوناگون سوزنی و سیلابی وجود دارد.گاهی جاری‌شدن سیل و ایجاد آب‌گرفتگی در خیابان‌ها و منازل موجب اختلال در زندگی عادی مردم می‌شود. میزان بارندگی سالانه در مناطق شمالی کشور به‌اندازه ۸۰۰ میلی‌متر می‌رسد. مناطق مرکزی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر و بخش‌های جنوبی نیز بین ۵۰ تا ۱۵۰میلی‌متر باران سالانه را ثبت می‌کنند.