سیاست اعطای خودمختاری به مناطق اقلیت نشین در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۱۸ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == ''سیاست اعطای خود مختاری به مناطق اقلیت نشین'' == « نظام خودگرداني ويژه­ی مناطق اقليت­هاي قومي» يكي از ساختارهاي مهم سياسي و از سياست­هاي اساسي دولت چين است كه برپايه­ی شرايط واقعي این کشور اتخاذ شده است. براساس این سیاست، هر منطقه از کشور(است...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سیاست اعطای خود مختاری به مناطق اقلیت نشین

« نظام خودگرداني ويژه­ی مناطق اقليت­هاي قومي» يكي از ساختارهاي مهم سياسي و از سياست­هاي اساسي دولت چين است كه برپايه­ی شرايط واقعي این کشور اتخاذ شده است. براساس این سیاست، هر منطقه از کشور(استان، شهر، شهرستان، بخش، دهستان و روستا) که جمعیت یکی از اقلیت­های به رسمیت شناخته شده دارای بیشترین میزان جمعیت باشد، آن منطقه منطقه­ی خودمختار آن اقلیت خاص شمرده شده و مدیریت عالی منطقه به آن سپرده شده و اغلب مدیران دولتی منطقه از اعضای آن قوم و نژاد انتخاب می­شوند( www,seac.gov.cn.)[i].

از ميان 55 اقليت قومي در سراسر چين،44 اقليت داراي منطقه­ی خودمختار مربوط به خود هستند. بر این اساس، 75 درصد از كل جمعيت اقليت­هاي قومي چين از ساختار مدیریت خودگردان در مناطق اقليت نشین برخوردارند و مساحت مناطق دارای مدیریت خودمختار اقليت­هاي قومي، 64 درصد از كل مساحت این كشور را تشكيل مي­دهد.


[i] - سایت اینترنتی امور اقلیت­های دولت چین. WWW.seac.gov.cn