تقویم فرهنگی، تعطیلات رسمی و جشنواره های کانادا

از دانشنامه ملل

تعطیلات ملی روزهایی هستند که در تمام کشور تعطیل رسمی به حساب می‌آیند. در این کشور تعطیلات رسمی به دو دسته تقسیم می‌شوند: تعطیلات ملی و تعطیلات ایالتی. تعطیلات ملی روزهایی هستند که در سراسر کشور تعطیل رسمی به حساب می‌آیند و کارفرمایان این روزها را تعطیل می‌کنند. در برخی مشاغل که کارکنان مجبور می‌شوند سر کار حاضر شوند، در ازای کار در این روزها دستمزد بیشتری دریافت می‌کنند و یا در ازای آن روز دیگری در هفته را تعطیل می‌شوند.[۱]

تعطیلات رسمی این کشور 10 روز است که عبارت‌اند از:‌

روز سال نو در اول ژانویه (11 دی)

جمعه خوب

روز جمعه خوب (جمعه قبل از عید پاک در اواخر ماه مارس، اوایل فروردین)، در بسیاری از کشورهای مسیحی مراسمی دارد. جمعه خوب روزی است که مسیحیان به یاد به صلیب کشیده شدن مسیح مراسمی را برگزار می‌کنند. این مراسم در فرهنگ‌های گوناگون متفاوت برگزار می‌شود. در کانادا این روز تعطیل رسمی است. مسیحیان این کشور در این روز به کلیسا می‌روند. در این روز شیرینی‌های کشمشی در قنادی‌ها به فروش می‌رسند که علامت ضربدر یا صلیب دارند. از آنجا که این مناسبت به تعطیلات آخر هفته می‌پیوندد، بسیاری از مردم از این فرصت برای رفتن به مسافرت استفاده می‌کنند.

دوشنبه پاک (دوشنبه بعد از عید پاک در اواخر مارس، اوایل فروردین)

روز ویکتوریا

روز ویکتوریا (دوشنبه قبل از 24 می، اواخر اردیبهشت) با سالروز تولد ملکه ویکتوریا همزمان است. ملکه ویکتوریا کسی است که با استقلال کانادا موافقت نمود.

روز کانادا

روز کانادا، (Canada day) اول جولای (11 تیر)، از مهم‌ترین روزهای تاریخی این کشور محسوب می‌شود. در این روز دو مستعمره و یک استان سابق امپراتوری بریتانیا متحد شدند و کشور کانادا را به وجود آوردند. این روز یادآور روز استقلال این کشور از انگلستان در اواسط قرن 19 میلادی محسوب می‌شود. در این روز در بسیاری از نقاط کشور کارناوال، کنسرت، آتش‌بازی، رژه و مراسم برافراشتن پرچم برگزار می‌شود. آئین این روز در نقاط گوناگون متفاوت است و از الگوی خاصی پیروی نمی‌کند. در اتاوا و استان انتاریو مراسم با شکوه‌تر از دیگر نقاط جشن گرفته می‌شود و در اطراف ساختمان‌ پارلمان در اتاوا و در پارک‌های حومه شهر کنسرت‌های بزرگی برپا می‌شود. در این جشن مقامات کانادا و نیز ملکه الیزابت حضور می‌یابند.[i]

روز کارگر

روز کارگر در این کشور تا پیش از سال 1894م در فصل بهار برگزار می‌شد و بعد از این تاریخ به پاییز منتقل شد. برخی کشورهای دیگر نیز مناسبتی به نام روز کارگر دارند؛ از جمله در ایالات متحده آمریکا یک مناسبت با همین نام وجود دارد.

اولین دوشنبه سپتامبر

روز اولین دوشنبه سپتامبر (اواسط شهریور)، از سال 1880م در اولین دوشنبه سپتامبر جشن گرفته می‌شود. در سال 1872م برای حمایت از اعتصاب‌ اتحادیه‌های صنفی، که به ساعت کاری زیاد اعتراض داشتند، راهپیمایی بزرگی برپا شد. به این مناسبت هر سال در شهر گرند فاندلند (Grand foundland) سه روز جشن برگزار می‌شود. در سایر ایالت‌ها اغلب افراد از این تعطیلی برای تماشای مسابقات فوتبال استفاده می‌کنند.

روز شکرگزاری (دومین دو شنبه اکتبر) (اواخر مهر)

روز یادبود

روز یادبود (Remembrance day) یازده نوامبر (21 آبان)، به یاد کشته‌شدگان جنگ جهانی اول (1918م)، ‌در بیشتر ایالت‌ها تعطیل رسمی است. از زمان پادشاه جورج پنجم سنت ماندگار دو دقیقه سکوت در ساعت یازده صبح در این روز برگزار می شود.

روز کریسمس در 25 دسامبر (4 دی)

روز باکسینگ

در روز باکسینگ(Boxing)‌، مردمان محترم و اصیل ‌هدایایی را - که معمولاً پول است – به خدمت‌کاران، ‌کارمندان جزء و دیگر افراد مستحق می‌دهند. این هدایا به عنوان جعبه‌های کریسمس معروف است.

علاوه‌بر روزهای مذکور، هر ایالت تعطیلات خاص خود را دارد که در سراسر آن ایالت تعطیل رسمی به حساب می‌آیند. اگر تعطیلات رسمی با تعطیلات آخر هفته همزمان شوند، به دوشنبه منتقل می‌گردند. به همین دلیل ممکن است تاریخ آن تعطیلی هر سال با سال قبل متفاوت باشد.[۲] [۳][۴]

نیز نگاه کنید به

تقویم فرهنگی کوبا؛ تقویم فرهنگی زیمبابوه؛ تقویم فرهنگی افغانستان؛ تقویم فرهنگی چین؛ تقویم فرهنگی تونس؛ تقویم فرهنگی روسیه؛ تقویم فرهنگی فرانسه؛ تقویم فرهنگی اسپانیا؛ تقویم فرهنگی اردن؛ تقویم فرهنگی سیرالئون؛ تقویم فرهنگی تاجیکستان؛ تقویم فرهنگی سنگال

کتابشناسی

  1. 1.    Work Rights – Statutory Holidays, (2007), "Canadian Labour Congress",01-17. Retrieved 2008-03-23.
  2. General Holidays and General Holiday Pay in Alberta, (2011), "Employment.alberta.ca.", Retrieved 2011-02-20.
  3. General Holidays and General Holiday Pay, (2011), "Human Services - Government of Alberta", March, Retrieved 2012-12-28.
  4. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.